Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell szemezni? (ismerkedésnél)
tudom nagyon hülye kérdés, ez mindenkinek alap, de én nem tudom hogyan kell, hogyan nézel bele egy vadidegen szemébe, úgy hogy az ne legyen fura vagy ijesztő?
tudom tényleg fura, de légyszi segítsetek :c
amúgy lány vagyok, ha ez fontos
(amúgy asszem van egy kis félelmem a szemkontaktustól mióta egyszer a kórházban egy őrizetlenül hagyott pszichiátriai beteggel találkozott a tekintetünk és odajött hozzánk hogy vigyük el innen, tudom szuperfura sztori de u know magyar egészségügy xd)
Hu, pedig szemezni nagyon-nagon jó!
Most nagyon sok dolog jutott eszembe, de annyi infó, részben ami nem is tudatosul az agyban lezajlik 2 ember között tized másodpercek alatt, baromi jó és izgalmas érzés.. Én ezért is szeretem nagyon, mert ez őszinte “kommunikáció”, és sokmindent kifejezhet.
Na de sorban:
- gondolom még fiatal vagy: anno kozepsuliban bizony én “gyakoroltam” a szemezést. Voltam vagy 16, atyaég! És bizony jobban megértik a férfiak, mint elsőre gondolná az ember. Ezek annyira ösztönös dolgok, és mint mondtam, tudattalan információ csere részben 2 ember között, ami ilyenkor zajlik..
Ha azeretnél, gyakorolj, ezzel önmagában nem bántasz senkit. Esetleg feldobod valaki napját. Negativ hatása, hogy bizony kezdeményezésre ösztönzőleg vele pár embert, tehát próbáld azokon, akik azért valamennyire neked is bejönnek. Mert lesz, aki oda fog menni, nem is egy. Tapasztalat!
-hogyan: ahogy a személyiségedhez illik. Vagy az adott hangulatodhoz. Szemezni lehet felénken oda-oda pillantva, szemet lesütve. Aztán lehet simán ahogy írta fentebb vki, pár mp-t simán tartod a tekinteted a másikéval, közben ha mosolyogsz is kicsit, úgy sokkal egyértelműbb, jobb érzés hidd el. :)
- aztán lehet szexuális vonzalmat is kifejezni, ilyenkor már nagyobb fokozaton, mélyen és hosszan nézel a másik szemébe. Ezt is érzékelik. Akkor ugyanitt lehet játszani a tekinteteddel, ha még merészebb vagy, pl lepillantasz a szájára… irró jó érzés az egész.
Csak lazán, könnyen! Lehetsz közben szégyenlős kislányos, lehetsz szexuális töltetű, ami hozzad passzol, hogy ne erőltetett legyen. De a legszebb, hogy más-más ember mást vált ki belőlünk. A legjobb ha csak úgy jön.
Egy mosoly, odapilllantás mrg nem ártalmas, de játszani már nem szép dolog a másikkal, így mindig rögtön jelezd, ha valaki olyan kezdeményez, hogy ennél tovább nem lépsz. Tudod, egyenesen, őszintén, tehát áltatni, játszani a másikkal nem szép dolog, ezekre mindig figyeltem, egyből jeleztem egyértelműen, hol a határ, így tiszta.
(Végül pedig: sajnos volt hasonló szituáció, mint a pszichiátriai beteggel, csak sajnos kint az utcán fényes nappal..
biztos vagyok benne, hogy a vadidegen aki rám ijesztett akkor és idelepett hozzám, az mentálisan nem volt ép.. ezt is akkor fogta fel az agyam, amikor a szemembe nézett.. röviden, ijesztő volt, és csak annyit éreztem, hogy ezzel nem kerek valami. Egyébként fenyegető is volt. A szomorú, hogy fényes nappal, nem zárt osztályon volt az illető.
A tekintetéből levettem, hogy én most hiába mondanék neki bármit, nem volt tiszta a szeme, félelmet éreztem.. napokig rajtam volt egy szar érzés és félelem emiatt. No de kicsit hosszú lett, remelem feldolgozod, ha hasonló történt veled!)
10 Nő vagyok, valaszolok:
onnan tudod, hogy pozitív a reakció, hogy igen, utána félrenéz ( nem bámul a pofádba mint a pszichiátriai beteg vagy egy baltás gyilkos, ami már fenyegető lenne..), DE után vissza/ vissza pillant rád.
Ekkor tudod, hogy ami zajlik az nem véletlen. Ha felénk is meg fog ismétlődni és újra rád pillant.
2 féle félénk pillantàs van, ami vonzalmat jelez:
Az egyik amikor oldalra néz el. Ilyenkor várd meg, hogy megismétlődik e, rád néz e újra.
A másik, amikor lefelé, a földre néz le.. Ez önmagában a zavar jele, 99%, h ilyenkor bejossz neki, lefelé általában (pszichológia) zavarban nézünk le, mert rajta kaptad. Ha emellé mosolyog is, akkor nem kérdés.
De ha valaki csak egy picit hosszabban, és/vagy mélyebben néz a szemedbe, tehát a megszokott/normálistol plusz még 1-2 mp, azt is észre fogod egyértelműen venni.. Ösztönösen dekódolni tudjuk ezeket az apróságokat. Amiket most leírtam, nem tudatos módon, ilyenkor csak érzed, hogy valami van.
(Bocs a terjedelemért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!