Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Társkereséskor pár levélváltás utáni "az anyagiakra vonatkozó, puhatolózó kérdések"?
Jópárszor szembesültem vele, hogy társkereséskor, a levelezés létrejötte után - ami nem könnyű manapság, sokszor vissza se írtak - puhatolózó, anyagiakra vonatkozó kérdések érkeznek, van hogy burkolt, van hogy nem burkolt formában: "hol dolgozol, mennyit keresel", saját lakás, "megtakarításra vonatkozó burkolt kérdések"...
Az ilyet diplomatikusan nem tudom miképp lehet lereagálni, de azt is érzem, hogy e kérdésekkel máris rövidre kívánják zárni az ismerkedést, mert ha számukra nem megfelelő a válasz amit e kérdésekkel derítettek ki, lépnek tovább.
Környezetemnek amikor ezt mesélem, megdöbbenve közlik: "náluk bizony csak 6-7 év együttjárás után került szóba, hogy "na akkor kinek mi van" és közös életet kezdtek.
Harmincas éveik végén-negyvenes éveik elején járó embereknél viszont már "nincs erre idő", talán azért is érzik ezt ilyen fontosnak...
Mondjuk engem ismerkedéskor sose foglalkoztatott, kinek milyen vagyona van/nincs. Ugyanakkor sokszor úgy éreztem, mintha elvárás lenne hogy bankszámlakivonattal & ingatlantulajdoni lap felmutatásával randizzak...
Nem azt akarom kihozni ebből, hogy "mindenki aranyásó", csak fura.
Incel beállítottságúak biztosan örülnek e kérdésnek, de ezt nem azért írtam ki, egyfajta jelenséget érzékelek.
Egész egyszerűen korainak és intimnek érzem a más pénztárcájában történő bármilyen kutakodást, én sem tettem ilyet soha.
Aki az anyagi helyzeted miatt offol, az mindenképpen offolni fog. Akkor már nem egyszerűbb, ha a beszélgetés során kiderül, és nem mondjuk két hónap randizgatás után, amikor már érzelmeid is vannak?
Mi van, ha rákérdez a pozíciódra? Semmi. Főleg, ha egy nagy multiról van szó. Egyáltalán nem mindegy, hogy a gyártósoron vagy, vagy vezető beosztásban. Kioffol, mert egyszerű melós vagy? Kellemetlen, ez van, de akkor is ez lesz, ha titkolózol, és X hét után derül ki.
Gáz az, hogy a nőt érdekli az anyagi helyzeted? NEM!
Egy pasit addig nem érdekel mindez, amíg vagy csak egyszeri dugásra kellesz, vagy szexkapcsolatra. Akkor tényleg nem sok minden számít, csak legyen egy hely, ahol arra a pár percre nem zavarnak, beteszi, kiveszi, aztán pá.
De onnantól, hogy együtt tervezték élni, nem teljesen szellemi fogyatékos pasi azért csak megérdeklődi, hogy keresel-e annyit, hogy a saját részed fizetni tudd, el tudtok-e menni évi egyszer pár napra nyaralni, tudsz-e félretenni a közös tervekre, biztos munkahelyed meg kiszámítható bevételed van, vagy a szerencsén múlik.
Szóval: ha egy nő azt látja, hogy te nagyon úgy akarod folytatni az ismerkedést, hogy az anyagi helyzeted szóba se lehet hozni, akkor pontosan tudja, hogy erre két jó okod van. 1. Csóró vagy. 2. Csak alkalmi szexet akarsz.
"Aki az anyagi helyzeted miatt offol, az mindenképpen offolni fog."
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, mert nagyon is elképzelhető, hogy ha megtudja a jelenlegi foglalkozásomat - amelyet előző hozzászólásomban írtam - tévesen azt gondolja magában: "aha, értem, nyilvánvalóan 0 megtakarításod van, a jövődre sohasem gondoltál, egyik hónapról a másikra élsz, nem lehet veled tervezni", de ezt velem nem közli.
Ha pedig egy ilyen elképzelés közlése valósul meg, akkor be kellene számolni önéletrajz-szerűen: "eddig mit tettem", "tételesen milyen megtakarításaim vannak?".
Ebben az esetben valamit NAGYON rosszul kommunikálsz.
Vannak tipikusan olyan szakmák, amit ha meghall a csaj, akkor hirtelen eszébe jut, hogy sürgős dolga van. Például egy patológus vagy egy nemzetközi kamionos oldalakon át tudna erről mesélni.
De a tiéd nem az.
Gondolom, közalkalmazott vagy. Ott meg egyértelműek előnyök-hátrányok.
Ha minden esetben az után offolnak, hogy elmondod, mi a munkád, akkor lehet, hogy egyszerűen te válogatsz rosszul. Például az ide is milliószor linkelt "ilyen átlagos csajnál lenne esélyem?" influenszer instacicák valóban kevésnek fogják találni.
Viszont: óriási előnyöd van! Legtöbb esetben nőtöbblet van ilyen helyeken. Kollégák között teljesen normális egy kis barátkozás, jobban meg tudnak ismerni, stb. Élőben ezerszer könnyebb ismerkedned. Ha ügyfelekkel is foglalkozol, akkor főleg!
Home office (0 ismerkedési lehetőség), nem közalkalmazotti státusz.
A plázacicák nem foglalkoztatnak és külső alapján a mérce nincs magasan nálam, egyáltalán nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!