Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mér van az, hogy ha egy pasi bedönt néhány sört a haverjaival, az egyből alkesz, a nők viszont ha tinderen borospohárral pózolnak minden képen, akkor csak "élvezik az életet"?
#10 Szerintem minden ember alkoholista... Kár szépíteni, mióta felfedezték a hatásait azóta kb. mindenki iszik. Tény... nincs ezzel gond..
A mérték a lényeg, valóban nem hiszem, hogy a haverjaimmal ha találkozom és bedobok pár sört / fröccsöt vagy egy kis pálinkát akkor alkoholista lennék. Lazít, persze persze másképp is lehet, vagy másképp is ki lehet engedni a gőzt, pl. kerékpározni futni vagy úszni, esetleg sétálni a gyerekkel szintén hasonló, de nem ugyan azt adja. Kár, hogy a leszarom tabletta nem működik a valóságban.
Az alkohol sok mindent tesz a szervezettel, a baj azzal van, hogy emberek terápiás szerként, ahogy fentebb említették "drog" használják. Igen, klasszikus, az alkoholista = drogos.
A feladat azt meglátni, hogy miért és megérteni, majd segíteni neki ebben...
Pl. ha te elmész a haverodhoz, találkoztok dumáltuk, isztok egyet kettőt, és hazamész. Mit csinálsz otthon? Folytatod? Miért? Van ok, amiért szeretnél más tudatállapotba kerülni? Egyedül élsz? Félsz valamitől? Nincs önbizalmad? Szánalmasnak érzed magad?
A drogosok is pillanatnyi örömökért teszik amit tesznek, az alkoholista is ezért teszi, sokszor ez egyfajta kulcs, önmagához, magába néz, és őszintére issza magát.... nem hazudik, elmondja... na akkor kell hallgatni és megérteni...részeg ember mindig igazat mond mint a kisgyerekek ők szintén...
"Minden ember alkholista"
Najó, ne beszéljünk már baromságokat. Igen, az alkoholizmus alapja a rendszeres ivás, de a havi 2x2 korsó sör nem esik ebbe a kategóriába, hiába menetrendszerű a dolog. Oké, nem eg egzakt definícióról van szó, de attól még nem kell dobálózni vele.
Csak korábbi feltevésekre utaltam ezzel... Nyilván ha megiszol havonta 2x2 sört attól még nem kell annak lenned. De erre is van szakzsargon, közösségi alkoholizmus is létezik, megannyi fajtája van. Ezért mondtam átvitt értelemben, és ha úgy nézzük mindenki az.
Havi 2x2 nem.... szerintem sem... de a szakzsargon szerint simán, miért mikor a barátaiddal vagy miért iszol? Miért sört, miért nem tejet, vagy vizet? ezeket szokták nyomni sok helyen. Ezért mondtam, így mindenki az.
Egyébként a havi 2x2 az is rendszeres nem?
Lehet ezen mélázni, a lényegen nem változtat, szintek másak...
Ha így nézed, akkor tényleg mindenki rendszeres ivó.
Két pont ugyanis egyértelműen meghatároz egy egyenest. Ha minden szilveszterkor iszol eg ypohár pezsgót, rendszeresen iszol. Igaz, évente 1x, de az rendszeres.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!