Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan kell magányosnak lenni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kell magányosnak lenni?

Figyelt kérdés

Tudom furcsán hangzik a kérdés.

Miután véget ért a 7éves párkapcsolatom, olyan ürességet érzek az életemben, nem tudom, hogyan lehet így élni, de sok ember így él, szóval lehet valahogy.

Barátokkal az a helyzet, hogy akad pár de ritkán tudok velük lenni, így sokszor egyedül vagyok. Már eljutottam abba a fázisba, hogy nyitott legyek az ismerkedésre de nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz és kicsit úgy érzem inkább a magánnyal kéne megpróbálnom együtt élni, mintsem próbálni társat találni. Valahogy úgy érzem az kivitelezhetőbb.

Ki mit tanácsol aki élt már meg hasonlót?

26F

2023. febr. 3. 09:05
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Még nem állsz készen az ismerkedésre. Előbb építsd fel a magányos életedet, tedd helyre magad. Amikor ez megvan, természetesebb és eredményesebb lesz az ismerkedés.
2023. febr. 3. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:

A magánynak is vannak előnyei. Sokkal több időd van magadra, a hobbidra. Én mondjuk eleve szeretek befelé is fordulni, nézni, azt pedig csak egyedül, nyugalomban lehet. Több hobbim is van, ezek egy részét otthon is lehet csinálni. Nagyon szeretek olvasni, amit szintén nehéz ugy hogy nyüzsi van körülöttem. Olyan filmet nézek amit én akarok.

Egyébként párkapcsolatban élek, ráadásul van egy kisgyerekem, szoval amiket felsoroltam, azokból most jó ha heti pár óra jut. Néha hiányoznak is.

2023. febr. 3. 10:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Ne süppedj bele a magányba, hanem inkább mozdulj ki minél többször, barátkozz, keress új ismerősöket, haverokat, vagy akár a régi barátaiddal is vedd fel újra a kapcsolatot. A lényeg, hogy minél több emberrel találkozz, az sem jó ha mindig csak ugyanazokkal lógsz folyamatosan.

A legrosszabb amit tehetsz, hogy elfogadod az egyedüllétet. Nagyon nehéz utána kimászni belőle, az ember beleszokik a magányba és egyre jobban "élvezni" is kezdi. Inkább mondanám úgy, hogy elkényelmesedik. Egyedüll enni baromi kényelmes és egyszerű, pontosan ezért nem szabadna huzamosabb ideig így lenni.

Azért mondom ezt mert én így vagyok már évek óta és szinte lehetetlennek érzem kimászni ebből. Megöli a motivációt, a lelkesedést és az egész életedet ellehetetleníti egy idő után akár az önsajnálat akár a tartós egyedüllét

2023. febr. 3. 10:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok, mint te kérdező. Mondjuk én a magány ellen akarok tenni, nem megszokni.

Ami magányos perceimben segített nekem az az edzés, kockulás és film nézés. De igazából bármit csinálhatsz, az a lényeg, hogy élvezd és kikapcsoljon közben az agyad.

Ismerkedni én még nem ismerkedek, mert nem vagyok túl az exen.

2023. febr. 3. 12:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Hobbim van elég, van értelme az életnek, csak a lelkitársam után maradt űr beárnyékolja az egészet.Még a kedvenc ételem sem úgy ízlik ahogy eddig. Nehéz szavakba önteni, sajnos ő már nem lesz velem, nemtudom bárki mással lehetek-e olyan boldog mint vele voltam.
2023. febr. 3. 21:30
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
Most nehéz elképzelni, de igen lehetsz, sőt én azt mondom leszel is :). Oka volt annak, hogy szakítottatok, meg amúgy is az idő megszépíti a múltat, ilyenkor hajlamos az ember idealizálni a kapcsolatot.
2023. febr. 3. 22:53
 7/7 anonim ***** válasza:
26%

Érdemes keresni egy orvosi szakkonyvet. Elolvasni, hogy ez ami most van benned milyen biokémiai reakciók hatása, ha megérted a biokémiáját...nem lesz könnyebb, de annyiban jobb lesz, hogy tudatosan tudatosítani tudod magadban ezáltal azt, hogy ez a tested folyamata. Hagyjuk a halhatatlan lelket, hagyjuk az orvostudomány felett álló érzelmeket. Menj át kémiába, fizikába, biológiába...nem....hát nem jobb, de valamennyire eltudok már következtetni attól, hogy a lelkem kapcsolódott hozzá, egyszerűen csak agyi folyamatok, szervek és hormonok tömkelegének a reakciója ami bennem van/volt.

Így valamennyire jobb a tudat, hogy nem magyarázom bele, hogy sosem lesz nála jobb, szebb értelmesebb stb.

2023. febr. 4. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!