Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, ha egy jóképű férfi elzárja magát a külvilágtól?
"Voltam egy fiatal nő terapeutánál"...
Egynél voltál és - úgy tűnik - olyan következtetést vontál le, hogy más se segíthet, mert "egynél voltlál és láthatólag megijedt".
17-es vagyok, a következtetés helyes. Én már meg sem tudom számolni hánynál voltunk. Nem tudtak segíteni.
1. Magánprakszis. Egyedül élő öreg néni, panelban kutyával, macskával. A gyerekem odavittem adhd-val. Ő meg mindenáron kutyaterápiát akart alkalmazni. Mondtam neki, a gyerek fél a kutyáktól, mert kicsi korában megharapta egy, nem kell a kutyaterápia. Erre elkezdte nekem megmagyarázni, hogy bizonyára a gyerek bántotta a kutyát, de a kutya az ember barátja, és akkor ő kikezeli a gyerek félelmét a kutyáktól. Meg sem hallgatott, azt sem tudta mi történt a gyerekkel, de a kutya traumát akarta mindenáron kikezelni. Iskolai szorongás miatt mentünk. Ha fél a kutyáktól, akkor távoltartja magát a kutyáktól. Miért nem lehet ezt megérteni? Elég hamar ott is hagytuk.
2. A gyerekem hajtépési zavarral hordtam egy évig egy nőhöz a kórházba. Aki végül megállapította, hogy a gyerek szorong az iskolában, ezért tépi a haját. Aha, hát ezért tanult olyan sokat? Én ezt az elején meg tudtam volna mondani. Aztán közölte, hogy segíteni nem tud, menjek fel Pestre vele. Akkor nem igazán érte meg a pénzkidobás a diplomáért, nem?
3. Harmadik közölte, hogy a gyermek iskolai gondjait nem tudja megoldani, a tanárral konzultáljak. Köszi, akkor megint megérte annyit tanulni.
4. Negyediknek a gyermek elmesélt egy iskola dolgot, onnantól kezdve amiatt hívogatta az osztályfőnököt. Nem is az én gyerekem volt, egy másik, a mi problémánkkal nem igazán jutottunk előbb. Viszont minden alkalommal tőlem kérdezgette, hogy mi van azzal a másik gyerekkel. Mégis mi a fene közöm van hozzá? Az én gyerekem nem is érdekelte.
5. Ötödik 2 alkalom után közölte a gyerekemről, hogy autista. Sima pszichológus diplomával. Ennyit sem tud?! Autizmust arra szakosodott pszichiáter tud diagnosztizálni. Amúgy látta több orvos, semmi autista tünete nincs a gyereknek. Abból vonta le ezt a következtetést, hogy gyerek közölte vele, hogy leesett egy kép a falról, és tegyük vissza. Normális?!
6. A hatodik végig a szorzótáblát gyakoroltatta vele, és közölte velem, hogy a gyerekemnek 130-as IQ-ja van, én miért nyugszom bele, hogy 4-es matekból, neki az orvosira kéne menni továbbtanulni. Figyelemzavarral mentünk oda, az összes szakirodalom azt írja, hogy el kell fogadni, hogy hiába okos a gyerek, soha nem lesz kitűnő tanuló. Ő nem olvasta a szakirodalmat?
Ismerőseimtől hasonló történeteket hallok:
1. Evészavar: tömjük meg
2. autizmus: azért van, mert elváltak a szülők
3. borderline zavar: jelentsük fel a szülőket
4. a tanár megpofozta a gyereket az iskolában, ezért a gyerek sírva jár iskolába: adjunk nyugtatót a gyereknek
5. Párterápia alkalmanként 20.000 Ft-ért, a vége természetesen válás.
Biztos létezik az országban normális pszichológus, de én még nem találkoztam vele, és őszintén már nem is próbálkozom. Semmit nem tudnak segíteni.
20) ezt a mártírkodást 🙄 nyugodjál meg, ha egyedül akarsz maradni, akkor sikerülni fog, nem kell ez a maszlag, hogy félsz, hogy a világra szabadítod a sötét erőidet...
Nekem olyannak tűnsz amúgy, mint a 13 éves gyerekek Redditen, akiknek az a komplett szélyisége, hogy Jokerrel és hasonló karakterekkel azonosulnak, ha ismered ezt a típust. Baromi uncsi, foglalkozz értelmes dolgokkal inkább és ne próbáld előadni, hogy egy rendes pszichiáter (nem sima terapeuta) is megijedne tőled, látnak azok keményebbet is.
Az tény hogy jó szakembert találni elég nehéz.
Ettől függetlenül érdemes keresni.
Aki a gyerekével kapcsolatos tapasztalatokat írta le, őt megértem. Felnőttként talán annyiból lehet jobb, hogy pár alkalom után érezheted, tudtok -e együtt dolgozni, egy hullámhosszon vagytok -e stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!