Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők elsősorban kényelmi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők elsősorban kényelmi szempontból szeretnének társat?

Figyelt kérdés

Mikor ismerkedem valahogy mindig úgy érzem hogy kényelmi szempont van elsősorban amiért pasit akarnak. Pl. adja meg a férfi a biztonságot, nyilván könnyebb úgy az életem ha egy férfi ad egy fizikai és anyagi biztonságot.

. Legyen határozott tudjon dönteni, irányítani. Tehát gondolom hogy ha baj van, akkor ő oldja meg a gondokat, mert ő a férfi . Sok nő szereti ha férfi tud barkácsolni ez is egy kényelmi szempont, elromlik valami otthon csak szólok pasinak te vagy a férfi szereld meg és nem kell szerelőt hívni és még sorolhatnám ezeket a dolgokat.

2023. jan. 4. 11:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:

Teeg leirhattad volna, h n8ncs igaza a kerdezőnek. Te pedig, csak rabszolgat keresel. Nem társat

2023. jan. 5. 16:32
 62/71 anonim ***** válasza:

Igen. Nem és nemi szerep nem ugyanaz. A nemekben nem kell hinni, vannak férfiak és nők, és vannak személyiségeik. Nem minden férfi egyforma, és nem minden nő egyforma.

A nemi szerepek társadalom által kreáltak, az ember hihet benne, ha akar, vagy nem. Az én kis világomban csak az embereknek van nemük. A színek, ételek, műfajok, érdeklődési körök mind nemtelenek.

Szerintem aki ezt olvassa, és hisz a nemi szerepekben, az is érti, mi a különbség aközt, hogy egy gyárilag hetero ember kit talál vonzónak, és hogy a társadalom milyen szerepekhez milyen nemet társított.

Ezt már kérdeztem, csak szépen figyelmen kívül hagytál: ha neked egy nő attól nő, hogy mosogat, akkor egy mosogató férfi vonz? Mert megfordítva ez az, amit mondasz.

2023. jan. 5. 16:37
 63/71 anonim ***** válasza:

Ezek a társadalom által kreált nemi szerepek a nemekre jellemző tulajdonságokon alapulnak. Nem véletlenül úgy alakultak több tízezer év alatt ahogy és nem valamilyen szavazáson, vagy egy szűk csoport éppen aktuális értékrendszere alapján lett meghatározva.

Nemtelenek a színek? Akkor miért vannak csajosnak és pasisnak ítélt színek?

Műfajok? Miért van jóval több sci-fi rajongó a férfiak között és miért kedveli jóval több nő a romkomokat?

Érdeklődési körök? Ha nem kötődnek nemekhez, akkor miért nem nagyjából 50-50 százalék az eloszlás a bolti eladók, óvodai dolgozók, cnc gépkezelők, mezőgazdasági munkások, mérnökök között?

Biztos, hogy ezek csak a társadalom által, a nemekhez rendelés miatt vannak így?

A kérdésedre a válaszom, hogy természetesen nem és nem is állítottam azt, amit ki szeretnél hozni belőle.

2023. jan. 5. 17:12
 64/71 anonim ***** válasza:
100%
63: na, a színekre való hivatkozás a lehető leghülyébb alap... az 1920-30-40-es évekig a rózsaszín kifejezetten férfias színnek számított a vörössel egyetemben, a kék meg lányosnak. Egyértelmű marketing és birkulás.
2023. jan. 5. 17:18
 65/71 anonim ***** válasza:

"egy szűk csoport éppen aktuális értékrendszere alapján lett meghatározva"

A férfiak miatt van, azon belül is a gazdag, "hatalmas" férfiak miatt. Szerinted akinek van pénze és megmondhatja másoknak, mit csináljanak, az gyerekvisítást hallgatna egész nap, vagy elmenne szenet bányászni? Kétséges.

A színek semmilyenek. Mi elkezdtük használni az egyiket a lányokhoz, a másikat a fiúkhoz, és úgy maradt. Kék és rózsaszín helyett lehetett volna fekete és fehér, sárga és lila, tök mindegy.

Azt sajnos nem tudom, milyen felosztás van a műfaj rajongók közt, majd utánanézek.

Érdeklődési körnek és a foglalkozásnak alapból nem sok köze van egymáshoz, ha a felsorolt munkákról beszélsz - mi az érdeklődési köre egy bolti eladónak, a kasszázás vagy a polcrendezés?

Biztos, hogy ezek a társadalom által vannak így. Ha hagynánk, hogy a gyerekek mindenféle nemi elvárások nélkül nőjenek fel, sokkal inkább és hamarabb előjönne az igazi érdeklődési kör. A születésünk pillanatától befolyásolva vagyunk, hogy hogyan kellene viselkednünk, mit kellene gondolnunk.

Erre rájövök abban a pillanatban, amikor nem úgy gondolok magamra, hogy egy nő vagyok, aki ezeket szereti/csinálja, MERT nő, ezeket meg ANNAK ELLENÉRE, hogy nő. Nem. Én ÉN vagyok. Azért csinálok dolgokat, mert a személyiségem kívánja. Nem a puncim miatt. Nagyon-nagyon egyszerű lenne a világ, és nagyon kétségbeejtő, ha mindenki ennyire a nemek korlátai közt élné a rövid életét.

2023. jan. 5. 17:29
 66/71 anonim ***** válasza:
64: Éppen ez adott és ez ad nekik most is nemet. Valamihez rendelik, ami egyik vagy másik nemhez közelebb áll. Változott. Igen. És akkor ebből mit vonunk le?
2023. jan. 5. 17:30
 67/71 anonim ***** válasza:
Hogy ember kreálta a hozzáillő nemeket.
2023. jan. 5. 17:32
 68/71 anonim ***** válasza:
Tehát van neme. Innentől pedig pl. a ruházatodon egy kifejező eszközzé válik.
2023. jan. 5. 17:39
 69/71 anonim ***** válasza:

65: Jó esetben az érdeklődési kör és a foglalkozás közel állnak egymáshoz. Bolti eladó: talán meglepődsz, de sok ember szeret másokat kiszolgálni, emberekkel foglalkozni és igen, akár árút elrakodni, rendszerezni is.

Gyerekek nevelése: itt viszont óriási a baj és éppen azért mert az elvárás arról, hogy a fiúk katonásdit játszanak a lányok pedig babázzanak, arra felé mozdult, hogy mindenki csinálhasson mindent, de az agresszió tiltott. Az agresszió, ami az egyik legalapvetőbb emberi tulajdonság és ami nagyobb részben a fiúkra/férfiakra jellemző. Aztán csodálkozunk, hogy 20 év múlva ott lesz egy rakás, egykor babázó fiú, akikre csak fintorognak a lányok.

2023. jan. 5. 18:02
 70/71 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát van neme."

Épp ez az, hogy nincs. Ha holnaptól azt mondjuk, a sárga fiús, akkor eddig mi volt benne a fiús? Semmi. Rámondta valaki.

Az agresszió tiltása miért baj? Te szeretnéd, ha elvernének?

Egy rakás babázó fiú - akik remek apák lennének. Gondoskodó, empatikus férfiak. Agresszív helyett. Nekem tetszik.

2023. jan. 5. 18:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!