Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Összejönnétek egy aspergeres...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összejönnétek egy aspergeres lánnyal?

Figyelt kérdés
2022. okt. 19. 21:46
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%

10, jól megtalaltatok egymást :D

Csak gyerek ne legyen

2022. okt. 19. 23:54
 12/34 anonim ***** válasza:
18%
#11: Nehogy véletlenül gyerek szülessen egy olyan kapcsolatba, ahol apa és anya őszintén szeretik egymást. Még a végén egy kiegyensúlyozott, boldog gyerek lenne, ami manapság nem menő ugyebár.
2022. okt. 19. 23:58
 13/34 anonim ***** válasza:
73%
Most őszintén, ki nem mentális beteg a világon? Kétlem hogy pszichésen egészséges ember létezne, max egyiknek súlyosabb az állapota míg a másiknak kevésbé.
2022. okt. 20. 00:07
 14/34 anonim ***** válasza:
35%

Én mentális beteg mentális beteg gyereke vagyok

Ott kellett volna levágni a …-át mikor gyereket csinált

Tudom miről beszélek

2022. okt. 20. 00:07
 15/34 anonim ***** válasza:
83%

#14: "Tudom miről beszélek"

Nem.

Te a saját körülményeidről tudsz nyilatkozni, másokéról nem.

A mentális kórképek jelentős hányada (depressziónál ez akár 80-90% is lehet) külső hatások következménye. Elég egy agresszív alkoholista apa, egy diszfunkcionális család, egy gyermekkori szexuális zaklatás, vagy pár év egy abuzív iskolai osztályközösségben, és máris lelkileg komolyan sérül az ember. Nem tudom, mennyire vagy otthon genetikában, de talán nem mondok újat, hogy ezeket nem lehet biológiailag továbbörökíteni. Az is tényként kijelenthető, hogy az exogén okok miatti mentális betegségekben szenvedők komoly javulást (akár teljes tünetmentességet, gyakorlatilag gyógyulást) is jelenthet, ha az életük rendeződik.

Nem mellékesen: nagyon sok egészséges, vagy annak mondott ember van, akinek a gyereke mérgező környezetben nő fel. Nem attól lesz egy gyereknek rossz, mert mondjuk anyuka fél a pókoktól, vagy apuka mindig kétszer ellenőrzi, hogy elzárta-e a gázt.

Persze, az egyértelmű genetikai eredetű betegségeknél, ha az nem gyógyítható, vagy tehető tünetmentessé, azért érdemes egy genetikus tanácsát kikérni. Hogy az aspergernél mi a helyzet? Nem tudni, hogy pontosan mi váltja ki. Egészséges embernek is születhet aspergeres gyereke, és aspergeresnek is születhet egészséges gyereke.

Nem mellékesen: az sem egyértelmű, hogy pl. az aspergert betegségnek tekintsük-e? Greta Thunberg. Oké, tudom, őt divat utálni. De nem hinném, hogy bánja, hogy megszületett. És többet tett a Földért, mint sok "egészséges" ember. Vagy pl. Newton, Einstein szintén aspergeres lehetett. Van Gogh bipoláris volt, mégpedig a súlyosabb fajtából. Tesla betegségeit még felsorolni is nehéz lenne. Aztán olyan emberekről beszélünk, akik messze többek a legtöbb embernél.

További, kicsit talán filozófiai kérdés, hogy kit tekintünk betegnek? Honnantól számít valami betegségnek, és meddig mondják rá, hogy csak "ilyen a jelleme"? Egyáltalán nincs éles határ.

Meg hát azt se felejtsük el, hogy sokan csak azért nem betegek, mert nem vizsgálták meg őket.

2022. okt. 20. 00:49
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kíváncsi vagyok:)
2022. okt. 20. 01:31
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire vagy aspergeres és miben nyilvánul ez meg?
2022. okt. 20. 02:04
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána mekkora jelentősége van a genetikai hajlamnak depresszió, szorongás esetén…
2022. okt. 20. 02:47
 19/34 anonim ***** válasza:
Igen, kicsit én is ilyen vagyok.
2022. okt. 20. 05:08
 20/34 anonim ***** válasza:
39%

Az autizmus nem mentális betegség.

2022. okt. 20. 05:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!