Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párkeresés a szerencsén múlik vagy aktívan tenni kell érte?
Léctől függ.
Ha beéred bárkivel 2 perc
Ha normális kell, lehet az évek.
Szerintem az egész leginkább egy olyan "játékhoz" hasonlítható, ahol mindkettő jelen van. Leírom, hátha valaki megcsinálja :D
Kapsz egy pakliból fix lapokat, minden lap 0-10 pontot ér (külső, család pénze, humor, önismeret, EQ, IQ stb.). Például itt legyen max. 60 pont. Ha rossz az összleosztás (0-20), akkor 3x, ha átlagos (20-40) 2x, ha jó (40+) akkor 1x kell 6-ost dobni, hogy párba állj a kinézettel (ld. lentebb). Ha valamelyik tulajdonság lapod kimaxolod (10/10), akkor 1x egy kinézett párnál nem kell dobni az adott körben. Viszont, ha bármelyik tulajdonság 3-4 pontos, akkor még +1 6-os kockadobás kell, ha pedig 0-2 pontos, akkor nem játszhatsz.
Minden kör elején eldöntheted, hogy valamelyik tulajdonságot 1 ponttal fejleszted, de akkor kimaradsz a körből...
Ha játszol, akkor 3 pakliból (munka/iskola, barátok, véletlen/egyéb) húzhatsz összesen 6 lapot. A csavar az, hogy mindegyik pakliban vannak üres lapok és mindben ugyanannyi. Vagyis 2x magasabb pakliban ugyannyi az üres, mint a fele olyan magasban (vagyis szemre eldöntheted, hogy melyik az esélyesebb). Ha nem üreset, hanem "kinézettet" húzol, akkor eldöntöd, hogy tetszik-e. Ha igen, akkor jön a kockadobás a fenti szabályok szerint...
Ha látod, hogy rossz a pakli, akkor 3 kimaradásért kérheted az egyik pakli cseréjét.
Ha pedig pörgetnéd, akkor bármelyik tulajdonság -1 pontért +2 lapot húzhatsz az adott körben, de a dobandó kockák száma is rögtön módosul.
A poén ott van, hogy minden kör 1 évet jelképez és 18-tól indul a számoló:
30 fölött már csak 3 lapot húzhatsz és csak a 2 kisebb pakliból.
32 fölött: előzőek, +1 kockadobás párbaálláskor. Vagyis 50-es összpontnál 2x kell 6os. De pl. 36-os összpontnál, ahol van 4 pontos tulajdonság is, már 4x kellene zsinórban 6ost dobni...
35 fölött: előzőek, és már ahhoz is dobni kell egy 6ost, hogy beszállj a körbe. Ha kimaradsz, ezt a kört fejlesztésre sem használhatod.
40 fölött: fentiek, + minden körben -2-t csökken valamelyik tulajdonság.
Lehet párt találni, az szerencse.
És lehet párt keresni, az aktív tevékenység.
#12: Nagyon jó levezetés. Kár, hogy mindig akadnak olyan emberek, akik szerint a tudás és tehetség annyira mindenek felett áll, hogy profi pókerjátékosként dolgoznod se kell, mert tutira, biztosan meg tudsz élni belőle.
Az a gond, hogy az egónak mindig egyensúlyban kell lennie önmagával. Nem lehet benne túl nagy sem a nyomás, ilyenkor segít az álszerénység, hogy kisebbíted a szerencse és véletlen jelentőségét mert az félelmetes is tud lenni, hogy mennyi minden múlik a véletlenen és nagyítod a saját pozitív tulajdonságaidat, hiszen ha már nincs Isten, kell valami kiszámíthatóság az ember életében.
És ahogy az igazán vallásosnak Jézus is megjelenik a pirítóson, a laposföldhívő a laposföldre talál folyamatosan bizonyítékokat, úgy az önfejlesztés-hívő meg azokat fogja felerősíteni, ami úgyszintén az ő világképét erősíti meg.
Nálam szerencse volt a találkozás és eljutás odáig, hogy tetszem neki. Utána aktivizáltam magam, hogy lássa, nekem is tetszik ő és elhívjon randizni. Azóta pedig folyamatosan teszek azért, hogy jó legyen a kapcsolatunk.
Mindkettő kell.
Meg külső adottságok, ezt valahogy meg sem említi senki.
Van aki 10-ből 9-nek bejön, van aki meg 10-ből 1-nek sem.
Nagyon nem mindegy, teljesen mások a lehetőségei egy vonzó nőnek/férfinak.
Egyrészt a testi adottságaidon múlik. Az ösztönös vonzalom kizárólag erre épül. Néhány másodperc alatt ítéletet hozunk arról, hogy az illetőt mennyire találjuk vonzónak. Ez nyilván szerencse.
A másik tényező - amit leginkább "tudatos vonzalomnak" mondanék... hát valahol szerencse is. Mennyire tudod kiváltani a nőből az érzést, hogy veled jól fogja érezni magát, jó élete lesz, biztonságban lesz. Igen, ezek az anyagiak. Én is szoktam nézegetni a párok profiljait, és milyen érdekes, nagyon sok férfinál látok olyan szavakat, amik pénzre utalnak. Ilyen-olyan mérnök, programozó, tulajdonos, vállalkozó stb. Olyat viszont szinte soha, hogy portás, vagy pék,,vagyonőr stb.
Nyilván a szakmánkat mi választjuk, viszont nem sok gyerek van afelé irányítva, hogy "tanulj informatikát, mert abban van a pénz. Szóval szerintem az élet 90% szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!