Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az ilyen könnyen swipeolhatós mobil appok és a covid, még jobban ellehetetlenítette a társkeresést az előnytelen külsejű pasiktól?
Sokan emiatt rinyálnak, hogy társkeresőn egy nő 100-ből 99 pasit félrehúz, és nagyjából minden nő ezt csinálja, így ha nem vagy 10/10+ os pasi külsőre, akkor esélyed sincs. Meg hogy covid óta ugye az élő ismerkedés is vicc lett. Kötelező a maszk, legtöbb helyre a védettségi is, meg a legtöbb szórakozóhely bezárt, valóban még Budapesten sincs már semmi. A régi bulinegyed behalt, jelenleg a Morrison's 2 a legnagyobb szórakozóhely ahol régen 9 terem volt nyitva, most meg 1-2, és csak palik járnak szinte. Ha véletlenül betévednek nők is azt szétszedi a sok kiégett pasi.
Szóval az élő ismerkedés is egy vicc lett.
Ugyanakkor akiket ismerek és erről panaszkodnak, azok a covid előtt és mobil appok előtt sem voltak sikeresek a nőknél. Szóval ez egy paradoxon. Neked mi a véleményed?
Igen, de az igazi problémát nem a swipe appok okozzák, hanem a közösségi média, ahol az átlagos nő egy királynővé vált, míg az átlagos férfi egy senki.
A lezárások csak felgyorsították azt a folyamatot, ami egyébként is bekövetkezett volna a következő 10 évben. Ha nem lett volna semmi, attól 2030ra ugyanott tartanánk.
"A régi bulinegyed behalt, jelenleg a Morrison's 2 a legnagyobb szórakozóhely ahol régen 9 terem volt nyitva, most meg 1-2, és csak palik járnak szinte. Ha véletlenül betévednek nők is azt szétszedi a sok kiégett pasi.":
Amióta a nők rájöttek, hogy online királynők lehetnek és válogathatnak a legjobb pasik közül, már nem mennek ki ismerkedni a való életbe. Én amikor legutóbb egy bárban odamentem nőkhöz akik nagyon nézték a telefonjukat, kiderült, hogy ott is Tindereztek, ahelyett, hogy az ottlévő férfiakkal ismerkednének.
A lezárások csak a szélesebb értelemben amazonifikációnak nevezetg folyamatot gyorsította fel az ismerkedésben is (azaz ahogy a világ online lesz, egyre inkább csak a felső x% nyer).
Ha az internet elterjedése előtt lett volna a covid mondjuk a 70 -es években, az ismerkedés nem lett volna nehezebb semmivel hosszú távon (leszámítva a teljes lezárások idejét) Egy covid baby boom lett volna, ahogy a boomer újságírók jósolták, nyáron meg könnyen kapható kiéhezett nők tömegei a Miskolci rockfesztiválon.
Nem a covid a bűnös, hanem az internetre költöző társadalom, aminek hatásait a politika nem követi le.
#15 - Nem éltem akkor, de egész biztos vagyok benne, hogy akkor is a nők a külsőre mentek elsősorban (ugye ne felejtsük el nem barátot keresnek, hanem akire benedvesednek, teljesen megértem, nem hibáztatom a nőket egyszerű tényként közöltem) viszont a lehetőségeik korlátozottak voltak. Akkoriban ismerősök/munkatársak/rokonok volt a way to go.
Ma feldobja magát egy átlagon aluli csaj Tinderre és az egész világ elérhető a számára. Persze, hogy talál magához képest jobbat töménytelen mennyiségben. Ennek eredménye csorog le aztán a ronda faszik szintjére, ahol már nincs igazán találat, mert nincs kit találni.
Viszont ez a fajta "fals felárazás" nem tudom a való életben hogy működik, mert az egy dolog, hogy a csaj megfogta az isten lábát Tinderen, csak ugye a faszi átlagon alulról válogat, ha jön egy jobb holtbiztos, hogy továbbáll. Feltéve, ha valóban jön egy jobb. Viszont ezt nem tudom, hogy perpill milyen a piac, mert lehet, hogy a "fals felárazás" miatt nem fog jobb jönni.
15: Kimentem volna a rockkoncertekre nyáron, ahogy 10 éve is tettem az online baromságok előtti világban. A lezárás idején nem lehetett volna csajozni, utána viszont a kiéhezett lányok ellepték volna az utcát. Jó, inkább a 80as évekről beszélek, akkor voltak ilyen koncertek.
Egyébként az online nem könnyített meg semmit. Ma gombnyomásra van a lány, viszont még csak vissza sem ír, vagy jobbra se húz. Ugyanehhez a lányhoz a 70es években el kellett volna menni a teadélutánra, viszont ott rámmászott volna.
16: Nem fals felárazás. Az online világ következtében magasabb az értéke a nőknek a való életben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!