Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindig "bántalmazó" kapcsolataim lesznek, hogy kerüljem el?
25/N vagyok.
Az első kapcsolatom 15 éves koromban volt, 5 évig tartott. Röviden a lényeg, hogy majdnem megcsalt, átvert, flörtölt a hátam mögött, illetve rengeteget szenvedtem lelkileg.
Aztán lett egy másik kapcsolatom, itt éreztem magamat ténylegesen szerelmesnek. Ez 4 évig tartott. Itt a srác megcsalt 1 éven át, ordítozott velem, semmi nem volt jó, amit csináltam, kritizált.
A szüleim látták már az elején, hogy ezek nem lesznek jó kapcsolatok, én mégsem hallgattam rájuk.
Most elkezdett érdeklődni irántam egy volt osztálytársam, Anya már jelezte, hogy nagyon vigyázzak mert szerinte a srác veszélyes és többet ártana nekem. Nekem viszont ilyenkor elborul az agyam. Miért keresek ilyeneket? Vagy miért vonzok be ilyeneket?
A durva, hogy sokáig nem látok tisztán. Most direkt megszakítottam a kapcsolatot a sráccal, mert tudom, hogy Anyának igaza van (mielőtt írnátok, Anyukám nekem a legjobb barátnőm is egyben, ritka jó a kapcsolatunk, elég fiatalos, szép, ad magára, csomó programot csinálunk együtt). Szóval Anyukámnak igaza van, de közben meg mégis sóvárgok a srác után.
Mi lehet a bajom agyilag?
Elhatároztam, hogy lemondok róla, de miért van ez mindig?
A suliban is az a pasi tetszett, aki tipikus rosszfiú. Mielőtt írnátok, próbálok tenni ellene, de ha egyszer ez vonz akkor ez vonz, viszont NEM AKAROM, hogy ez legyen az "ideálom". És ha nem is ismerem az illetőt, csak külsőre tetszik meg, a végén kiderül, hogy bántalmazó lenne (külsőre nem az izmos, kigyúrt pasikat nézem meg, az utolsó ilyen egy visszafogott, "stréber" fiú volt, aztán kiderült, hogy ő is ilyen).
Na sok beszédnek kevés az alja; mit tehetnék, hogy elkerüljem ezeket magamtól is?
Ezek nem bántalmazó kapcsolatok. Legalábbis annyi alapján, amit leírsz nem.
Üvöltözés, megcsalás, kritizálás eddig minden kapcsolatban volt. Akkor engem is bántalmaztak? u_u
Válassz engem,engem semmivel sem lehet felidegesíteni.
23F
1.
Igen, de ha te vagy a férfi akkor az nem ér. Legalábbis nem nagyon szoktak foglalkozni ezzel, sőt sokszor még azt is mondják, hogy az is a te hibád.
Pszichológus tud segíteni feltárni az okokat.
Mély, gyerekkori dolgok, sőt lehet magzati korból is.
Az egyik ismerős làny volt így, higy a rosszfiúk után koslatott.
Kiderúlt hogy el akarták kaparni magzatként, aztàn meggondoltàk. Ez okozta a problémàt sőt depressziós is volt mindig abban a hónapban amikor ki volt írva az abortusz.
Szerintem az alapvető probléma az, hogy te ezekben a kapcsolatokban bennemaradsz, ráadásul hosszú évekig.
Egyrészt jó lenne, ha anyuddal arról is tudnál őszintén beszélni, hogy ő miből látja, az a fiú nem hozzád való. Ő mit lát, amit te nem. Te mit látsz benne, miért tartod vonzónak. Tanulságos lehet.
Másrészt te is tapasztaltad, hogy milyen egy rossz kapcsolat. Hiába várod, nem fog megjavulni. Mikor úgy érzed, hogy többet vagy boldogtalan, mint boldog, és a párod nem változtat, hogy neked jobb legyen akkor szedd össze magad és lépj ki. 9 évet dobtál el az életedből két baromra. Ez lehet volna max 9 hét, ha az első egyértelmű jel után kiteszed. Ugyanis én úgy látom és tapasztalom, hogy ezek a bunkók másokat is betalálnak, nálam is szoktak kezdeményezni. Van, hogytetszik, és elkezdünk ismerkedni. Csak én kiteszem, mikor azt érzem, hogy úgy bánik velem, ami nekem nem jó. Eszemben sincs 4 meg 5 évet rájuk áldozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!