Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden tekintetben visszamaradott (Közép vagy Nyugathoz képest) kis hazánkban még mindig miért várják el, hogy a férfi keressen jobban, vigyen többet anyagilag haza?
Pl Usában már rég megfordult ez az egész:
,, Amerikában a házas nők 30 százaléka keres többet a férjénél", de más nyugati országokban is hasonlót mérnek. Ellenben itthon egy nő szóba sem áll olyan férfivel, aki kevesebbet keres mint ő. Ha a férfi nem vallja be (vagy a nő nem tud következtetni abból, hogy mennyi az annyi) mennyit keres egy munkával, aminek nincs bértáblája, akkor gyakorlatilag a nők többet nem keresik, ha megérzik, hogy ez nem egy gazdag figura. Most itt ne erre gondolunk, hogy nő 450 nettó, férfi: 150. Hanem pl egy kis különbéséget, nő: 350, férfi, 250. Pl egy egyetmi mutatótanár keres 35-40 évesen 300 nettót, közben a párja a versenyszférában 500 at, mégis a férfi az értelmesebb.
És itthon a nőket ez zavarja, ami baj szerintem:
,, az étteremben már javarészt én fizettem a számlákat, nem éreztem ettől többnek magam, inkább ciki volt-mondta a nő"
Érdekes, nekem több ismerősöm, rokonom is van, ahol a feleség többet keres.
Másrészt sok esetben a férfi nem tudja megemészteni, ha többet, főleg jelentősen többet keres a nő.
Mondjuk mert elmaradott kis hazánkban még mindig többet keres egy férfi. Vagy te mit szeretnél? Menjen el a csajod pluszba túlórázni, hogy többet keressen, mint te?
Majd akkor lesz ez másképp, ha egy 25 éves férfit azért nem vesznek fel, mert 2 éven belül úgyis elmegy gyes-re.
1. Az egész világon megfigyelhető jelenség, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebb pénzt kapnak, mint a férfiak, ez szerintem Magyarországon hatványozottan igaz.
2. A nők gyakrabban választanak olyan foglalkozást, ami tipikusan "nőies" szakma, és anyagilag nagyon rosszul honorált (pl. óvónő, csecsemőgondozó, tanító, ápolónő stb.)
Az pedig, hogy miért elvárás, hogy a férfi többet keressen: általában azért, mert ha a nő elmegy szülni és az ő keresetének nagy része kiesik, akkor sem árt, ha nem hal éhen a család...
De egyébként baromi sok nő keres több pénzt a párjánál, többek között én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!