Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azoknak a férfiaknak a többsége, akinek jó munkája van, feltétlenül akar gyereket?
Én sem szeretnék és hasonlót figyeltem meg tarskereson mint te..
Pedig nem csak kimondottan orvos és hasonlókkal ismerkedtem.
31N
"Vagy gondolod, hogy egy ribitől akarunk gyereket?"
Ugyanolyan himringyo vagy te is, ne izgulj.
"...találtam is olyan közösségeket, ahol szilárdan vallják az emberek, hogy márpedig nekik nem fog megjönni hozzá a kedvük. "
Tényleg nem rosszból, de mutassak neked olyan közösségeket, ahol meg azt vallják, hogy a Föld lapos, esetleg belül üres és ott is él egy másik civilizáció? Nagyon fiatal vagy még és tényleg nem állítom, hogy meg fog változni a véleményed, ahogy azt sem, hogy ha nem vállalsz gyereket, akkor hibát követsz el. De tényleg sokaknak később jön meg hozzá a kedvük.
Na de vissza a kérdéshez: a legtöbb ilyen férfi szeretne gyereket. Legtöbben azért tanultak/dolgoztak/vállalkoztak, hogy megteremtsenek egy olyan relatív biztos egzisztenciát, amire aztán lehet családot alapozni. Ha figyelmen kívül hagyod a természetes szaporodási ösztönt, akkor is ott van még az az emberi tulajdonság, hogy nem akarunk nyom és utód nélkül távozni erről a világról. A legtöbb férfi szeretné, ha a gyereke tovább vinné azt, amit ő is képvisel. Nem feltétlenül szakmai szempontokból (márpedig mérnök leszel, mert én is meg a nagyapád is az vagyunk), inkább emberileg.
38F informatikus avgyok, nekem azért nem kell gyerek mert idegesítenek és nem tudok bánni velük. Sosem értettem a rokonságomban miért kell örülni egy gyereknek. Lehet nálam fejben vn a hiba, de ez van.
Beleteszem a saját munkám a társadalomba, termelem a GDP-t de nem fogok még egy magyart csinálni senkinek.
IT-s vagyok multinál, magyar viszonylatban a kollégáim és én is elég jól keresünk.
Van akinek 25 évesen már 2 gyerek volt, van aki 30-35 körül vállalt, és van aki 40+ éves, és még midnig a 25 körüli cicákat hajtja, esze ágában sincs gyereket vállalni.
A saját környezetm alapján (mondjuk 150 férfi) azt mondanám, hogy a gyerekvállalás és a fizetés kb semmilyen kapcsolatban nincs egymással, van aki akar, van aki nem.
Én is IT területen dolgozom, de én sem tervezek még gyereket (mondjuk nincs is kivel :D ). 1. ahogy elnézem a jelenlegi oktatási rendszert, nem sokra számíthat szerencsétlen gyerek, ha csak nem magánoktatásban fog tanulni, 2. hogy hová 'fejlődik' a társadalom. Szülő nevelése sajnos kisebb százalékban érvényesül, a jelentősebb behatást a társas közegekben, pl. iskolában fogja a gyerek magára szedni. Ott meg elszomorító, hogy mik vannak (szerintem).
Én személy szerint örülnék egy így gondolkodó 25 éves lánynak. Mivel semmi nincs kőbe vésve, még az is előfordulhat, hogy 5-10 éven belül megváltozik ez ügyben a hozzáállásunk.
32F
"Mivel semmi nincs kőbe vésve, még az is előfordulhat, hogy 5-10 éven belül megváltozik ez ügyben a hozzáállásunk."
Így beszél egy igazi szánalmas férfi, aki most rábukna a 25 éves csajra, tudja, hogy később majd gyereket is akarna, de inkább bemondja, hogy nem, de "hátha ez még megváltozik" :D
Ember, legalább megfejtettük, hogy miért nincs nőd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!