Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki gazdag családban nő fel, az sokkal inkább elvárja az ajándékokat, éttermi/bármire meghívást?
Nem, sőt, sokak számára éppen ellenkezőleg a pénzen megvehető dolgok (pl ajándékok) kevésbé számítanak, hiszen bármikor elérhetőek számukra.
Viszont hozzá is vannak szokva, hogyha mondjuk el akar menni nyaralni, bulizni, étterembe, etc, akkor nem a pénz az akadálya. És ha nem tudod tartani a lépést, az gondot okozhat.
Én inkább ez utóbbit láttam mindig problémának nagy anyagi különbségnél, nem azt, hogy a gazdag csaj elvárja, hogy ajándékokkal halmozd.
Csak a saját nevemben tudok beszélni, de nálam pont az ellenkezője történt. Bár nem származom olyan brutál gazdag családból, de sosem voltak gondjaink, és éttermezést, nyaralát, meg ilyen dolgokat mindig fizettek nekem, de ennek ellenére nem voltam (szerintem) túlzottan eleresztve, plusz emellett azt a mintát kaptam, hogy azt a pénzt költs és azzal gazdálkodj amid van, emellett pedig légy nagyvonalú ha megteheted.
Attól, hogy a szüleim megtehették, hogy fizessenek dolgokat szerintem egyáltalán nem akadályozta meg őket, hogy átadjanak egy normális értékrendet. Én például kifejezetten nem szeretem ha meghívnak, vagy ha randizom valakivel akkor egyszer ő egyszer én szokott, de ha valakiről meg tudom, hogy ilyen szempontból nehezebb helyzetben van nálam(akár randi, akár más szituáció) alap, hogy meghívom.
Nem feltétlen, szerintem nem érdemes általánosítani. Ismerek olyan gazdagok, aki abszolút nem mutatja kifelé, nem mondanád meg róla, hogy jómódú. Nyilván megteheti a drágább nyaralásokat, de nem csak ebből áll az élete, nem várja ezt el.
Ellenben ismerek olyat, aki nem túl gazdag családban nőtt fel, és most minden a villogás, az se baj, ha hitelre és szegényebb férfi szóba sem jöhet, aki nem tud neki egy bizonyos szintet finanszírozni.
Nem lehet így általánosítani. Viszonylag jómódú családból származok, ráböktem valamire kicsiként akkor általában megkaptam, minden évben nyaralni mentünk, volt hogy külföldön is voltam, étterem és 4-5 csillagos szállodák alapok voltak az életemben.
Most hogy felnőttem inkább én szeretném ezt csinálni, sokat keresni, és mindent megadni a páromnak, ajándékokkal elhalmozni, nyaralni vinni (már voltunk is 2x, akkor is mindent én álltam), stb. Úgyhogy rám pont fordítva hatott ez a dolog. 20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!