Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csicsikusz kérdése:
Igaz hogy ha egy nő minnél szebb kívül, annál rondább,
rosszabb ember belül, és minnél csúnyább külsőre,
annál jobb rendesebb ember belül?
Röviden és tömören: Nem, nem, nem és végül nem.
2020. szept. 8. 01:51
Nem. Rengeteg csúnya, kövér ember - férfi és nő - idővel gonosz, rosszindulatú, irigy lesz. És egy csúnya nő attól még nem lesz rendesebb ember, hogy nem kell a pénzes pasiknak.
2020. szept. 8. 01:53
Van akire igaz, van akire nem. Mindenféle tipus van.
2020. szept. 8. 02:05
Nem, sőt. Pont azt láttam, hogy aki kevésbé szép, de nagyon előakarja adni, hogy cuki lány/rendes srác, általában tele vannak rosszindulattal és frusztrációkkal.
2020. szept. 8. 02:08
A többiekkel ellentétben, az én véleményem szerint nem ilyen egyértelmű a helyzet. A magyarázat pedig: egy mindenki által szépnek gondolt nő szinte bárkit megkaphat, ezáltal valószínűleg gátlástalanul válogat is, és az első szűrő többnyire a külső adottságok, emiatt pedig igencsak hajlamos átsiklani az adott jelentkező belső értékein. Azok a nők viszont, akik megtapasztalták a párválasztás árnyoldalát, avagy a magányt is, jóval nagyobb valószínűséggel fordítanak nagyobb figyelmet az adott kandidátus mélyebb értékeire is. Na meg természetesen a kisebb konkurencia miatt alapból is nagyobb eséllyel indulsz.
Hogy attól valaki rossz ember lesz-e, mert magasan van nála a küszöb a leendő másik fele anyagi helyzetét és külső adottságait illetően... az már egy kényesebb kérdés. A szó szoros értelmében az a rossz ember, aki kihasznál, megkárosít másokat, ebben a tekintetben pedig sem az elvárásokkal, sem az illető szépségével nincs összefüggés.
2020. szept. 8. 03:39
Nem igaz. Én egy csúnya nő vagyok, és legalább olyan visszataszító belsőleg is.
2020. szept. 8. 06:09
2020. szept. 8. 06:41
Természetesen minden általánosítás túlzó, azaz nem húzható rá mindenkire. De a pszichológiai kutatások azt mutatják, hogy épp az általad írt összefüggés ellenkezője jellemző: a szebb emberek között több a melegszívű, kedves természetű, mint a csúnya emberek között. Ennek pedig az az oka, hogy a szép emberek már gyerekkorukban is szép gyerekek voltak, s mint ilyenek, a szüleiktől, a pedagógusaiktól és a gyerektársaiktól is több figyelmet, elfogadást, dícséretet kaptak. Márpedig aki több elfogadást kap, az általában a világot is jobban elfogadja, kevésbé fél az elutasításoktól, nagyobb bizalommal tekint a jövőbe, pozitívabb beállítódású lesz, s a negatív érzelmek (pl. irigység, harag) és az ezekhez kapcsolódó gondolati sémák kevésbé lesznek jellemzőek rá. Természetesen (mint mondtam) ez csak a többségre igaz, s vannak külsőtől független, nagyrészt veleszületett személyiségvonások is, továbbá a gyermekkor után más tényezők (pl. csalódások, traumák) is befolyásolhatják a felnőttkori személyiség alakulását.
2020. szept. 8. 07:26
2020. szept. 8. 07:32
Csúnya vagyok, az is voltam mindig. Lehet, hogy valaha jó ember voltam, nem tudom, de az biztos, hogy a kinézetem miatt egész életemben kapott eltérő bánásmód, hátrányos megkülönböztetés stb. egy frusztrált, megkeseredett, irigy, haragos, rosszindulatú féreggé tett.
2020. szept. 8. 07:40
Kapcsolódó kérdések: