Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha gyereket szeretnék akkor tényleg várnom kell még húsz évet?
Jelenleg 23 éves vagyok és szeretnék gyereket. A korombeli nők viszont nem. Számukra a karrierizmus és a bulizás sokkal fontosabb, kinek mi.
Idősebb nővel sajnos nem tudok összejönni, mert a nők tapasztalataim szerint nem szeretnek tőlük sokkal fiatalabb férfiakkal összejönni. Noha én nem bánnám ha idősebb nővel lenne gyerekem, de az idősebb nők viszont ezt nem így gondolják.
Akkor most komolyan várnom kell még 15-20 évet amíg a korombeliek megkomolyodnak és végre hajlandóak lesznek gyereket vállalni?
Ha felelősségteljesen szeretnél gyereket vállalni akkor igen, várnod kell még vagy 10-et.
De megint csak itt van egy kisfiú akinek a leghalványabb fogalma nincsen arról, mit jelent gyereket vállalni és mivel jár. Adjon fel a párja mindent, ő ne építsen karriert, ő ne tanuljon, maradjon otthon foglalkozzon a gyerekkel amíg a kérdező szépen éli az életét. Ez nem így működik, ilyen mentalitással 40 éves nő se fog neked szülni. Pláne nem karrier meg biztos anyagiak nélkül a vak világba egy kisfiúnak aki maga is nagyon gyerek még fejben.
Sokáig én is így gondolkodtam mint az itteniek.
Egészen addig, amíg ki nem mentem Afrikába. Ott azt láttam, hogy elképesztő szegénységben a szülők gond nélkül fel tudnak nevelni tíz gyereket is. Míg Magyarországon az embereknek sokszor házuk és munkájuk is van de képtelenek még egy gyereket is elvállalni.
Számomra furcsa volt, hogy ott ahol még az is kérdés, hogy mi lesz másnap az étel gond nélkül fel lehet nevelni tíz gyereket míg Európában egyet sem.
Ez érdekes, ugyanis a kistestvérem sokszor én neveltem kiskorában, mert a szüleim sokat dolgoztak így nekem kellett rá vigyázni. Se a tisztába rakás, kajakészítés vagy sétáltatáshoz nem kell atomfizikusnak lenni. Nekem nem volt akkora nagy dolog vigyázni egy néhány hónapost/évest. Ezért nem értem miért kell erre húsz évig rákészülni, egy átlag európai jobban rákészül egy gyerekre mintha valami atomprogram lenne. A vége meg az lesz, hogy meddők mindketten. Azt már evolúciósan is tudjuk, hogy a huszonéves kor a legjobb biológiailag a gyerekvállalásra.
A legviccesebb, hogy pl Magyarországon húsz évet készülnek egy gyerekre, merthogy fel kell készülni, a végén meg egy elkényeztetett vadállat lesz a gyerekből. Hiába készültek húsz évet ha a végén nulla nevelés lesz és a gyerek olyan lesz mint Hartung Attila FOMO filmjében a fiatalok. Amikor Afrikában voltam, ott nem készültek rá az emberek és mégis a gyerekek meg voltak nevelve (kivéve a mostani új generációt, ahol már szintén a munkát preferálják a szülök a gyereknevelés helyett).
Szóval nem hiszem, hogy ez akkor gond kellene legyen ott ahol a felső 80%-ban vagyunk világviszonylatban.
Az instagramon nem vagyok fent. Meg az ilyen kreténségek amúgy sem érdekel. De én viszont szomorúan tapasztalom, hogy a fiatal nők nagy részének sokkal fontosabb, hogy hány insta követője van mintsem, hogy talán majd egyszer családja legyen. Egyszerűen képtelenség velük komoly dolgokról beszélni, mert állandóan az okostelefont nyomogatják meg szelfizgetnek.
Budapesten az ingatlanárak 40 milliónál kezdődnek. Ha csak akkor alapítanék gyereket ha lenne saját ingatlanom, akkor 80 évesen se lehetne még gyerekem.
Mert szerinted reális dolog a menopauza előttig félretenni 40 milliót?
A párom nem kell feladjon mindent. Csak gyereket szeretnék. Azt sem bánnám ha otthon sem lenne csak karrierizálna vagy tanulna vagy bármi, élje csak az életét. Addig majd nevelem én a kicsit, ha ő erre képtelen vagy nem akarja.
Ja, hogy akkor itt az a baj, hogy szegénységbe akarod csinálni azokat a gyerekeket. Így tényleg nem fogsz nőt találni hozzá, mivel kevesen szeretnek tudatosan a nyomor mellett dönteni.
Afrikában elég magas a gyermekhalandóság, pont a nagy szegénység miatt.
Nem kell mind a 40 milliót összegyűjteni, elég az önerőt. Azt szerintem két fizetésből nem lehetetlen félrerakni, pláne, hogy most van csok, meg babaváró, meg mindenféle szaporító segély. Lehet persze albérletbe is gyereket vállalni, csak kockázatos, meg amellett aztán tényleg nehéz félre rakni.
Keresgélj a roma lányok körében, náluk sokaknak nem probléma a rossz anyagi körülmények ellenére szülni.
Ne fogd ezt az instára, meg a modern világra, szimplán arról van szó, hogy a legtöbb ember jót akar a gyerekének, és nem a semmire szülni, és ezt meg is teszik olyan férfiaknak, akikkel lehet normális jövőt tervezni. (Több huszonéves lány ismerősöm is szült már, én is 26 körülre tervezem, de ha nem tudnánk a párommal megfelelő anyagi körülményeket biztosítani, akkor nem tenném.)
#12 nekünk is saját lakásunk van Budapesten, hitelből ugyan, de szülői segítség nélkül, és nem is vagyok a menopauza közelében 27 évesen. Ha egy kicsit eltolod a kérdést, nem sietteted ennyire a gyerekvállalást és te is meg a jövendő párod is foglalkoztok némileg a karrierépítéssel, akkor nem olyan lehetetlen egy lakást venni kettőtök megtakarításaiból, plusz akkor nem is olyan nehéz a párodnak is visszamennie dolgozni a szülés után (mert azért lássuk be, a munkahelyek nem kapkodnak a friss anyukák után, akiknek jobb esetben van fél évnyi munkatapasztalata, vagy inkább még annyi sem). Az, hogy Afrikában mit csinálnak, teljesen irreleváns, ott más az élet, mások az igények. Ha a gyereked nem tudod elküldeni az osztálykirándulásra, a nyári táborba, mert nem tudod kifizetni azt a párezer forintot, ha nem tudod támogatni a hobbijában, mert nincs pénzed az iskolán kívüli tevékenységek fedezésére, akkor lesz egy boldogtalan, magányos gyereked, aki jobb dolga nem lévén csak zülleni fog és ő lesz a "neveletlen", ezt pedig épeszű ember nem kívánja az utódainak. Hosszú távon a gyereked jár jobban, ha nem sietteted ennyire a kérdést, de ebből is látszik, hogy mennyire felkészületlen vagy még a gyerekvállalásra, mert sajnos nem csak annyiból áll a gyereknevelés, hogy tisztába tesszük és néha vigyázunk rá, mint ahogyan te a tesóddal tetted. Afrikában meg a 10 gyerekkel gondolhatod, mennyi figyelem és törődés jut egy-egy gyerekre, ott kb az idősebbek nevelhetik fel egymást, aztán ha menet közben elhullik egyik-másik valami névtelen betegségben, mert nincs pénzük orvosra és gyógykezelésre, akkor így járt, van még 9 másik. Ez semmiképpen sem egy követendő példa, nem is értem, hogy hozhattad fel mint pozitív dolgot.
#8 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!