Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen preferenciákkal szerintetek nehéz lesz a továbbiakban párt találni?
Olyan kérdéseket (kérdésnek álcázott kesergéseket vagy gyűlölködéseket) találok itt néha, amikben korom béli férfiak írják le "szerény" igényeiket, elvárásaikat, hogy már felvetült bennem a kérdés, hogy mennyire reálisak az én igényeim?
Kívülről más is fogná a fejét az én elvárásaimtól?
Úgyhogy megkérdezem: Szerintetek ezek toronymagas igények?
Belső:
Egy lánytól mindenképpen elvárnám hogy 20 éves kora után legyen önállósága. Ne nap napután élje az életét, ne a céltalan középsulisokra jellemző lébecolásból álljon az élete.
Legyen határozott célja, hogy mit akar kezdeni magával, és azt hogyan akarja megvalósítani.
Se nőben, se férfiban nem szeretem azokat, akiket az élet úgy sodor össze-vissza, mint egy darab hínárt a hullámzás.
Nem kell anyagilag sehol sem tartania, én is "életművész" vagyok még saját magam szerint is. De legyen valamilyen irány amerre halad, és amitől azt várja hogy stabilizálni fogja az életét. Nekem is van, páromtól is elvárnám, és kifejezetten zavarna ha nem lenne.
Legyen nyitott a tudományokra. Ez így elsőre baromi kockán hangzik még magamnak is leírva, de végiggondolva mit kezdenék egy olyan lány mellett aki üres tekintettel, és fél perc néma bámulással reagálná le bármilyen mondókámat pl a leendő munkámról... eléggé hamar megráncosodnék ettől. Pláne ha a nagyon sablon életmód-kiegészítők-ruhák tengelyen tudna csak gondolkodni a lány.
Jó dolgok ezek, főzésről néha egész hosszan beszélgettem eddigi egyetlen barátnőmmel, de csak ez kicsit fárasztó lenne. Nekem kell hogy amiért én "rajongok" azért egy picit átérezze a párom is az érdeklődésemet.
Szeresse a groteszk humort.
És tényleg groteszket. Akár a gúnyos öniróniát is. Falramászok azoktól (ismét csak akár pasi akár nő) akik nem képesek önironikusak lenni. A legrosszabb ha magyarázkodni kell egy viccesnek szánt csipkelődést, hogy "jjjaj, ne szívd mellre, ez poén volt".
Két intelligens ember az esetek túlnyomó részében érti mikor ironizál a másik, és mit mennyire vegyen komolyan.
Kb ennyi lenne az amit elvárok belsőleg.
Külső:
NINCS ideálom, nincs "my type", nem keresek ilyen és ilyen lányokat!
A szépség szerintem rettenetesen sokféle lehet.
Máshogy szép egy 148 centis 37 kilós kis mellű, barna szemű, sötét hajú lány, és máshogy egy 170 centis 55 kiló körüli közepes vagy épp nagy mellű, világos hajú lány.
Hajviselet pedig végképp nem számít.
Még egyazon személyből is annyira sok érdekes, és a maga módján vonzó megjelenést tud kihozni két különböző frizura.
Egyedül az ízléstelenül túltolt sminket, és szemöldök formázást kerülje...
Rikító hajszínekkel szó-szó, még kibékülök. Vannak olyan tipikus nagyon alter csajok, akiknek még jól is áll, és tényleg egy kicsit hozzájuk tartozik, és nem erőltetett. Kevés ilyen van de van.
Mindenesetre a természetes sötét barna hajat is nagyon szépnek tartom, akármennyire nem "egyedi". Ami szép az szép, nem kell egyedinek lennie.
Külsőben tényleg csak a testsúlyt tudom meghatározni, hogy álljon arányaiban a testmagassággal, és az egészséges értékeket képviselje.
Nem tudom megítélni hogy ez mennyire finnyásság, de belegondolva hogy a nők is az egészséges testarányok keresésére vannak behuzalozva, szerintem ez oké elvárás.
Meg szerencsére nem olyan ritkaság ez.
Szerintetek?
Talán a belső tulajdonságok tekintetében vannak túl konkrét, túl rideg elvárásaim?
Mennyire ritka jellem az amit én keresek?
Én már úgy érzem mintha minden 100 000. lány lenne csak ilyen. Nem vagyok eléggé jó megfigyelő, és nem tűnik fel?
"Szóval szerintem csak ismerkedj, elvezd a beszelgeteseket, hogy kulonbozo latasmodokkal talalkozol"
Ez már egy másik kérdés tárgya lehetne,, de nem tapasztaltam hogy a lányok nyitottak lennének az idegenekkel való akármilyen mélységű, témájú beszélgetésre.
Pedig azt hittem még középsulisként hogy majd egyetemen meeeennnyire sok közös lesz a szaktársaimban.
Hát... nem.
És nem csak nekem ez a véleményem. A szakra mintha évfolyamtól függetlenül jellemző lenne hogy idővel mindenki kiég, és a közös órák előtt-után azonnal menekül haza. Maximum a nagyon száraz és sablonos egyetemhez kötődő kérdezősködést figyelek meg a hallgatók közt.
"Xy óra hol/mikor lesz?"
"Felvetted-e xy tárgyat?"
"Nem tudod hogy mi xy tárgy követelménye?"
Ilyesmi. De egyébként meg semmilyen alkalom nem adódik, hogy rálássunk a másik ember személyére.
Egyáltalán nem lehet úgy ismerkedni szerintem hogy csak úgy váratlanul ráköszönsz bárkire, csevegtek és elhívod valahová.
Barátságból lesz tapasztalatom szerint igazán mély kapcsolat, az meg nem alakul ki felszínes haszonelvü kérdezősködésből.
Aztán lehet hogy simán csak kilógok minden környező lány ideáljaiból.
Akármennyire pluszos a legtöbb lánynál hogy átlagnál magasabb vagyok, a hosszú (gondozott!) hajjal és szakállal, plusz egyöntetűen sötét ruházkodással valszeg a lányok 70-80 százalékának már nem vagyok szimpatikus.
(Ruhatárat simán csak anyagi okokból nem cserélek)
Nőként írom!
Ha elvárásokkal keresel lányt, akkor sosem leszel szerelmes! Így nem!
22éves vagy! Szerinted egy 22éves lány hol tart a mai világban? Nehéz 22évesen saját lábra állni, önerőből.
"úgy sodor össze-vissza, mint egy darab hínárt a hullámzás".
Ez fogott meg leginkább a leírásodból!
Vannak kimondottan nehéz életű lányok. Tudod, akit nem szolgálnak ki, akinek nincs háttere, sem anyagi, sem a család részéről! Ő azért sodródik, mert keresi önmagát! Nem alkuszik meg, nem fekszik le pénzes férfival, hogy ne kelljen sodródnia! A sodródás az élet velejárója! A helyedben tiszteleném az ilyen lányokat, mert ha sodródik is, van bátorság benne egyedül küzdeni! Mert ez arról is szól! Na mindegy!
A többi kívánságod is vicc!
Sok sikert!
"Elég lenézőnek tűnsz.
"Na mindegy, aki itt van az úgyse éppen szívműtétet végez" Ezt lehet úgy is érteni hogy itt mindenki hülye csak te vagy helikopter, meg úgy is, hogy most van ideje az ittlévőknek"
Ez már szerintem inkább a másikról mond el valamit hogy mit lát bele egy ilyen kis megszólalásba.
Az időre és a ráérésre utaltam.
Írhattam volna azt is hogy ...éppen nem erdőtüzet olt Ausztráliában".
Szerintem itt te láttad bele már eleve a kérdésembe a lekezelő hangnemet.
Latod, magad is elismerted, hogy lehet tobb eselyed lenne, h megvallnal a szakalltol es a hosszu hajtol, es lehet a ruhatarat is aprankent modositani. Egy probat meger, max ha nem jon be fel-egy ev alatt visszanol a haj.
Egyebkent meg a suliban lehet senki nem beszelget csak a sulirol, de ha mara sulirol beszelgettek az eloadas szuneteben, feldobhatsz akar nem sulis temat, aztan esetleg mondhatod par embernek, hogy itt-meg itt lattal egy klassz kis bart, nem lenne e kedvuk oda beulni este. Lehet nem lesz ra mindenki vevo meg rogton, de csak probalkozni kell. Plusz, kollegiumnak vannak osszejaro tarsasagok, ott is tudnak beszelgetest kezdemenyezni.
"Ha elvárásokkal keresel lányt, akkor sosem leszel szerelmes! Így nem!
22éves vagy! Szerinted egy 22éves lány hol tart a mai világban? Nehéz 22évesen saját lábra állni, önerőből."
Lehet kezdeni beképzelt tuskózni, meg minden egyébbel illetni engem ami most az eszedbe fog jutni, de ez a válasz az orvosi lova annak, mikor valaki k##rva okosnak hiszi magát, elolvas valamit (a kérdésemet), félreérti, és égtelenül felb##sza magát a saját hülye félreértésén. Aztán még engem szid le.
Kedves drága 14-es válaszoló! Tudod mi a mégnagyobb vicc? Az hogy egy árva szóval nem mondtam, hogy az önállóság alatt azt várnám el, hogy önerőből éljen.
Ugyan a magyar nyelvben valóban létezik az önállóságnak ez az értelmezése is, de szerintem a kérdésben megfogalmazásából kiderül, hogy én a LELKI önállóságra gondolok.
A lelki önállóság például abban nyilvcánul meg, hogy 20 éves korára van egy elképzelése hogy mivel akar a közeljövőben (5 év) foglalkozni. Az az ember komolyanvehetetlen, gyerekes, és nagyon komoly önismereti hiányban szenved, akinek lövése nincsen erről.
Lelki önállóság továbbá az, hogy képes felelősséget vállalni magáért. Aki csak teng-leng az egyetemen, az borítékolhatóan nem végzi el, és életét egy cuki kis tartozással kezdheti meg. Aki felelősséget vállal magáért, az odateszi magát, és ez tükröződik a viselkedésén, értékrendjén is.
Lehet engem elitista sznobnak tartani, de megvan a véleményem a minden csütörtöük este fejreálló "egyetemista" kiscsajokról, akik természetesen minden hétvégén anyu-apu pénzén utazgatnak át a fél országon, mert egy egész hetet nem lennének képesek életbenmaradni saját koszton, és kimosni a saját göncüket (nem vicc, ezt mikor még kolis voltam rendre tapasztaltam, hogy tucat kiló szám cipelnek koszos ruhát, holott 6 mosógép is volt a koliban.)
Szóval nem azt várom el hogy a heti egy-két nap ráérésében (amennyi nekem is van pl) 750 ft/órás bérből már saját kertesháza legyen. Egy szóval nem írtam, és hidd el, nem egy átlátszatlan burokban élek. Pontosan tudom mennyire problémás fiatalként megkezdeni a nagybetűs életet és egzisztenciát kiépíteni. De a lelki gyermetegséget nem tudom a csúnya kapitalizmusra rákenni, az az egyén hibája.
""úgy sodor össze-vissza, mint egy darab hínárt a hullámzás".
Ez fogott meg leginkább a leírásodból!
Vannak kimondottan nehéz életű lányok. Tudod, akit nem szolgálnak ki, akinek nincs háttere, sem anyagi, sem a család részéről! Ő azért sodródik, mert keresi önmagát! Nem alkuszik meg, nem fekszik le pénzes férfival, hogy ne kelljen sodródnia! A sodródás az élet velejárója! A helyedben tiszteleném az ilyen lányokat, mert ha sodródik is, van bátorság benne egyedül küzdeni! Mert ez arról is szól! Na mindegy!"
Wait, wait, wait wait... what the actually fuck?
A sodródás az tök más. Megint csak félreértesz egy szót, és ahelyett hogy visszakérdeznél hogy "Mit értesz azalatt hogy sodródás" már tolod is a 190-es vérnyomással a kioktatást.
A sodródás az az (amit fentebb is leírtam) hogy kövése nincs 20 évesen mit kezdjen magával.
Egy rakat történetet olvastam-hallottam, amiben kiscsaj tényleg csak azért ment el egy 200 km-el arrébb lévő egyetemre 3 félévig bénázni majd otthagyni, mert a barátnője is odament, és jajj de jó lesz majd barinővel egy egyetemen lenni. Holott semmi affinitása és motivációja nem volt hozzá.
De össze tudta kaparni a szükséges 350-es ponthatárt, szoc alapon bekerülhetett havi 10K-ért koliba, és másik havi 16K-ért utazgathatott haza hetente. Aztán most meg fizetheti fissza a képzésben eltöltött féléveket, mert barinővel akart együtt egyetemistáskodni.
Ez gáz. 20 év felett ennyire bohókásnak lenni gáz.
Ez nem fiatalos, ez nem trendi, ez >gáz<.
Én pontosan tudom jól, mi az amikor valaki létminimumon él, 4-6 havonta költözik egyik albérleti szobából a másikba, és ki kell centiznie a 36 000 forintos 8 négyzetméteres szobát is, amiben egy heverőn aludhat, mindezt diákmelóból. Nem kell bemutatni, ismerem ezt az életet.
az ilyen lányoknak minden tiszteletem, és én lennék a legboldogabb, ha ilyen erős, kitartó, felnőtt (!) lányokkal tudnék találkozni, beszélni. Még egy barátság is sokat ér egy ilyen lánytól.
De ilyenből nagyon nagyon kevés van.
És egy valóban önmagát eltartó, keményen güriző lányra soha nem használnám a "sodródik" szót. A sodródás az, amit a hínár csinál. Lebeg, ide-oda.
Aki keményen beleáll az életbe, és tanul, mellette minden adódó lehetőségben pénzt keres, az nem hínár. Az dacol a világgal, és állja a sarat.
Remélem tiszták a fogalmak.
És a másik agy#asz, hogy honnan szedted ezt az összefeküdni pénzes hapsival dolgot? Hol jött ez fel? Hol említettem? Vagy miről asszociáltál erre?
Ez a tipikus gyakorizós nyomi pasik fixa világképe, hogy "miNdEn nŐ cSaK a gaZDAg pasIkra hAlyt, hüjje aRAnyÁsó mindd!!!". Kattanjunk már le erről.
Egész egyszerűen ez nem jött fel ennél a kérdésnél sehol sem, és kifejezetten kisebbségnek érzem ezt a fajta megélhetési párkapcsolatozós lány fajtát.
Plusz ne ez legyen már a viszonyítási pont...
Aki főállásban barátnő, és ennyi az össz teljesítménye, az kb tényleg az az abszolút zéró teljesítmény, amihez képest majdhogynem bárki remek embernek érezheti magát.
Na mindegy, továbbra sincs ennek az egésznek SEMMI köze a kérdéshez, vagy bármelyik válaszomhoz.
Rendesen benéztél elég sok mindent, aztán még dobálózol azzal hogy "kész vicc" vagyok.
Szerintem meg az eszetlen méretű fogalmi zavarod, és funkcionális analfabétizmusod a vicc, de hát ezt úgyse fogod belátni.
Minden többi válaszolónak köszönöm a konstruktív választ.
Aki a koromról beszélt: Igyekezek minél előbb én is 36 éves lenni, egyelőre nagyon erőlködök és 24 óránként egy nappal leszek idősebb.
"Latod, magad is elismerted, hogy lehet tobb eselyed lenne, h megvallnal a szakalltol es a hosszu hajtol, es lehet a ruhatarat is aprankent modositani. Egy probat meger, max ha nem jon be fel-egy ev alatt visszanol a haj."
Köszi a választ, tulajdonképpen ez is konstruktív.
Annyi, hogy tulajdonképpen mihez kéne közelíteni? Nyissak ki egy Cosmopolitant vagy NLcafé-t, és nézzem meg mi épp az aktuálisan nők milliói által kiátlagolt pasi eszmény?
Nem akarok egyen gyártmány lenni.
Az a baj, hogy bármilyen megjelenést választ az ember, (pláne ha a személyiségét tükrözőt), akkor már bukja az ellenkező nem X%-ának a szimpátiáját.
Előző barátnő odáig volt a hajam miatt, és rendre leszavazta ha hozzá akartam nyúlni.
Az ideális egy hasonló lány lenne, akinek ez bejön.
Most ezzel nem tettem nagy megfejtést, simán csak ide is leírtam, hogy a mainstreamtől eltérő lányoknál van esélyem.
Nagyon ráérsz elemezgetni, kedves Kérdező.
Az önállóság önállóság marad. Ha már itt tartunk, ha Te életművész vagy, ahogy azt be is vallod, akkor mennyire is vagy Önálló?! 🤨🧐 LELKILEG... Ebbe bele sem megyek, annyi az élettapasztalatod, amenyit mutat a reakciód is! Leírtam neked egy átlag 22éves csajt, akinek nincs segítsége a te elképzeléseid szerint létezni. De még mindig szurkolok, hogy találd meg a Párodat! Akinek van 5éves terve, és amiben te is szerepelsz.
Szurkolok tényleg!
Én körülbelül megfelelés a leirasodnak. A probléma csak annyi,hogy azt tapasztalom,a hozzam hasonló lányokra a korosztalyunknak nincs szüksége,mert ki akarjak magukat élni,nem akarnak elkotelezodni és felelősséget vállalni,tehát ehhez az eletfelfogashoz keresnek partnert is. Ha meg nagy nehezen össze találkozom egy normális értékrendet képviselő sraccal,néhány hónapig ismerkedünk és osszejovunk,utána mindig kitalálják,hogy ok meg nem éltek eleget ahhoz,hogy elkotelezodjenek. Azt hiszem,ezért fogyatkozik az ilyen lányok létszáma.
22nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!