Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg minden nőnek ez az első ami eszébe jut ha meghallja hogy programozó a szakmám?
Van benne igazság.
Én sokszor amikor mondom,hogy programozó vagyok a csajok elképedtek,hogy nem igaz,hazudok.
Azt hitték saleses,vagy bróker.
Mert tényleg van egy sztereotipikus megjelenés a szakmába,antiférfias attitűd, vagy nyikhaj vagy dagadt nem tud öltözködni nincs stílusuk hiába van pénz, konkrétan mintha egy segédmunkás lenne sokan úgy néznek ki.
Van valamennyi alapja de vagyunk páran akik egyáltalán nem teljesítjük a sztereotípiát.
A fiam programozó. 7 éve kondizik, jókèpű, humoros, barátai vannak.
Inkább néz ki sztriptíztáncosnak mint amit leírtál.
És valóban, a nők nem hiszik el hogy mit dolgozik.
Nem, mert pl. én is programozok, és sok ismerősöm van, aki programozó, és tudom, hogy sokfélék vagyunk.
Sztereotípiákkal nem kell foglalkozni.
Párom gazdaságinformatikus, én mérnökinformatikus. Mindketten romboljuk a sztereotípiákat: edzünk, igényes, normális emberek vagyunk és szabadidőnkben kiszállunk a gép mögül.
Mikor egyetemista voltam (nappalin), nagyon sok atomkocka, igénytelen ember volt a szakon, higiéniai és beilleszkedési problémákkal... Persze voltak normálisak is, de azért az aggszüzek tábora is elég népes volt. De ők tényleg durván tolták, a gép volt az életük, semmi másról nem tudtunk dumálni, annyira burokban éltek.
A munkahelyemen nem ilyenek vannak. Büdös, igénytelen embert fel sem vennének, meg antiszocot sem, mert teamben dolgozunk és ott azért kell a csapatjátékosság. Ugyanolyan csapat vagyunk, mint az üzleti elemzők vagy a menedzsment (mondjuk azok nálunk gyökerek).
Az élettelen kockák nem azért élettelen kockák, mert tudnak programozni. Az ember nem közben válik azzá, hanem úgy jön oda. Aki ilyen, az azért ilyen, mert jóval korábban is csak a gép előtt volt élete és ezért is választotta ezt a hivatást.
No para. Aki meg sztereotipizál, az meg magával szúr ki.
#3 ha így teszed fel a kérdést, akkor nehez fogja elhinni bárki hogy valóban progranozó vagy.
"Tényleg..." azaz van legalább egy ember aki ezt állította?
Itt legalább egy nő már adott nemleges választ, így van legalább egy nő, akire nem igaz az állítás. Ennek ellenére te kiemelted a kérdést, pedig már megkaptad rá a választ. Ez a logikus következtetetés teljes hiányára utal. Gondolom édesanyád elvesztésének a traumája válthatta ki belőled, ami miatt őszinte részvétem. Nyilván lánytestvéred sincs, sőt, ha fiútestvéred van is, nincsenek barátnői. Tulajdonkppen még soha egy nővel sem kommunikáltál személyesen soha, amióta programozással foglakozol, mivel ha találkoztál volna, akkor te is ismernél legalább egy nőt, akire nem igaz az állítás. Szóval vagy 2019 november 29-én kezdtél el progranozni, és már programozónak képzeled magad, vagy valami elzárt tibeti kolostorban élsz, ahol természetszerüleg nem futsz össze női lénnyel. Ez alapján nem QRVÁRA mindegy hogy mit gondolnak a nők a programozókról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!