Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nincs egyenjogúság a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nincs egyenjogúság a nemek között ismerkedésben?

Figyelt kérdés

Nagy szót emelnek a nők ha egy férfi többet keres mint ők vagy egy munkakört nem tölthet be egy nő csak azért mert nő vagy egy nő nem lehet vezető stb. Nyilván ezek nem szép dolgok mert azért mert nő hátrányba van.

Viszont ismerkedésben egy férfi van hátrányba mert neki kell kezdeményezni az ismerkedést, övé egy aktív szerep és nyilván bármiből is az aktív rész sokkal nehezebb. Férfinek kell fizetni az első randin, illik hogy a férfi legyen a család fenntartó ergo többet dolgozzon és ezáltal többet keressen.

Tudom ilyen jönnek az ilyen szavak hogy azért a férfi férfi maradjon stb. Meg férfi dolga és társai stb. Ok, ez mind jó lenne, csak akkor az sem legyen baj a nőknek hogy ugyanazon munkakörben lévő férfi többet kap mint a nő, hiszen a férfi dolga ugyebár a család fenntartás udvarlás stb, így többet kell keresnie mint egy nőnek.

2019. nov. 29. 07:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
89%

Én nem így vallom, mert nem akarok gyereket, de a válasz erre az, hogy fajfenntartáskor a nő tesz bele többet. Őt terheli a terhesség (nem véletlenül ez a neve), a szülés, a gyerek gondozása, és ő van ilyenkor legjobban kiszolgáltatva. Ezért várja el, hogy ne ő szedje össze a férfit, mert egy olyan emberre nem lehetne számítani, aki már eleve nem teszi oda magát ismerkedéskor.

Ez szerintem inkább evolúció, és mondom, én nem akarok gyereket, szóval a társkeresést sem ilyen szögből közelítettem meg. Mi barátokként kezdtük, megtetszett és egyre többet voltam vele, hívtam programokra, adtam neki ezt-azt, az első csókot viszont ő kezdeményezte.

És mielőtt jönne valaki, hogy a nő gyerekkel láncolja magához a férfit, igen, nem egy ilyen van. Meg is van a véleményem az ilyen nőtársaimról.

2019. nov. 29. 07:38
 2/23 A kérdező kommentje:
1. Emiatt pont hogy jobb a nőnek, mert azáltal hogy többet tesz bele, sokkal nagyobb öröm is, nagyobb kötelék a gyermek, boldogabb mert ő lehet vele gyed alatt, nem egy nőtől hallottam hogy ez az élet legjobb dolga...
2019. nov. 29. 07:43
 3/23 anonim ***** válasza:
13%
Mert ilyen bugyuta és elavult "társadalmi normák" még mindig használatban vannak, de ne is várj többet ebben a múltban ragadt országtól.... Aki tényleg támogatja az igazi nemi egyenlőséget az pont sz*rik ezekre :).
2019. nov. 29. 07:45
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Az egyenjogúság nem ugyanaz, mint az egyenlőség. JOGA a nőknek is van, hogy kezdeményezzenek, más téma, hogy sokan nem szeretnek/mernek és a másiktól várják, hogy tegye meg az első lépést. Sok nőnél amúgy abszolút nem is jelent problémát a kezdeményezés, szerintem egyébként sok férfi is lazábban venné a dolgot, ha először csak simán megismerkedni próbálna egy nővel, nem egyből randira hívni meg szerelmet vallani neki.
2019. nov. 29. 07:48
 5/23 anonim ***** válasza:
61%

Az miért hátrány ha a pasinak kell kezdeményezni?

Ahhoz mész oda akihez akarsz, száz lányt is hülyíthetsz egyszerre.

A nők csak a jelentkezőkből válogathatnak.

Persze tuti nincs köztük aki nekünk tetszik.

2019. nov. 29. 07:52
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig úgy tekintettem a feminizmusra is, hogy ott van értelme, ahol az emberek neutrális szerepekben vannak: a munkában, a háztartásban, a sportban, a tudományban... Ahol nonszensz az, hogy a nő az nő, a férfi meg férfi, mert úgyis azokat a tulajdonságokat kell hoznijuk, ami nem a nemüktől függ. Az eszüket, az igényességüket, a felelősségtudatukat, stb...

Ha a hálószobában is ez menne, tehén b...ná a bikát és minden tönkreszaródna. A nő nem lenne nőies, a férfi nem lenne férfias, semmi sem terelné megfelelő irányba a szaporodást sem. De szerencsére nem így van. Ott legyünk egyenrangúak, ahol emberek vagyunk inkább, mint férfiak vagy nők. De máshol szerintem fontos lenne megőrizni, hogy ki viselkedik férfiasan és ki nőiesen. Persze ezt lehet csak én gondolom így, én viszont értelemszerűen azt választom pont emiatt, aki velem ebben a szerepben férfiasan viselkedik, tehát udvarol, kezdeményez.

Viszont ha ezt mindenképpen felül akarjuk írni, akkor azt kell belátni, hogy jelenleg a nők pontosan a férfiak viselkedése miatt válogatnak még a szükségesnél is kevesebb energiabefektetéssel. Ha egy nő SEMMIT nem csinál, rá sem mosolyog a férfire, nem is ad SEMMI jelet, akkor is van pár megrögzött, elkeseredett ember, aki nyomul rá, mint az atom és/vagy leszólítgatja, ráirkál olyan helyeken, ami nem is való ismerkedésre. Ezt én sosem tartottam női szemmel sem normálisnak, de igen: piszkosul el vagyunk kényeztetve és ebben azok a legnagyobb vesztesek, akik egyáltalán nem kezdeményeznek, akkor sem, mikor mi már megtettük az első szolidabb lépést feléjük (szerintem egyébként az első visszafogott (pl. tekintet megragadása, mosoly, barátiqs kedvesség vagy közeledés) lépés után mindenkinek meg kellene állnia és kivárni a másik reakcióját, akkor nem lenne ennyi kuncsorgó ember, ako inkább tűnik kutyának, mint embernek a viselkedése alapján). Dehát, nem ez történik, így méginkább visszamarad a másik nem törekvése. Emellett pedig a nőkről úgy gondolom, egyáltalán nem vannak annyira rápörögve sem a szexre, sem arra, hogy legyen párjuk, így nyilván az keres veszettül, akit jobban sürget ez az ösztön. És ez sajnos látszik is az ismerkedés minőségén, akkor is, mikor mindkét fél nyitott rá...

Azt mondod, hogy egyenrangúságot szeretnél az udvarlásban is, aztán meg a magasabb fizetést azzal indoklod, hogy többet költs randikra, amit nem értek annyira, mert ezt egyrészt nem a pénzszórás befolyásolja, hogy sikeres lesz-e, másrészt a te magánügyed, mire és mennyit költesz, tudtommal kötelező adók nincsenek, nőt meg akkor hívunk meg valamire, ha indokolt (nem csak azért, mert szép), akkor pedig azért a többség szokta is viszonozni. És ha ez nem lenne elég, energiaráfordításban a két nem ugyanott tart: a férfi udvarol, a nő meg kihordja a gyerekét és/vagy gondoskodik róla/róluk. Ja, hogy a férfiaknak ez nem pálya, mert ők promiszkuisabbak és inkább vadásznak... Hát akkor erre van elpazarolva az energia. Meg a pénz is.

2019. nov. 29. 07:59
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
#1 vagyok. A hormonok kárpótolják a nőket a fájdalomért. De ha valaki elvetél, az is nagyobb lelki fájdalommal jár egy nőnek.
2019. nov. 29. 08:02
 8/23 anonim ***** válasza:
3%

Mert feminista világban élünk, tehát a férfiaknak csak kötelességeik, a nőknek csak jogaik vannak. Nincs egyenjogúság, a nők még egyenlőbbek.

Egyébként az sem igaz, hogy ugyanabban a munkakörben egy férfi többet keres, mint egy nő. Nagy átlagban, munkakörtől függetlenül többet keresnek a férfiak, mert a jól fizető munkakörökben, pl. a mérnökök vagy az informatikusok között jóval több a férfi.

2019. nov. 29. 08:02
 9/23 anonim ***** válasza:
75%

Megint ott tartunk ebben a kérdésben, hogy a nők milyen gonoszak, hogy mindenfélét elvárnak... Figyi, nem kötelező senkinek kapcsolatban lenni. Senkinek szexelni. Ez a legszebb az egészben, hogy ráérek. Akkor meg aztán főleg, ha nem akarok gyereket. Élvezhetem az életem egyedül esha úgy vanya megfelelő emberrel párban is.

Akinek nem tetszik ez a játék, ne játsszon. Vagy játsszon a másik kapura. Egy nő sem kéri, hogy felelj meg neki. Majd válogat azok közül, aki megfelel vagy elvan magában.

2019. nov. 29. 08:10
 10/23 anonim ***** válasza:
83%

Egyenjogúság van. Ugyanolyan jogod van nem kezdeményezni, mint egy nőnek. Az más kérdés, hogy nálad senki nem fog kezdeményezni, náluk meg ezren.

És nem, nem vagyok feminista. Viszont látom, hogy a társkeresési "piacon" egy nő sokkal értékesebb. Na, és miért? Mert a férfiak baromira elkeseredetten űzik a nőket. Ahogy tökéletesedik ez a "piac" (internet, Tinder és társai), úgy élesedik a verseny. Férfiként bizony nehezebb, mint 15-20 éve, amikor a falu bikája még csak a bárból válogathatott, ahol este megjelent. Ma már Tinderen van naki 5-10 lány is akár, akiket "foglal". De ettől függetlenül egyenjogúság van.

2019. nov. 29. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!