Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki úgy köszön, hogy csók, az akar valamit?
Atyaég😂
Ez nem jelzés semmire..
Nagyszüleimtől hallottam ezt a köszönést, illetve az idősebbektől.
Én egy-két barátomnak úgy köszönök hogy áldás békesség.😂😁
De csak úgy poènból. Ez a szupertitkos köszönésünk.
"Régies? :D Hát persze, már nagyapám is így köszönt nagyanyámnak :D "
Igen, régies. És pont, hogy semmi szexuális utalás nincs benne. Inkább idősebbek köszönnek így, és inkább idősebb nőknek, vagy akivel családiasabb esetleg a kapcsolat., mint pl. az 1986-os Csók Anyu című filmben. (Amúgy érdemes megnézni :)
Szerintem semmi nincs benne, csak megszokás vagy "általános" vicceskedés. Valószínűleg még sok embernek köszön így. Nekem is van ismerősöm, akinek ez szava járása ("Na csók!", "Csók a családnak") és minden nőnek így köszön tinitől 99 évesig.
(#5 Az "Áldás, békesség!" meg református köszönés, nem túl titkos, ma is sokan használják pl. gyülekezetekben vagy egyházi intézményekben, ovitól gimin át az irodákig mindenhol "kötelező" formula.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!