Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért van az, hogy egy ideig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy egy ideig szerelmes vagyok valakibe, majd ez elmúlik? Így, hogy lesz feleségem akit életem végéig szeretek?

Figyelt kérdés

Van, hogy tetszik egy lány a metrón vagy a buszon, de 2-3 hét múlva már nem érdekel. Akkor is szépnek tartom, de már nem vagyok belezúgva.

Volt, hogy együtt dolgoztam egy nagyon kedves, csinos és rendes... lánnyal.

Szerelemes voltam belé kb. 1,5 évig. (Igaz, hogy jóban voltunk, de ő nem volt belém szerelmes.)

Aztán elmúlt.

Hogy lesz így barátnőm?

Lesz majd egy komolyabb kapcsolatok és pár hónap vagy év múlva már csak egy csinos lánynak fogom tartani és semmi érzelem?

Ez normális?

2019. márc. 25. 20:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom hány éves vagy , de az, hogy tetszik egy nő a metrón, az közel sem szerelem, csak maximum vonzalom. A "1.5 évig jóban voltatok" azt már lehet talán szerelemnek nevezni, és akkor marad meg ha majd viszonozni is fogja. Ha majd mindketten tápláljátok a "tüzet", akkor lehet tartós. (32/F)
2019. márc. 25. 20:44
 2/14 A kérdező kommentje:

A lányt a metrón úgy értettem, hogy én teljesen szerelemes vagyok belé.

Amikor csak tudom és nem szégyellem őt bámulom. Egész nap arra gondolok, hogy de jó lesz a metrón mert újra láthatom. Otthon is rengetegszer eszembe jut.

Nem úgy értettem, hogy meglátom és jajj de szép, megbámulom és mehet tovább a napom.

Volt, hogy egész nap teljesen levert voltam (ez nálam nagyon ritka, vicces jókedvű vagyok...) és mikor megláttam a lányt utána teljesen boldog voltam egész nap.

2019. márc. 25. 21:00
 3/14 A kérdező kommentje:
Amúgy majdnem 30 vagyok.
2019. márc. 25. 21:03
 4/14 anonim ***** válasza:
36%
2: Szerelmes csak akkor tudsz lenni (legalábbis szerintem) valakibe, ha jól ismered, tudod a személyiségét, ismered az élettörténetét stb. A metrós lánnyal valószínűleg nem is beszéltél még. Tehát ez maximum vonzódás lehet.
2019. márc. 25. 21:04
 5/14 A kérdező kommentje:

Hmm, értem mire gondolsz.

Lehet, hogy igazad van.

Én azért írtam szerelmet mert ha így a buszon vagy a metrón megtetszik valaki, akkor folyton az illetőre gondolok.

Illetve ha meglátom akkor boldog leszek.

Amit te írsz én azt már inkább párkapcsolatnak hívom.

De mindegy, hogy hívjuk...

A kérdésem továbbra is az, hogy miért csak egy kis ideig tetszik egy lány.

Utána meg nem is érdekel.

2019. márc. 25. 21:31
 6/14 anonim ***** válasza:
57%

Talán 40 éves korodra majdcsak megérsz, és akkor a szerelmet is másképp látod majd, mint most.

Mert ez egyelőre így elég esélytelennek lâtszik.

2019. márc. 25. 21:35
 7/14 anonim ***** válasza:
81%

Voltál már tartósan párkapcsolatban? Azért az más helyzet, mint "jóban lenni" valakivel...

Nekem a plátói szerelem (akivel nem alakult ki később párkapcsolat) maximum 3 èvig tartott. De volt ennél sokkal rövidebb is. Ugyanúgy, ahogy te írod, egy ideig érdekelt az illető, aztán egyszer csak már nem.

De a párkapcsolat az egészen más. Ott az intimitás, a kémia, az ölelések, a kedves gesztusok, a nagy beszélgetések, a közösen megélt élmények, stb. Az egy egészen más kaliberű történet, és ha mindketten tesznek érte, akkor sem a szeretet, sem a szenvedély nem kopik ki belőle évek múltán sem.

2019. márc. 25. 21:42
 8/14 A kérdező kommentje:

Persze, hogy volt már párkapcsolatom.

De a legkomolyabb kapcsolat is csak kb. 8 hónapig tartott.

Ezután nem is nagyon volt. Nem tudom miért. Elég nagy csalódás volt anno.

De az is ilyen volt mint amit írtam.

Egy idő után már olyan volt mint egy szép csak a tv-ben: tetszik, jól néz ki, de semmi több.

2019. márc. 25. 21:50
 9/14 anonim ***** válasza:
20%

Egy kicsit zavarban vagy a fogalmakkal szerintem.

A metrós lány iránt vonzalmat, esetleg fellángolást érezhetsz. Ez lehet viszonylag erős érzelem is, de ez nem szerelem, amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan mehet is.

A lány, aki 1,5 évig foglalkoztatott, már lehetett a szerelmed, azonban nem viszonozta, nem tudott kiteljesedni, ezért elmúlt, esetleg más kezdett érdekelni. Ez normális.

Attól, hogy esetleg érzelmeket táplálsz valaki iránt, jóban vagy vele és beszélgettek, még nem vagytok párkapcsolatban. Sőt még akkor sem, ha ő is viszonozza, de nem billentek át mégsem a barátság határain. Onnantól kezdve viszont, hogy közeledtek egymáshoz és átlépve a határokat párként tekintetek kölcsönösen egymásra, már igen.

És ahogy az 1-es írta és ezzel teljes mértékben egyetértek, akkor lesz tartósabb az érzelem, mikor megfelelő ember iránt érzed és ő ezt viszonozza is.

2019. márc. 25. 21:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Rövid ideig nem lehettem szerelmes?

Írtad, hogy a lány aki 1,5 évig tetszett abba nyilván szerelmes voltam, de akit (/akiket) a metrón láttam és 1-2 vagy 3 hónapig tetszettek azokba nem voltam szerelmes.

Csak akkor szerelem ha egy bizonyos ideig vonzódom hozzá?

Ha mondjuk hetente 2x látok egy lányt a metrón és 2 évig csak róla álmodozok, akkor az szerelem vagy nem?

(Nyilván ennyi idő alatt már 500x oda megy az ember hozzá és megszólítja, de tegyük fel, hogy mondjuk csak látom, de nem reagálok.)

2019. márc. 25. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!