Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Mit tennétek ilyen helyzetben és vajon régen mit tehettek a nők? Elmélet.
Komoly válaszokat kérek, komolyan elgondolkoztam ezen.
A kérdésem:
Ha olyan történelmet, élethelyzetet írnánk, hogy egy rabló,fosztogató csapat betörne egy területre, és megtetszenél nekik (mint nő) és fognának, elrabolnának asszonynak, és elvinnének, azzal a céllal hogy te onnantól az ő tagjuk vagy. Mit csinálsz? Beletörődsz a helyzetbe?
A másik kérdésem hogy régen mi volt ilyenkor? az elrabolt nők beletörődtek?
(És nem rabszolgának értem, fogolynak hanem asszonyrablásnak)
Hátha itt több választ kapok rá :D
Három opció volt:
- beletörődni: anno erre nevelték a lányokat, így ez adja magát
- öngyilkosság: ha nem menne az egyes pont.
A szökés több szempontból is problémás: ha sikerül, rajta maradt a szégyen, esélye se volt jó házasságra, max apácának mehetett.
Ha meg nem volt sikeres a szökés, akkor az élete még rosszabb lehetett: jó esetben a többi nő előtt megölték, rosszabb esetben kínozták, megerőszakolták. Esetleg eladták egy kuplerájnak.
Asszonynak nem igazán raboltak, inkább ágyasnak, aztán, ha hamár megtört, tudott szülni egészséges utódott, akkor talán lehetett asszony.
Beletörödtek vagy öngyilkosok lettek, nem nagyon szöktek szerintem.
A "lány" nagyobb valószínűséggel törődött bele. Az asszonynak volt inkább oka vagy indítéka öngyilkosnak lenni vagy szökni őt ugyanis férjétől, gyerekeitől rabolták.
Azt még hozzáteszem, hogy nem volt sokkal másabb a helyzetük elrabolva, mint otthon (persze, ha nem rabszolgaságot veszünk, azt viszont leszögezem, hogy akit vittek, azt rabszolgának vitték minden esetben)
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!