Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelem nélkül lehet kapcsolat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem nélkül lehet kapcsolat?

Figyelt kérdés
Sokan csak úgy képesek elképzelni egy kapcsolatot, hogy halálosan szerelmes a másikba. Miért olyan különleges az, ha valaki nem szerelemből van együtt valakivel? Én hosszabb ideig voltam együtt valakivel úgy, hogy nem volt szerelem. De szeretet, tisztelet, vágy, megbecsülés pedig volt. Voltak fellángolásaink is, és úgy érzem ez az ideális kapcsolat, miért képednek el mégis az emberek, mikor elmondom, hogy mi nem voltunk szerelmesek egymásba?
2018. nov. 3. 15:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mert akkor ennyi erovel barkivel osszejohetsz, es kepes vagy együtt lenni (akikre illenek a fenti tulajdonsagok). Ez pedig eleg elkeserito.
2018. nov. 3. 16:10
 2/13 anonim ***** válasza:
A szerelem előbb-utóbb elmúlik és felváltja a szeretet. (Jobbik esetben) Szóval szerintem működhet anélkül is a dolog, de az fura, hogy soha nem voltatok szerelmesek egymásba a pároddal. Van ilyen is.
2018. nov. 3. 16:12
 3/13 anonim ***** válasza:
ja nekem volt ilyen, de pont ezért nem működött egy idő után. szerintem egyáltalán nem éri meg.
2018. nov. 3. 16:39
 4/13 anonim ***** válasza:

Akkor én viszont visszakerdeznek hogy miért lett vége ha minden oké volt szerelem nélkül is?

Nem kötekedésbol, hanem tényleg érdekel.

2018. nov. 3. 16:48
 5/13 A kérdező kommentje:
Először is már többször és több emberrel is lett volna lehetőségem összejönni, de valahogy sosem éreztem azt, hogy kell nekem. Nála pedig azt éreztem, hogy ő kell nekem. Nem vakított el a szerelem, de kellettünk egymásnak. Vége pedig azért lett, mert bár én nem, ő szerelemre vágyik.
2018. nov. 3. 17:12
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Én még mindig benne vagyok ha érdekel, és teljesen jól működik, hosszú kapcsolat.

A szerelem sem állandó dolog, csak egy állapot, ami általában a kapcsolatok elején intenzív, és ugyanilyen nyugodt állapotba szelídül idővel.

Nem intenzív érzelmi állapot, hanem mély, én így nevezném, és ugyanilyen erős.

Egyébként ezek a házasságok is a tartósabbak általában, egyszer már utánaolvasgattam a témában.

Egyébként sem vagyok szerelmes típus, nem igazán esek szerelembe csak úgy, nem fog meg senki ennyire, így sanszos, ha meg mégis megesik, akkor sem garantált a kölcsönösség, szerintem ez nagyon ritka dolog. - ÉS még akkor sem garantált, hogy működne a kapcsolat! HA erre várnék, egyedül halnék meg kb., pedig rengeteg szeretet adok a páromnak és nem csapom be, beszéltünk is erről, nem akartam becsapni, megmondtam, hogy én hogy szeretek.

A szerelem önmagában kevés egy jó kapcsolathoz.

És hogy miért ilyenek? Az amerikai kultúra, a amerikai filmekkel, nyugati szemlélettel, ez itt nálunk is az elfogadott nézet, hát ezért képednek el. Ha kicsit más kultúrákat nézünk meg, már korántsem néznek réd furán, sőt. ÉS azok a házasságok tartósabbak is, mint a nyugatiak, de nyilván itt már közbejátszanak más okok is, így ez nem releváns.

2018. nov. 3. 17:19
 7/13 Izabella220 ***** válasza:
49%
Sokan mikor azt hiszik,szerelmesek idővel rádöbbenek,hogy valójában nem is tudják behatárolni mi is az a szerelem,mint érzés.Valójában a kapcsolathoz nem kell szerelem,csupán együttmüködés és tisztelet.Mert az 15 év után is ugyanúgy összetart a szerelem csupán múló szeszély🤗
2018. nov. 3. 17:26
 8/13 A kérdező kommentje:
#6-os válaszoló köszönöm szépen, hogy így kifejtetted! Nagyon örülök, hogy nem csak én látom így. Nem ez az elfogadott, és tényleg furcsának tűnhet. Ő volt az első, akivel komoly kapcsolatom volt, és én ezt így éreztem helyesnek. Az hogy nincs szerelem szerintem nem feltétlenül jelenti azt, hogy bárkivel összejönnék. Nincs meg mindenkiben az, amit keresek. Benne megvolt minden, és hiába a szerelmet nem lehet erőltetni, de iszonyatosan szerettem/szeretem is a mai napig. Attól, hogy nem vakultam el, ő volt a legfontosabb az életemben, de ezt nem lehet elmagyarázni annak, aki csak a szerelmet keresi.
2018. nov. 3. 17:29
 9/13 anonim ***** válasza:

# 6-os vagyok

Annyit szeretnék még, hogy én azt is teljesen megértem, ha valaki csak így tud boldog lenni egy kapcsolatban. Mert nem vagyunk egyformák, ami neked nem hiányzik, úgy néz ki, ő belül erre vágyik. Ezzel nem lehet mit kezdeni, benne lenen végig egy hiányérzet, hogy megvan veled, és minden rendben, de mégis, valami hiányzik, amit meg akar élni.

Egy életünk van, aki tudja, az élje is meg ezt az érzést is egyszer az életében, ezzel egyet értek én is. Sőt, ha elnyomja magában, később ez visszaüthet.

Idővel már úgy vettem észre, nem az a legfontosabb szempont ha idősebb az ember, de ahogy egyszer mondta valaki, az érzéseket fiatalon kell megélni. Egyrészt mert ekkor van rá lehetősége leginkább, másrészt később már sokkal jobban tud róla lemondani, ha lesz egy fellángolás az életében. - Mert már egyszer megélte.

2018. nov. 3. 17:47
 10/13 anonim ***** válasza:
Aztan igazabol az is lehet, hogy te igy eled meg a szerelmet. Nem mindenki lesz tole "hulye", akinek pillangok ugralnak a gyomraban. Mindenki mashogy eli meg szerintem.
2018. nov. 3. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!