Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Sokszor töröm a fejem amiatt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokszor töröm a fejem amiatt, hogy tényleg szeretem-e?

Figyelt kérdés
Eléggé meginogtam érzelmileg (képbe jött egy harmadik, viszont nincsen komoly szándékom vele), hogyan tudnám ezt rendbe hozni, hogy ne legyek ennyire letört nap mint nap? 😞 Nem akarok az a típus lenni, aki könnyen lemond valakiről ha valami hirtelen nem a régi, csakis egy új "kaland reményében", így az ember soha nem találja meg a boldogságot, ha nem lesz képes megjavítani azt, ami valahol megromlott... Nem akarok lemondani erről a kapcsolatról, ő viszont el tudna engedni, de én ragaszkodom hozzá, hogy megmentsük. :( Lassan 2 hete tart ez... Van itt valaki, aki hasonló cipőben járt és helyre tudta állitani a dolgokat? Nagyon jól jönne bár biztató mondat... Előre is, köszönöm...

2018. aug. 17. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ez mennyire biztató, de én már kb. fél éve vagyok ebben a helyzetben. És tudok olyanról, aki évekig volt így.
2018. aug. 17. 09:40
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy kapcsolat kettőn áll. Ha te valamiért már kifele tekintesz, úgy annak megvan az oka. És teljesen érthető, ha az elmúlt közös élményeket a jövendőbeli terveidet nem akarod felrúgni egy bizonytalan miatt...

De ha a társad nem akarja, akkor nehéz ezt egyoldalúan “feljavítani”.

Beszélgessetek ezekről a dolgokról. Nyíltan.

Nagyon sok esetben (legalábbis az én tapasztalataim alapján) ezek a dolgok működnek, hovatovább magasabb (vagy mélyebb) síkre emeli a kapcsolatot, és az őszinte nyíltság még szorosabbá is tudja tenni.

2018. aug. 17. 09:42
 3/8 A kérdező kommentje:
21 éves lány vagyok, 3 éve vagyunk együtt. Tudom, hogy a kezdeti euforikus állapot egy hosszútávú kapcsolatban elmúlik idővel, de nekem ez hiányzik, a lelkemet nagyon nyomja valami... Segitsetek... Újra úgy akarom szeretni, mint az elején. Ő azt mondja, hogy kezdjek más kapcsolatot, de mit érek el azzal, hogyha 3 évente váltogatom a társaimat amikor hirtelen valami nem a régi? Mi ezért a kapcsolatért sokat tettünk, sokat szenvedtünk is egymásért, igy megéri harcolni érte. Ő jobban szeret engem, mint én őt. Ami nem is baj, mert régebben mindig én szenvedtem, amikor jobban szerettem egy srácot a kelleténél. Mit tegyek, hogy megőrizzem ezt a kapcsolatot, hogy egyensúlyban legyünk érzelmileg? Most pedig egy ideje (talán a monotónia miatt, nem tudom) mintha az érzelmeim felkorbácsolódtak volna, nem tudok annyit nyújtani számára, mint amennyit eddig tettem... Kérem, segitsetek... Beszéltem vele erről, de csak pasiból van és másképp fogja fel az egészet. Köszönöm, előre is...
2018. aug. 17. 09:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Figyelj én nem azon akadtam fenn hogy benned ezek az érzések előjottek hanem inkább azon hogy a barátod ennyire könnyen elengedne. Kezdj új kapcsolatba? Hát nem is értem hogy mondhat ilyet ha ő valóban veled akar lenni.

Nekem az a véleményem hogy ilyen bármikor bárkivel előfordulhat és akkor marad meg a kapcsolat ha mindketten akarjátok és kibeszélitek ezeket. De ő nagyon is lemondott már erről.

Egyedül viszont nem tudsz mit tenni.

2018. aug. 17. 10:35
 5/8 anonim ***** válasza:

A szerelem idővel átalakul. Kérdés, hogy mivé.

A kapcsolatod most annak függvényében látod, hogy milyen lenne a másikkal. Ezért vagy összezavarodva. Csak kettőtökre koncentrálj, hogy ha rajta kívül nem lenne senki (soha), akkor milyen a kapcsolat.

Utána dönts, hogy mész vagy maradsz. És utána kezdj ismerkedni, ha túlvagy rajta.

2018. aug. 17. 10:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Tökéletes lenne a kapcsolat. Csak én vagyok feldúlva érzelmileg...
2018. aug. 17. 13:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Eddig minden harmonikus volt köztünk, mig közénk nem állt egy harmadik, aki felkorbácsolta az érzelmeimet, sőt, talán manipulativ módon is... Ő azt mondta, hogy vele boldogabb lennék ha nem hazudnék magamnak-ezt nevezem én manipulálásnak, hiszen alig ismert, csak neten váltottunk pár szót, ennyi. Igazad van azzal kapcsolatban, hogy egy kis távolságra lenne szükségünk. Nem akarom hogy tönkremenjen a kapcsolat közöttünk, lehet, furcsán hangzik, de még párkapcsolati terapeutára is gondoltam (ami tuti nem tetszene egy pasinak sem). Talán csak most kezdek rájönni, arra, hogy egy kapcsolatért igenis tenni kell, hogy működjön, pedig hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nyugodtan hátradőlhetünk és minden megy magától, hogy semmi nem veszik el... Mekkora illúzió... A szerelemmel talán, ugyan ez a helyzet. Valahol, kezdtünk eltávolodni, kevesebbet beszélgetni mély dolgokról, csak neteztünk egymás mellett, mint 2 idegen. Talán magától értetődő, hogy ilyenkor egy harmadik fél pótolja azt, ami elveszett. Részemről, hiányzott a kezdeti szikra, a mélység, a titokzatosság. Neki ezt elmondtam, és tenni kell valamit, hogy újra lázba hozzon... Sok lett ez nekem hirtelen.
2018. aug. 17. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Nézd... van, amit nem lehet megjavítani, hiába is akarja az ember. Azt kell eldöntened, hogy ki az aki iránt lelkesedsz és el tudod képzelni vele a jövőt. Illetve a harmadiktól függetlenül is ez a kérdés: el tudod képzelni a mostani pároddal a jövőt? ő az, aki iránt még most is megremeg a lábad, ha meglátod?
2018. aug. 17. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!