Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A férfiak/ nők nagy része...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak/ nők nagy része miért ilyen?

Figyelt kérdés
Gyakran nem is egy emberbe leszünk szerelmesek, hanem egy eszménybe, amit magunk kreálunk. A másikat tökéletesnek látjuk, minden tekintetben. Neki nincsenek hibái, mindent a legjobban kell, hogy csináljon. Mindenben ő a legkiválóbb. Aztán jön a hideg zuhany, hogy ő is csak egy ember, akinek bizony vannak hibái, rossz tulajdonságai. Sokan ilyenkor úgy döntenek, hogy "Kösz, akkor nem kell." Pedig mindenki egy ember, akinek vannak jó és rossz tulajdonságai. Én magam is ilyen vagyok. Ennek az egésznek a lelki háttere érdekelne, mert biztos van ennek az oka. Lehet, az hogy az evolúció folyamán mindenki a legjobb génállományt akarja létrehozni utódai által?

2018. febr. 6. 17:47
 1/7 A kérdező kommentje:
*"van ennek oka"
2018. febr. 6. 17:48
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Van ráció abban amit írsz.
2018. febr. 6. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek szeretnek álomvilágban élni. Ezt erősíti a "rózsaszín köd". Az, aki ennyire képtelen a realitásokkal számolni, sokat fog csalódni.
2018. febr. 6. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Van benne igazság, mert sokszor van, hogy még nem is beszéltek, de már látásból szerelmesnek hiszik magukat az emberek. Velem még tini koromban volt ez, hogy mondhattak akármit, mekkora genyó a barátom, sőt velem is milyen, hát leszóltam őket, mert én jobban tudom. Persze nem tudtam, elképzeltem, hogy ő mekkora ász- az eleje távkapcsolat volt, - aztán jó idő után megvilágosodtam, hogy nagyon gyík vagyok. Azóta sokszor megfigyeltem másoknál ezt, hogy annyira idealizálják partnerüket, vagy jelöltjüket, hogy képtelenség megmagyarázni nekik milyen. Sokan meg nem is folytatják ha mondjuk nem szörnyű a másik, csak nem olyan, mint amilyennek elképzelték.
2018. febr. 6. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Mert at emberek tudják, hogy van ez a "szerelem" jelenség, és azt hiszik, érzik, gondolják, hogy ez mennyire jó. Majdnem olyan, mint valamilyen drog.
2018. febr. 6. 18:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez így van.

Ezért nem jó idealizálni, hogy milyen társat szeretnénk. Egy valamennyire az elképzelt eszményhez hasonló emberre, mint egy köntöst ráaggatjuk amit keresünk, de ez tulajdonképpen elfedi őt.

Eltakarja egyes tulajdonságait, lényének egy részét, míg a hiányokat kipótolja a fantáziánkkal.

Amit kivetítünk rá és ő maga különbözbi fognak.

És ezeknek a különbségeknek a felismerése a csalódáaok, konfliktusok és kiábrándulások forrása.

Az oka talán az önismeret hiánya. Ha az ember tisztában van némileg saját magával, az életével, igényeivel, akkor felismeri, azt akivel össze tudja kötni az életét, elképzelni a jövőjét "kívánság lista" nélkül.

Az emberben az értéket fedezi fel, nem pedig az értékhez keresi az embert.

2018. febr. 6. 19:16
 7/7 anonim ***** válasza:

A hiányos önismeret/emberismeret az oka

Vagy nevelésből adódó probléma, vag sosem voltak olyan emberi kapcsolatai, amik kellően mélyek és tartósak lettek volna ahhoz, hogy rájöjjön, milyen egy ember valójában. Ezért megrekedtek a kis mesevilágukban

2018. febr. 7. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!