Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi az a szerelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a szerelem?

Figyelt kérdés
Sokan tudni vélik, mit is takar ez az érzés. Neked ez mitől több bárminél, mit jelent egyáltalán?

2018. febr. 3. 18:07
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ezt nem lehet megfogalmazni. Érezni kell
2018. febr. 3. 18:11
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
A szerelem olyan mély és erős érzés, amely által szorosabban kötődünk a másik félhez, mint ha csak csupán szeretetet éreznénk iránta.
2018. febr. 3. 18:14
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Számomra a szerelem gyötrelem, véget nem érő fájdalom.

Néhány foszló pillanatra derűs, felhőtlen, felemelő érzés, ám hamar elhalványul ez az érzület.

2018. febr. 3. 18:20
 4/10 anonim válasza:
63%
Erős, funkciója szerint családalapításra ösztönző érzés, ami hajlamos felemészteni a személyiséged (megváltozol, feláldozol miatta olyasmiket, amiket amúgy nem), a kialakulásának feltételei: fontos nekünk az illető, neme szerint határozzuk meg (és az a nem megfelel a preferenciánknak), és nem gondolunk rá törődéssel/nem vesszük figyelembe, hogy mire van szüksége (mivel akkor átalakulna szeretetté). + Valószínű a férfiak és a nők esetében (vagy inkább annak tekintetében, hogy 'te akarsz tenni valamit valakivel", vagy "azt akarod, hogy veled tegyen az illető valamit") az érzés intenzitásában és egyes jellemzőiben (pl. a döntéseidre gyakorolt hatás mértékében) különbözik (ami bőven tud kommunikációs nehézségeket okozni a két nem tagjai között).
2018. febr. 3. 18:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Akkor a legjobb a szerelem amikor az autót szerelem.
2018. febr. 3. 23:16
 6/10 anonim ***** válasza:
85%
Költők, írók, művészek ezrei próbálták már megfogalmazni. Nem sok sikerrel. Gondolod, hogy itt találsz valakit, aki megtöri ezt a tendenciát?
2018. febr. 3. 23:24
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az ötösre inkább nem is mondanék semmit, nem is értékeltem... hatos: a kérdésem szerint neked mit jelent ez egyáltalán? Tudom, hogy senki sem tudja igazán megfogalmazni, de pont ezért tettem fel a kérdést, mert a véleményekre vagyok kíváncsi.
2018. febr. 4. 13:54
 8/10 anonim ***** válasza:
74%

Hogy nekem, személy szerint mit jelent a szerelem? Nos, szerintem a legszebb és legmagasztosabb érzelem, amit csak átélhet az ember. Ezzel együtt persze a legnagyobb bánatok okozója is, de ettől függetlenül élni csak így érdemes. Átadva magunkat az érzelemnek, és kiélni minden boldog percét, amit csak nyújtani tud.

Sajnos a szerelem múlékony, illékony valami. Tulajdonképpen csak a hormonok játéka, és ha nem ápoljuk, ha nem gondozzuk napi szinten, akkor fél-két év alatt lebomlanak az érte felelős hormonok.

Azt is látni kell, hogy a nyelv szegénysége miatt többféle érzelmet hívunk szerelemnek. Szerelemnek hívjuk azt az életveszélyes állapotot, amikor jószerivel enni sem tudunk, és minden lélegzetvétel fuldoklás, ami a másiktól való távollétben történik, és szerelemnek hívjuk azt a megállapodott, megcsendesedett, révbe ért egymáshoz csontosodást, amit idősebb párokon láthatsz néha.

És sokféle fokozata is létezik a szerelemnek. Ezek a fokozatok azonban mindig csak utólag mérhetők fel. Evolúció bácsi csapdája, hogy mindig az éppen meglévő szerelmet érezzük a legszebbnek, a legidőtállóbbnak. A legtöbbről utólag kiderül, hogy felejthető kis momentuma volt csupán az életünknek, de vannak, amiknek emléke a sírunkig kísér. Minél több szerelmet élünk meg, annál jobb emberré, annál szerethetőbb partnerré válunk mi magunk is. Tanulunk ugyanis az elkövetett hibáinkból, és folyamatosan változunk. Jó esetben olyan irányban történik ez a változás ami megfelel aktuális partnerünk elvárásainak. Fokozatosan feltérképezzük a nemek közötti lelkivilág- és gondolkodásbeli különbségeket, és lassan megtanuljuk kezelni, a saját javunkra fordítani ezt. Megtanuljuk széppé tenni a párunk életét, hiszen ős is csak így tudja széppé tenni a miénket.

2018. febr. 5. 08:08
 9/10 anonim ***** válasza:
63%
*ő is
2018. febr. 5. 08:10
 10/10 anonim ***** válasza:
75%
Szeretnék vele eggyé válni, erre minden megoldás érdekel, és ennek fizikai érzetei is vannak, megváltoztatja a szervezet működését ez a lelkiállapot.
2018. febr. 8. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!