Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egyenlőtlen anyagi felállásnál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyenlőtlen anyagi felállásnál hogy oldják meg az utazásokat, nyaralásokat?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk az egyik fél havi 150-et keres a másik 350-et. A nagyobb keresetűnek kéne többet beletennie? Ebből milyen gyakran vannak konfliktusok?
2017. aug. 11. 09:03
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Még nem voltam ilyen helyzetben, de a munkahelyen már sok olyan emberrel találkoztam, ahol az egyik fél jóval többet keres, mint a másik. Százezrekkel is akár.

Évek, évtizedek óta együtt vannak, boldogok, és el tudnak menni nyaralni. Én úgy vettem észre, hogy az a titkuk, hogy arra koncentrálnak, hogy jól érezzék magukat és élményeket szerezzenek, nem pedig arra, hogy ebbe ki tett bele többet.

21/L

2017. aug. 11. 09:18
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Sose értettem az ilyen problémákat, nekem természetes, hogy én fizetek mindent. Egyedül a tömegközlekedést szoktam hagyni, hogy fizesse a nő, mert egyszerűen utálom.

22/F

2017. aug. 11. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindig "közös kassza" volt.

Sosem volt olyan, hogy ezt te, azt meg én fizetem, még akkor is, amikor még csak jártunk, a közös programokra, nyaralásra, koncertre mindig összedobtuk a pénzt.

Volt idő, hogy én keresetem kétszer annyit, mint a férjem. Most neki van jobb munkája. Pár hónap múlva ha összejön, megint én fogok többet keresni.

Meg sem fordult sosem a fejünkben, hogy hű Szívem, te nem adtál bele annyit, mint én, te most nem iszol vagy nem jössz be a strandra/múzeumba/koncertre/színházba.

Ez egy normális kapcsolatban/házasságban szerintem nevetséges, így "könyvelni" a pénzt.

2017. aug. 11. 09:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Én gyest és csp-ot kapok, a párom 270-et keres... nagyritkán én fizetem a buszt, a többit ő.

Ő akarja így, de lássuk be én egyből nullán lennék...

2017. aug. 11. 10:00
 5/8 anonim ***** válasza:
38%
A férfi fizeti.
2017. aug. 11. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem gyakornoki fizetesem van (az az a kategoria, hogy legyek boldog, hogy nem en fizetek a fonoknek, hogy dolgozhassak :D), parom meg mar evek dolgozik, magyar viszonylatban kiemelkedo fizetesert. Ebben a helyzetben sosem fogadott el tolem semmit (maximum ajandekba egy parfumot, miutan hosszu percekig gyozkodottem, hogy igen, nem fogok ehenhalni emiatt a kovetkezo honapban :D), igy barhova megyunk o szokott fizetni. De a mienk egy eleg szelsoseges kulonbseg. A kerdesben felvazolt annyira nem. Ott maximum egy 70/30% vagy 60/40% beszallassal siman orvosolhato a problema.
2017. aug. 11. 10:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi csak részben vagyunk közös kasszán, a fix költségeket meg a várható költségek egy részét dobjuk össze minden hónapban (a fizetések arányában súlyozva), a többi marad külön. A nyaralást tehát nem a közös kasszából rendezzük, hanem külön esetenként dobjuk össze. Mivel én többet keresek, többet is adok bele, a párom is mindig ad bele, de kevesebbet. Nincsenek szigorú szabályok, dinamikusan kezeljük, attól függően, hogy "hogy állunk". Nem szokott belőle különösebb gond lenni. Engem nem zavar, hogy én fizetek többet, a páromat néha zavarja egy kicsit, de épp azon dolgozik, hogy csökkenjen a különbség :)
2017. aug. 11. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen, hogy neki kellene többet. Ha ez ilyen kellene, akkor rossz.

De szerintem az a jó, ha mindketten használják az anyagi erőforrásaikat arra, hogy jó legyen együtt. És akinek ez több az többféleképpen képes erre. De ezt neki kell. Nincs ilyan, hogy kellene neki. Meg hogy valaki konfliktus csinál ebből, hogy miért nem.

Ha nem akar többet költeni nem költ. Akkor mennek olyan helyekre ami OK minkettőjüknek.

2017. aug. 11. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!