Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha egy férfi nem gerjed rá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy férfi nem gerjed rá egy nőre első látásra, esélytelen, hogy a későbbiek folyamán megszeresse annyira, hogy végül mégis kialakuljon a vonzalma iránta?

Figyelt kérdés
Elnézést a kérdés általánosító felhangjáért, az érdekelne, hogy ti személyesen hogyan viszonyultok ehhez a
2017. júl. 30. 19:28
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Örülök a válaszoknak. Azért merült fel bennem ez az egész, mert állandóan azt hallani, hogy "csak a nők az emocionálisak, a férfiaknak fontosabb a vizualitás/szexualitás", valamint "a nők először megszeretik valaki személyiségét, aztán nedvesednek, a férfiaknak meg az az első, hogy feláll, utána kezdi el érdekelni őket a másik, mint egyén, és idővel az érzelmek is jöhetnek". Reméltem, hogy nem mindenkire húzhatóak rá az ehhez hasonló közhelyek, áltudományos teóriák.

Az #5-ös válaszra rá tudok cáfolni saját magammal, már ami a nők működésére vonatkozó részt illeti. Belőlem eleinte gyakorlatilag senki nem vált ki semmit, abból, hogy egy srác elsétál mellettem az utcán, még nem tudom megmondani, hogy vonzó-e a számomra. Hallanom kell őt megnyilvánulni, figyelni a mimikáját, a gesztikulációját, a hanglejtését, a fogalmazásmódját és magát a véleményt is, amit kifejt. Ha tetszetős az attitűdje, akkor felkelti a figyelmemet, majd egy idő után, mikor már összeállt róla egy kész kép a fejemben, és megtapasztaltam, hogy velem is megfelelően bánik (értsd: úgy, mint egy emberrel szokás), szimpátiát és szexuális vonzalmat is érezni fogok iránta. A szerelem már egy teljesen másik szint, ahhoz mély ismeretségre, bizalomra van szükségem, arra, hogy átmenjünk dolgokon a másikkal közösen, és bebizonyosodjon az együtt töltött idő alatt, hogy számíthatunk egymásra. Ez meg leginkább személyiség, kompatibilitás és idő kérdése. Nincs olyan, hogy "első látásra".

Egyébként sokszor esett már meg velem, hogy akinek nem láttam esztétikusnak a külsejét úgy önmagában, az is megmozgatott bennem valamit később. Pl. van egy fiú, anno majd' kiszúrta a szemem, valahányszor egy folyosón mentünk végig, mert magas is volt, kövér is, és hozzá rocker stílusban öltözött, nem igazán voltam hasra esve tőle. Aztán a sors úgy hozta, hogy szóba elegyedtünk egymással, és kiderült, hogy egy teljesen értelmes gyerek kiforrott világképpel és lehengerlő humorral, elég hamar felülírta a róla szerzett első benyomásomat, és úgy éreztem, "basszus, de jó lenne közelebbről megismerni, talán még rá is hajtanék, ha nem lenne barátnője". Nem hiszem, hogy annyira kevesen lennének a hozzám hasonló lányok.

2017. júl. 30. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!