Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van okom aggódni? Miért ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van okom aggódni? Miért ilyen rideg a párom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 éves lány vagyok, egy éve vagyok együtt a barátommal, ő 24. Nagyon jól működött a kapcsolatunk, azonban május elején volt egy félreértés köztünk, és szakítottunk egy napra. Azután leültünk, és megbeséltük az okát, és hogy megpróbáljukmegint, hiszen az egy év alatt teljesen jól és harmónikusan működött a kapcsolat, így nem kellene az első problémánál feladni. Ezután szép lassan visszaállt minden a régi kerékvágásba, ugyan úgy elviccelődünk egymással, tervezünkközös programokat stb. Azonban úgy érzem, hogy nem úgy áll már hozzám mint régen. A szexet/csókolózást is inkább én kezdeményezem, ha nézünk egy filmet akkor ő úgy belemerül, eszébe nem jutna közben egy puszit adni, pedig korábban a film körülbelül csak aláfestés volt, mert a felénél már egymásnak estünk. :D Ha sétálunk az utcán akkor is szinte kivétel nélkül én vagyok az aki megfogja a kezét. A múltkor kipróbáltam, hogy nem fogom meg direkt a kezét, hogy mikor jut eszébe. Jó 20 perc séta után fogta meg a kezem. Úgy űnhet, hogy ezek ilyen kis dolgok, de tudom, hogy régebben milyen romantikus volt meg kereste velem a kontaktust, és most ezek nincsenek meg. Mióta volt ez a kis probléma azóta nem mondta, hogy szeret, bár sokat bókol, és már ez is előrehaladás legalább. Én pedig azért nem merem neki ezeket mondani, mert ha nem mondanará semmit akkor is rosszul esnenagyon, ha pedig azt mondja, hogy ő is szeret, akkorkicsit olyan mintha ráerőltetném ezt. Ígyinkább türelmesen várok, hogy ő mondja ezt ki,de kicsit elkeseredett vagyok most.

2017. jún. 29. 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Én őszintén rákérdeznék
2017. jún. 29. 11:37
 2/7 anonim ***** válasza:

Az sem mindegy, hogy mi volt az oka/előzménye az egy napos szakításotoknak....

30/f

2017. jún. 29. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Mi történt? Mi volt az amiért szüneteltetek?
2017. jún. 29. 12:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs semmi baj. A párkapcsolat általában úgy működik, hogy az elején egymás fenekében vagytok. Ez 1-3 év. Aztán elérkezik a leválás időszaka, amikor kicsit eltávolodtok egymástól. Nagyon nehéz, amikor a feleknél nem egyszerre érkezik el a leválás szakasza. Egyszer külön mentetek, de utána úgy döntöttetek, hogy folytatjátok. Ez jó, hiszen ez már egy tudatos döntés volt. Mindenképp mondd el a barátodnak, hogy úgy érzed, elhidegült tőled egy kicsit, hiányzik a kezdeményezés, és ez most neked nagyon nehéz. De ne várj változást! Fogadd el, hogy őt már nem a szerelem tartja melletted, hanem az, hogy a társa vagy. Nem biztos, hogy ezt ő így meg fogja tudni fogalmazni. Az én férjem se tudta, pedig mennyit nyüstöltem szerencsétlent. Állandóan követelőztem, hogy miért nem őrül már meg értem, miért csak én kezdeményezek, miért nem csókol meg, miért nem fogja meg a kezem, stb. És nem tudott rá választ adni. Aztán már nem is tudom, hol botlottam egy családterapeuta cikkébe, ahol szépen leírta ezt a jelenséget. Normális, de nagyon nehéz szakasz ez. Ha elkezdesz kicsit olvasgatni itt is, meglátod, mennyien aggódnak 1-3 év után, hogy mintha elhidegültek volna. És sokan választják ilyenkor a szakítást. Ha szereted a barátodat, vannak közös elképzelések, tervek a jövőre nézve, akkor ne rémülj meg, ez nem a végét jelenti a kapcsolatnak. Épp ellenkezőleg! Most kezdődik igazán. Lesznek nagyon szerelmes és kicsit hűvösebb időszakok. Meg kell tanulnod felizgatni a barátodat. Már nem áll fel neki a puszta látványodtól. Ki kell tapasztalnod a nemi szerven kívüli erogén zónáit. Mi 11 éve vagyunk együtt. Pontosan tudom, hol kell hozzáérnem a férjemhez nap közben, hogy estére totálisan begerjedjen. Ő meg pontosan tudja, mit kell mondania, hogy ledobjam minden gátlásomat és rávessem magam. Hosszú folyamat, sok kísérletezés, és sok kudarc eredménye ez. De bőven megéri. ;)
2017. jún. 29. 13:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :)
2017. jún. 29. 13:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Tehát te voltál a ludas a veszekedésnél...:)
2017. jún. 29. 13:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem meg baj van. Már a veszekedés is azért történt, mert 1 év bőven elég ahhoz, hogy lebomoljanak a szerelemért felelős hormonok. Szóval szerintem elillant a rózsaszín köd, és már csak a félelem tartja melletted. Ő nem érti ezt, fogalma sincs, hogy mi történik vele, csak azt veszi észre, hogy valami qrvára nincs rendben. Szeretné újra élni a csodát, de már nem tudja, már nem képes rá, és ez félelemmel tölti el.
2017. jún. 30. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!