Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet bírni, ha valakinek a párja "apró" dolgokban ÁLLANDÓAN hazudik?
Nőnemű, aki hazudozik. Hazudik bármilyen dologgal kapcsolatban. Nincs oka igazán rá, mert nincs takargatnivalója a múltban, mégis gyakran áldozatként akarja magát feltüntetni és élvezettel meséli a párjának illetve a környezetének is a dolgokat, gyakran sírás közeli állapotban. Olykor kiderül, hogy hazudott, máskor csak érezni lehet és van, hogy egyáltalán nem is derül ki, hogy most ez valós vagy pedig a képzelet szüleménye. Van, hogy rosszullétet is játszik, és szinte minden kitalált dologban ő a sértet fél. Felnagyít, eltorzít vagy egyenesen kreál dolgokat.
Ezt el lehet viselni? De mégis meddig? Ha szembesítik vele, hogy kiderült egy hazugság, képes inkább azt mondani, hogy ő nem így értette, rosszul mondta, de el soha nem ismerné. Éppen ezért a párja sokszor már semmit sem mond, mivel nincsen értelme. Egyébként egy rendkívül értelmes nőről van szó, pedagógus végzettségű. Ez már valamilyen betegség, vagy szimplán ő ilyen,
1. igen, ez betegség > pszichológus
2. el kell hagyni, mert ha apróságokban hazudik, előbb-utóbb mindenben! fog
Én legalábbis nem tudtam egy ilyen emberrel együtt élni.
Hát nem igazán írtál konkrét példákat, hogy mennyire komoly.. Sajnos volt tapasztalatom egy hozzám közel álló személyhez, aki iránt ráadásul erős érzelmeim is voltak egy ideig.. Szerencsére múlt idő, többek között azért is, mert tudatosan nem is akartam ilyen embert életem párjának.
NA de ő nem csak nagyzolt, hanem konkrétan egy időben azt hittem róla, hogy skizofrén, mert elképesztű méretű dolgokat, sztorikat adott elő, mint ami megtörtént vele... Persze sokszor teljesen irracionális és valószerűtlen dolgokat, pl hogy ő valójában kém- ilyeneket képzelj el, és még bizarabb dolgokat is. A történet mesélés a figyelem magára vonása miatt egy dolog, de volt 1-2, amikor szabályosan megijedtem... :)
ÉS ezek állandó dolgok.
Egyébként én nem tudom, hogy a kényszeres hazudozást ki lehet e "kezelni"... Minden esetre nála pl ezek a rosszabb időszakaiban voltak nagyon durvák és nagyok, egyébként alapból ő is csak színes történeteket mesél állandóan. Vele mindig "történt valami" elképesztő..
Ja nem.
A kérdés inkább az, hogy miért kellene neked ezt kibírni?!
A páromat szeretni élvezni kell, nem pedig kibírni.
épp ezért nem való olyan párnak, akit ki kell bírni.
Szakítsd meg vele a kapcsolatot!
Az én édesanyám is ilyen személy, és nem kezelhető eredményesen, hiszen épphogy tagadásban van. Sőt, idővel ez csak rosszabb lesz. Rengeteget ártott nekem is, az összes családtagomnak is ezzel a viselkedéssel. Ha nem az anyám lenne, végleg megszakítottam volna vele a kapcsolatot, de így csak részben lehetséges elhatárolódnom tőle, tehát továbbra is -főleg erkölcsi- károkat okoz gyermekeinek, férjének, unokáinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!