Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Úgy érzem kicsit ellaposodott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem kicsit ellaposodott a kapcsolatunk. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyok együtt a barátommal. Tavkapcsolatban vagyunk, igy csak hétvégente találkozunk. Ami igazabol zavar, hogy úgy érzem, bizonyos dolgokba én többet adok. Például nekem evidens volt, hogy névnapjára illetve kesobb karácsonyra adjak neki valamit ajándékba, én nem kaptam tőle semmit. Persze nem haragszom meg érte, illetve nyilvan nem is ez a lenyeg, csak rosszul esett. Másfelől pedig amikor nála aludtam a kollegimban ahol lakik, én fizettem az ottlétem árát. Majdnem mindig en utazom hozzá már fél éve, igy nem bántam volna ha legalabb azt az 1500 ft-ot kifizeti. Tudom, nem kellene ennyire nagy jelentőséget tulajdonitanim ezeknek, de nem tudok elmenni nagyon mellettük. Illetve most vizsgaidőszak alatt nem is találkozunk, igy a január teljesen kimarad, majd februárban találkozunk legközelebb. Teljesen érthető szamomra ez is, nyilvan tanulnia kell, es mar az elejen tudtam, hogy ez ilyen lesz, de alig beszéltünk az elmult egy-két hétben, es nem tudom mit tegyek, hogy jobban alakuljon ez az egész.

19/L

2017. jan. 12. 13:19
 1/1 anonim ***** válasza:

A kommunikáció a jól működő kapcsolatok kulcsa.

- Az, hogy most nincs időtök találkozni a vizsgák miatt, teljesen érthető. Mi is ritkábban találkozunk a barátommal ilyenkor, pedig mi egy városban lakunk és tanulunk. Ha nem is minden nap, de hetente 1-2 alkalommal mindenképpen bele kellene férnie annak, hogy kicsit beszélgettek. Nem lehet nonstop tanulni, jót tesz egy kis kizökkentés. Beszéljetek meg konkrét időpontot, amikor mindketten el tudtok szabadulni a feladataitoktól, és skype-ozzatok vagy beszéljetek telefonon! Így sokkal minőségibb lesz a beszélgetés, tartalmasabb is valószínűleg, és mindketten kicsit feltöltődtök tőle!

- Azt is érdemes lenne megbeszélni nyíltan, ki mit gondol az ajándékozásról! A barátod családjában szokás a névnap ünneplése? Mert ha senkinek sem szoktak ajándékot adni névnapjára, érthető, hogy rád sem gondolt ilyenkor. A karácsony is kérdéses, nyugodtan kérdezd meg tőle nyíltan, mit gondol a párkapcsolaton belüli ajándékozásról! Elmondhatod, hogy neked rosszul esett, hogy te készültél, ő viszont nem. De a viszonyulása ismerete nélkül ne vádold őt semmivel!

- Arról is lehet nyíltan beszélni, hogy anyagilag számodra sokkal megterhelőbb ez a kapcsolat. Felajánlotta valaha, hogy kifizeti az utazásod árát, vagy legalább egy részét? Mindig te fizeted a kollégiumi ottalvásodat? Ha mentek valahova és pénzt költözök, felezni szoktátok, vagy meghív, vagy azt is te fizeted? Ha nem mondod neki, hogy ez téged bánt, láthatóan magától nem fog rájönni. Ezek a kiadások valójában közösek, hiszen nem egyedül önmagad miatt utazol hozzá meg alszol nála, az ő élménye is, jogos elvárás, hogy ne csak te fizesd ezeket a költségeket.

A problémákról, sérelmekről tudni kell beszélni. Nem vagyunk gondolatolvasók, ahogyan sokan teljesen máshogy vélekednek bizonyos szokásokról vagy helyzetekről, mint a másik, aminek jó utánajárni. Ha elmondod, mi bánt, miért bánt, és szerinted milyen megoldása lehetne, nagyon figyelj a stílusra, amiben előadod mindezt! Lehet úgy is kommunikálni ezekről a dolgokról, hogy ne legyen benne számonkérés, elvárás, kötelezettség, ne alakuljon ki belőle vita, veszekedés, vagy ne bántsd meg a másikat! :)

2017. jan. 12. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!