Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől válik valaki felszínessé? Minden egyes külsőre vonatkozó "igény" vagy elvárás már felszínes gondolkodásra vall vagy, hogy is van ez?
Van erre egy jó példa.
Ha veszel egy telefont és lehet választani, hogy milyen színű legyen, mondjuk kék, attól még nem vagy az.
Viszont, ha csak azért veszel gagyibb telefont ugyan ennyiért vagy drágábban, mert az jól néz ki, na az már felszínesség.
Tehát ha vannak igényeid a külsőt illetően, az még nem felszínesség.
Ha viszont a jó külső miatt elnézed a rossz belső tulajdonságit meg úgy az egész embert, na az már az.
Felszínes sztem az, ha én azt mondom, hogy nekem a 180 cm, fekte haju, vékony, barna szemü srácok jönnek be.
Aztán találkozok valakivel, akivel pl előtte napokon át (heteken át) leveleztem és már kialakult egy hullámhossz, szimpátia, anélkül, hogy tudnám, küslőre milyen. Majd mikor találkozunk kiderül, h 170 cm, kicsit testesebb, szőkésbarbna haja van és zöld szeme és valamilyen furcsa módon mégis tetszik, bejön.. de kötöm az ebet a karóhoz, hogy nem a zsánerem és hagyom őt.
Ez az egyik része a másik, meg ha összefutok a "zsánerem típussal" aki ultra gáz, buta, két szót nem bírunk értelmesen beszélgetni, de összejvök vele, mert külsőleg bejön.
De ettől függetlenül az égvilágon semmi közös nincs bennünk.
Na ez felszínesség sztem.
Én is így gondolom.
Viszont már jó párszor belefutottam itt olyan kommentelőkbe akik szétszedték az embert csak azért,mert van egy bizonyos külső ideálja valakinek.
Onnantól leszel valaki szemében felszínes, hogy olyan tulajdonságot tartasz előnyösnek, ami benne nincs meg. Pl. ha neked a 180 fölötti pasik jönnek be, akkor 179 centitől lefelé mindenki elmond mindenféle felszínes dögnek, és jön a "biztos szabócentivel mész randira".
De ha ők nem jönnek össze valakivel, mert van rajta 15 kg felesleg, akkor ugyanezt nem tartják felszínességnek, pedig ők se visznek magukkal szobamérleget a randira, egyszerűen csak nem tartják a másikat vonzónak.
Ez most csak ugyanolyan szitokszó lett egyes körökben, mint a femináci és társai. ;)
Jah, hát velük nem kell foglalkozni, mert valszeg csúnya, nem előnyös külsővel rendelkező emberek.
Ami nem is lenne baj, dí mellé gyerekesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!