Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Létezik, hogy egy nő az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik, hogy egy nő az anyját keresse a párjában?

Figyelt kérdés

Személy szerint már másodszorra esem ebbe a hibába. Számomra elviselhetetlen személyiségjegyekről van szó; valószínűleg az ezen gyermekkori ellentétekből származó "trauma" késztet rendszeresen arra, hogy újra megtapasztaljam, hátha akkor majd jobban tudom kezelni a kettőnk között felmerülő problémákat.

Egyébként biszexuális vagyok, tehát volt már női partnerem is az édesanyámhoz hasonló, ami egyébként nem is lenne borzasztóan kellemetlen, de jelenleg egy rettentően nőies férfi a párom, a párhuzamra pedig kettejük között csak bizonyos idő után döbbentem rá, és mintha már nem lenne visszaút...

2016. aug. 21. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy szépen akartál fogalmazni meg minden, de a leírásod egy össze-vissza zagyvaság.

"valószínűleg az ezen gyermekkori ellentétekből származó "trauma"" - nem említettél semmilyen gyermekkori traumát, a "gyermekkori ellentét" pedig értelmezhetetlen, nem létező kifejezés. Arra gondolsz, hogy anyád számodra elviselhetetlen tulajdonságokkal rendelkezik, és ez a gyermekkori "traumád"? Ha igen, és a párod ugyanezekkel rendelkezik, az "egyébként nem is lenne borzasztóan kellemetlen"? Már mitől nem lenne az? "de jelenleg egy rettentően nőies férfi a párom" - ennek meg mi köze a számodra elviselhetetlen, gyermekkori traumát okozó személyiségjegyekhez? Ne haragudj, de tényleg nehezen lehet ezt kibogozni... Tehát: ez a második olyan párkapcsolatod, amelyben tudatosult benned, hogy a párod hasonlít anyádra, és ez leginkább a hasonló negatív tulajdonságokban/személyiségjegyekben mutatkozik meg?

Persze, ahogyan általában a nők az apjukat, ugyanúgy az anyjukat is "kereshetik" a párjukban. Ha gyermekkorodban anyukád volt a domináns a családban, vagy ha egyedül nevelt, akkor majdhogynem természetesnek is mondható. De ugyanúgy, ahogy a lányok "apa-keresésén", a te "anya-kereséseden" (már ha tényleg az) is felül lehet kerekedni.

Hülye kérdésnek tűnhet, de: mit gondolsz, amit anno anyukádban nem, azt most a párodban el tudod viselni? Mennyire jellemzőek ezek a "személyiségjegyek"? Úgy értem máshol, baráti társaságban... stb. nem találkoztál velük? Nem lehet, hogy tök átlagos, az emberek nagy részére jellemző negatív személyiségjegyeknek tulajdonítasz túl nagy jelentőséget?

2016. aug. 21. 17:07
 2/5 A kérdező kommentje:

A kommunikáció lényege, hogy információt adjunk át másoknak. Ha ez sikerült, akkor felesleges belekötni abba, hogy milyen stilisztikai hibák lelhetőek fel az irományban, kivéve, ha irodalmi alkotásról van szó.

Bocs, de 10-12 órákat dolgoztam egyhuzamban a múlt héten, bár ez nem kapcsolódik a témához, mint ahogy az általad írottak sem. Meg aztán, felesleges erőfeszítés ilyeneken rágódni. Sokkal egyszerűbb az élet, ha nem akadunk fenn mindenen, és időt is spórolunk vele.

Ellentét van egyébként a gyerek és az azonos nemű szülő között egy bizonyos életszakaszban - talán 3-4 éves kor között -, amikor is a gyerek az ellenkező nemű szülőért rajong, ezzel az azonos nemű szülőt megpróbálva háttérbe szorítani.

Én úgy gondolom, ez az ellentét az élet folyamán többször is visszaköszön valamilyen formában, mint ahogy például a dackorszak is, a végcél viszont az lenne, hogy az azonos nemű szülővel, aki példaképként kellene, hogy szolgáljon, azonosulni tudjunk.

Olyan, mintha én rossz úton indultam volna el, és sokkal inkább az ellentétes nemű szülő, az apa lenne a példakép, és ehhez mérten az anyámhoz hasonló párt keresnék magamnak. Ez pedig feszültséget okoz, hiszen a potenciális pár mellett konkurenciát is látok benne, mert elvileg nekem kellene az ő tulajdonságait hordoznom.

2016. aug. 21. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Te amúgy az életben is kihívásnak veszel minden apróságot? (Kérlek, ne válaszolj…)

Azt hittem, egyértelműen érzékelhető, de tévedtem, szóval: az első 2 (a kb. 15-ből!) mondatom nem virtuális farokméregetésre való felkérés volt, csupán előre lefektetett mentegetőzés arra az esetre, ha nem megfelelően értelmezem az amúgy össze-vissza írt, és nehezen értelmező leírásodat, amire a továbbiakban reflektáltam. (Na jó, minimális figyelemfelhívásként is funkcionált, mégpedig arra, hogy a kevesebb, néha több; hangzatos szavak helyett sokszor célszerűbb csupán a tények leírására szorítkozni, pl. ha nem csak egy embertől szeretnél választ kapni, mert a többi nem vette a fáradtságot, hogy kibogozza a mondandódat.)

Igazából még mindig nem tudom, hogy jól értelmeztem-e a leírásodat -> hasznos-e számodra a válaszom (vagy hogy egyáltalán válaszoltál-e legalább magadnak a feltett kérdéseimre)

Na de mindegy is, nem a „belédkötés” volt a célom, egy apróságot írnék még, aztán békén hagylak.

„a végcél viszont az lenne, hogy az azonos nemű szülővel, aki példaképként kellene, hogy szolgáljon, azonosulni tudjunk.” – Na igen, a nagykönyv szerinti esetekben valóban így kellene lennie, de a legtöbb családi kapcsolat nem olyan… nálad pedig – ha jól szűrtem le – különösen nem.

Figyi, az igazság az, hogy szerintem eléggé túlspilázod ezt a dolgot.

Én is tanultam pszichológiát, igaz, csak más szakirányhoz „kötelező rosszként”. Tudom, milyen az, amikor magába szippant, mert tényleg baromi érdekes, ha felfedezed, hogy a Te életedben „ez” és „az” és „amaz” hogyan mutatkozott meg. De ha ezt így folytatod, és mindenben a „nagyobb, mélyebb értelmet” keresed, akkor be fogsz kattanni. Nem véletlenül járnak a leendő pszichológusok, pszichiáterek is évekig terápiára, mielőtt elkezdhetnének praktizálni…

„Olyan, mintha én rossz úton indultam volna el, és…” – szerintem pedig most készülsz a rossz útra lépni… ahelyett, hogy analizálnád a helyzetet, szerintem „lépj szintet”, és tudatosan vedd kezedbe az életed irányítását! Ne az okokat, miérteket, mögöttes tartalmakat keresd, hanem (a konkrét probléma konkrét megfogalmazása után) a megoldást!

2016. aug. 21. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Nézd heteroként nehéz ezt elképzelni, de értem a lényeget. Tudat alatt sok mindenkinél ismétlődhet a szülői minta, viselkedés és párválasztás terén is, és van amikor annyira rossz a minta, hogy direkt az ellentétét keresi a gyerek. Attól még az sem biztos, hogy jó választás. A lényeg: neked kell az anyukáddal lévő konfliktusodat magadban vagy vele lerendezned, amíg az sem sikerül, addig a kapcsolataid sem biztos, hogy megfelelő irányba haladnak. A párodban pedig ne csak a rossz tulajdonságait nézd, gondolj arra a sok jóra, ami megtetszett benne. Azt pedig nem értem, hogy mi az hogy nincs visszaút. Választás mindig van, rajtad áll. Inkább úgy kéne megközelítened a kérdést, hogy olyat vonzzál be amilyen tulajdonságokat szeretnél egy partnerben...Neked elvárás volt, hogy a partnerem ne igyon, szeressen és legyen őszinte, nem buta, mint a tök. Inkább egyedül voltam évekig, de kivártam, amíg találtam ilyet. Nem kell feltétlenül beérni bármilyennel, vagy eleve nem megfelelővel, ez szintén döntés kérdése. Ne legyél kapcsolatfüggő.
2016. aug. 22. 00:01
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem elvárásom volt, bocs elírtam
2016. aug. 22. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!