Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Örök, el nem múló szeretet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Örök, el nem múló szeretet létezik egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Azt sokan mondják, hogy a rózsaszín köd jellegű szerelem idővel csillapszik, sokaknál el is múlik. De a SZERETET? Arra van esély, hogy megmaradjon? vagy mindenhol már csak megszokás van? Szóval egy több mint 20 éve együtt lévő pár szeretheti egymást vagy csak megszokás van minden esetben?

Nagyon érdekel, mert én bízom benne hogy az igazi szeretet nem múlik el.

22/L

2016. júl. 1. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen létezik. Eleve szeretetet érzel a másik iránt egy párkapcsolatban de még barátságban is.
2016. júl. 1. 13:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a szeretet megmarad. 20-on túl is.
2016. júl. 1. 13:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom akik tényleg szerelmessek voltak és jól kijönnek az évek során,ami mindkét félen mullik akkor nem csak a megsznkás,ragaszkodás van jelen hanem szeretet és tisztelet is megmarad. Fontos a kompromisszum és a tolerancia is. Nehéz feladat a jó és harmonikus párkapcsolat.

A sexuális vágy a másik íránt mindig csökken.

De erre csak olyanok tudnak öszinte,tényleges választ adni,akik pl 20éve eggyütt vannak és ezt érzik.

N24

2016. júl. 1. 13:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ. Persze, létezhet, viszont sok kapcsolatot CSAK a rózsaszín köd tart egyben, aztán amint elmúlik, rájönnek a felek, hogy mégse jönnek ki olyan jól, nem egymáshoz valók. Illetve a másik "hiba", amit sokan elkövetnek, hogy úgy megynuygszanak, hogy de jó, van valakijük, és csak úgy elvannak, nem tesznek semmit a kapcsolatért aktívan, így természetesen azt érzik egy idő után, hogy unalmas az egész, és nem is éreznek már semmit a másik iránt, valami újra vágynak, pedig lehet, hogy tök jól meglehetnének együtt, ha dolgoznának rajta.

Szóval természetesen létezik olyan, hogy valakit életed végéig szeretsz, és boldogok lesztek végig, de ahhoz nagyon alaposan kell megválasztani a társad, és tenni is kell érte.

2016. júl. 1. 13:51
 5/9 Titusztitusz ***** válasza:
34%
Igen...Létezik örök szerelem és szeretet egy párkapcsolatban, csak ahhoz olyan partnerek is kellenek...
2016. júl. 1. 13:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Létezhet persze, csak kölcsönösnek kell lennie. Amúgy a valódi szerelem nem múlik el,csak a fellàngolàsok.
2016. júl. 1. 14:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as és 4-es nagyon jókat írt!

Igen, én is úgy vagyok, hogy egy jó kapcsolatban a szeret megmarad (ezt nevezik társszerelemnek és a legjellemzőbb szerelem-érzés a hosszú kapcsolatokban, a legtöbbet ez tartja össze). Ha ez sem marad csak megszokás, abból vannak a problémák. Ezért jó, ha a pároddal egyben barátok is vagytok és fontos, hogy meg tudjátok beszélni bármit, ami közbejöhet.

Ez más mint a mindent elsöprő szerelem érzés meg bizsergés, rózsaszín köd, nyugodtabb, de egy jó, biztos érzés. Ráadásul én kb csak plátói módon vagy képes érezni ezt a romantikus, elsöprő szerelmet pl, utána rövid idő múlva lecsillapodik az egész szerintem bennem. Tehát hosszú távon nálam nem működne semmiképp, de ez szerintem nem is szokott nagyon másnál sem égni sok éven át.

Amikor az egyik félben- vagy egyikben sem ez az erős, romantikus szerelem érzés nem alakul át az efféle szeretetté, hanem csak megszokás marad, akkor már nem működik jól a kapcsolat.

Sajnos én sokat láttam magam körül olyanokat, akiknél 10-20 év után csak a megszokás van.

De apósomék, akik több, mint 25 éve vannak már együtt, és ha rájuk nézel, ugyanúgy viselkednek mint a tinik néha, és azt hinnéd, hogy csak frissen vagy 1-2 éve vannak együtt, mert úgy viselkednek a mai napig egymással... Na ezt jó látni. Még mindig csodálom őket, amiért ezt így meg tudták tartani. :)

Előtte nem is hittem ebben az egészben én sem, de ők megmutatták, hogy van ilyen is.

2016. júl. 1. 17:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. júl. 1. 23:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, ilyen létezik.

Már megfejtették a biokémiáját is, de gondolom, nem ez érdekel téged.

2016. júl. 2. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!