Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Úgy érzem már nem szeret,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem már nem szeret, vagy legalábbis nem annyira. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A barátommal lassan egy éve vagyunk együtt, sok mindenen keresztül mentünk már, de eddig soha nem kételkedtem abban hogy szeret e. Mostanában olyan más, nem keres annyit, nem hív fel, sokszor a tudta nélkül megbánt. Próbáltam beszélni vele, mert úgy éreztem baj van, ha nem is velem mással. De azt mondja semmi. És ideges lesz amikor rákérdezek. Nem az a lelkizős fajta, de megöl már az érzés hogy valami baj van és nekem nem mondja. Nem teper már annyira, nem kedveskedik annyit, bár saját bevallása alapján ő nem az a fajta, mert már megváltozott. Nemtudom mitévő legyek, én ugyanúgy szeretem ahogy az elején, és szeretném ha ő is ugyanaz az ember lenne akit megismertem. Már arra is gondoltam hogy az előző kapcsolatai miatt ilyen. Azok nem sültek el jól, de el kellene tőlük vonatkoztatni, nem? Épp azért jöttünk össze csak több hónap után anno, mert rendet kellett tennie magában. Nem tudom hogyan kellene ezt megbeszélni vagy mi a teendő, az is lehet hogy csak ideges és túlreagálom és már rapörögtem erre.
2016. jún. 13. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Ez a kérdés miért a "Felnőtt párkapcsolatok" rovatban van? Nála már vége van a "rózsaszín ködnek" ennyi az egész.
2016. jún. 13. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

En nem josolok sok jot. En is ereztem az exemen ezt. Noi megerzes bevalt. Rakerdeztem, beigazolodott. Persze elotte azt mondta semmi nincs. Vegul ot ev utan kirakott.

26N

2016. jún. 13. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Minden párkapcsolatban eljön az az idő, amikor alább hagy a kezdeti lelkesedés, elmúlik a rózsaszín köd, és az ember egyszer csak rácsodálkozik, hogy "jé, ki ez itt mellettem". Ez a folyamat kivétel nélkül mindenkiben lezajlik, csak különböző ideig tart: van, akinél pár hét, vagy hónap, van, akinél hosszú évek múltan következik be a felébredés az idealizált állapotból.

A kapcsolatot pedig az fogja meghatározni, hogy mit tud kezdeni az ember a VALÓSÁGGAL, a szürke hétköznapokkal, amikor már érzékeli a társa hibáit, gyengeségeit, amikor már tudatosan dolgozni kell a kapcsolatért annak érdekében, hogy az működjön.

Kellemetlen, ha a kapcsolatban tartó felek máshol tartanak ebben a folyamatban: az egyik még lángolna, a másik pedig már két lábbal jár a földön.

Ilyenkor fontos lenne a kommunikáció, a tudatos közös munka a kapcsolatért. Ha ő erre nem képes, akkor te nem tudsz mit tenni.

2016. jún. 13. 10:37
 4/9 anonim ***** válasza:
*a kapcsolatban lévő felek máshol tartanak
2016. jún. 13. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Az 1-es egy olcsó kapitalista, értéktelen választ írt.

Az egyik megoldás az lenne, ha több programot tudnátok együtt szervezni szabadlevegőn, illetve moziba és színházba is mehetnétek, meglepetés randikat szerveznétek, stb. Van egy pár jó cikk erről a neten.

2016. jún. 13. 10:52
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Kedves első, azért mert mindketten felnőttek vagyunk már, nem fogom a tini párkapcsolatok kategóriába rakni a kérdést hogy 15 évesek válaszoljanak. 23 éves vagyok egyébként. És ő az első komoly barátom, nincs sok tapasztalatom, ezért írtam ki a kérdést.

Igaz, a megérzések legtöbbször bevalnak, csak azt nem értem hogy ha kérdezem miért nem lehet elmondani, mindkettőnknek könnyebb lenne.

Nem mondanám szürkének a kapcsolatunknak, azért nem hűlt még ki, vannak igenis jó pillanataink, a láng sem múlt még ki , csak érzem hogy valami megváltozott.. És hiányzik az a kis plusz, szeretem érezni, hogy szeretnek, mint mindenki.

2016. jún. 13. 10:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen rengeteget olvastam erről, próbálkozom is, amint találkozunk, de nem csak nekem kellene.. Bár én nem érzem így jól magam, nem a barátom
2016. jún. 13. 10:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Számtalanszor éltem már át életemben, hogy a lelkesen, lánggal induló kapcsolatban egy idő után már nem vonzódtam a másikhoz, nem vágytam a közelségére, idegesítettek a hibái, de közben küzdöttem magammal az érzéssel, mert olyan jó lett volna még érezni kicsit a lángolást...

Ezek az érzések NEM tudatosan fogalmazódnak meg, ha kérdezték, mi a gond, azt mondtam, semmi... próbáltam magamban elrendezni.

Utólag úgy látom, hogy alapvetően két hibát követtem el ezekben a kapcsolatokban. Egyrészt olyanokkal jöttem össze, akikhez hosszú távon nem tudtam vonzódni, csak a kezdeti rózsaszín köd tette őket számomra vonzóvá. A másik, hogy csak elvártam, hogy jöjjenek a kellemes érzések, de tenni nem tettem érte, pedig olyankor kellene a leginkább tenni a kapcsolatért, amikor a legkevésbé vágyunk rá... mert a cselekedetek magukkal hozzák az érzéseket, ha egyébként olyan a társ, akiért (akivel) érdemes küzdeni.

Nem lát senki a párod fejébe, nem tudhatjuk, hogy nála melyik eset áll fenn, hogy egyébként tudna-e tartósan szeretni, ha ezt lehetővé tenni magának. Sajnos az is elképzelhető, hogy valójában nem vagytok egymáshoz valók és ő már ezt kezdi belátni. Az is lehet, hogy tudna szeretni, csak akkor tenni kellene a kapcsolatért neki is: bevallásod szerint ez nem történik meg. Nem beszél az érzéseiről, nem nyilvánul meg a tetteiben kapcsolatért való tudatos munkálkodás. Ezek hiányában pedig nem fog megoldódni. Ha a helyzet így marad, akkor érdemes tudomásul venni, hogy a párod bizony éretlen egy felnőtt párkapcsolat működtetésére, és örülhetsz, hogy ez most derült ki, nem 3-4 év múlva. Ha úgy állsz hozzá, hogy mit lehet ebből a helyzetből tanulni, akkor a következő kapcsolatodban már nem fogsz belefutni ebbe a hibába. Javaslom, legközelebb olyasvalakit válassz, aki képes és hajlandó beszélni az érzéseiről, a problémáiról.

2016. jún. 13. 11:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! Ez nem túl biztató.. De igazad lehet. Jó lenne ilyenkor a fejébe látni, de nekem ez soha nem ment.. Nagyon nehéz elengedni. Nem is akarom, de szenvedni sem mellette.
2016. jún. 13. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!