Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek, ha nem hiszi el,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha nem hiszi el, hogy szeretem?

Figyelt kérdés

Egy éve vagyunk együtt. Vannak vitáink (kinél nincsenek), de általánosságban jól megvagyunk. Már szóba került házasság, gyerek, szóval komolyabb dolgok is.

Viszont ha összeveszünk... akkor mintha világ vége lenne. Rendszerint hamar békülünk, mert nehezen viseljük a dolgot, viszont sokszor vágunk olyan dolgot a másik fejéhez, amit nem kéne.

A múltkor egy balhé után (az indok lényegtelen, hülyék voltunk), mikor elmondtam, hogy szeretem, akkor közölte velem, hogy szerinte nem szeretem, csak ragaszkodom hozzá, mert milyen jó, hogy van mellettem valaki.

Én ezen borzasztóan kiborultam. Azzal érvelt, mikor rákérdeztem, hogy mivel fiatalabb is vagyok nála, meg különben is szerinte tapasztalatlan vagyok (néhány kapcsolatom volt csak, mindegyik hosszabb, nem voltam kamaszfejjel a pasik között ugráló fajta), ezért miért ne lehetne, hogy csak bebeszélem magamnak.

Azóta nem került szóba a dolog, kedveskedik, beszélünk ugyanúgy, kibékültünk egészen, de engem kétségbe ejtett a dolog. Nem is értem, hogy juthat ilyen az eszébe... Fogalmam sincs, mit csinálok rosszul, ha nem hiszi el, hogy szeretem. Egyáltalán, van értelme még a kapcsolatban gondolkodni, vagy ha ilyen jutott eszébe, akkor már minden mindegy? Szerintem a kapcsolat legalapvetőbb eleme, hogy szeretem a másikat, és én is elhiszem, hogy szeret. Ha már ebben is kételkedik valaki, mit lehet tenni?

Köszönöm az értelmes válaszokat!

2015. okt. 15. 14:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán ő is csak a vita hevében mondta és nem gondolta komolyan.
2015. okt. 15. 14:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a nő még sok európai férfi szemében a mai napig is a tulajdona, illetve annak tekinti!

Féltékeny, és ezt nehéz levetkőzni!

Sokat számít a gyerekkorban megélt családmodell, a szem előtti élmények a szomszéd rokon általi viselkedés!

gondolom nagyon fiatalok, és tapasztalatlanok vagytok. Ne szívd mellre a dolgokat, de ne is menj el minden sértés mellett szótlanul!

Ha valóban egymáshoz illetek, akkor az ki fog derülni előbb utóbb. A dolgokat pedig nem kell sürgetni!

2015. okt. 15. 14:06
 3/8 A kérdező kommentje:

#2 Nem tudom, nálad mi számít fiatalnak, de felnőttek vagyunk mindketten. Ő harmincon túl van, én ~5 évvel vagyok fiatalabb nála. Ennek szólt a túl fiatal vagyok érve.

De abból, amit leírtam, miért gondolod, hogy féltékeny? Mire?

2015. okt. 15. 14:24
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

Hát lehet még mentehető .. ki tudja?!

Lehet nálad ez vmi karmikus dolog...vágtál exeidhez ilyet mikor kapcsolatban voltál velük? lehet azért kapod!

2015. okt. 15. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
88%
Nem a koron múlik itt semmi sem. Lehet, hogy kezd felszállni a lila köd, és jönnek elő a problémák, amiket eddig nem láttatok meg egymásban. Adjatok ennek kis időt, ha nem változik, akkor érdmees szakítani. A vita hevében mndhat valaki olyat, amit később megbán, de attól még benne volt mélyen a gondolat.
2015. okt. 15. 14:44
 6/8 A kérdező kommentje:

#4 Inkább fordítva, én kaptam meg extől, hogy túlságosan ragaszkodó vagyok. De neki csak indok kellett, hogy szakítson, mint utólag kiderült, és ez volt a legegyszerűbb. :)

#5 Nem gondolnám, hogy komoly probléma van közöttünk. Azt leszámítva, hogy borzasztó kemény feje van mindkettőnknek, de ezt az elején is tudtuk. :)

Igazából ez a fő gondom nekem is. A haragvó ember őszinte. Nyilván részéről volt alapja annak, amit mondott. Én az ellenkezőjéről szeretném meggyőzni.

2015. okt. 15. 15:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha tényleg annyira szereted,akkor tovább lépsz a sérelmeiden,és megemészted,amit mondott.Biztosan a harag motiválta.
2015. okt. 17. 14:14
 8/8 anonim ***** válasza:
A szeretetet érezni kell, Micimackó is megmondta. Ha nem érzi, ott régen baj van. Lehet, hogy nem egyforma a szeretetnyelvetek és most jönnek ki a problémák. Lehet, hogy volt olyan, hogy nem támogattad valamiben és nem álltál ki mellette, ami benne törést okozott és ez most jött ki belőle. Te hogy érzed, szeret téged? Mert ezt lehet érezni, egy nézésből, odafigyelésből, gesztusokból, hogy együtt örülünk a másik örömének és ha szomorú együtt szomorkodunk. Ha nem érzi rajtad, hogy szereted, nincs biztonságérzete a kapcsolatban, lehet önbizalom-hiányos, vagy már nem vagytok egy hullámhosszon. Mindenképpen el kellene beszélgetnetek egyszer nyugodtan, mert a ki nem mondott bántások aláássák a kapcsolatot, bár 1 év alatt friss kapcsolatban gáz, ha ilyen mély sebek keletkeznek. Nem biztos, hogy összeilletek, még ne gondolkodjatok házasságban.
2015. okt. 18. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!