Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek nagy baj, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nagy baj, ha a párom csak kicsit hasonlít apukámra? Szokták mondani, hogy a nő az apjához hasonlót szokott választani.

Figyelt kérdés

2015. aug. 19. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagy baj, én nem vagyok annyira jóban apámmal, hogy teljesen olyan pasit válasszak. Nekem elég lesz, ha csak abban hasonlítanak, amit apámban tudok tisztelni, illetve ami nem zavaró. De kerülöm az olyan természetű embereket, mint az apám.
2015. aug. 19. 09:46
 2/8 anonim ***** válasza:
16%

Minden ember tudattalanul valamelyik szülőjét választja általában (többnyire az ellenkező neműt). Nem feltétlenül külsőben, hanem inkább személyiségjegyekben, a kapcsolatban elfoglalt szerepeket próbálják "leutánozni" a szülői minta alapján. Ennek nagyon mély, tudattalan okai vannak.

A "szülő" választásának az oka, hogy minden ember szívesen választ olyan mintát, ami ismerős, ezért biztonságosnak érezzük. Azt gondoljuk, hogy majd tudjuk kezelni, és ez általában igaz is.

Akkor van gond, ha az adott szülővel negatív élményeink vannak, mégis így választunk (pl. bántalmazó szülő után bántalmazó társat).

A lényeg, hogy nem "beteges" a szülőre hasonló embert választani, mert kb. mindenki ezt teszi, ha tud róla, ha nem. Teljesen normális. Ha jó a kapcsolatod apukáddal, akkor pedig főnyeremény.

2015. aug. 19. 09:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
# 2/2 Időpont ma 09:50 - Én egyik szülőmet sem akarom a páromban viszontlátni. Ha muszáj így lennie, inkább maradok egyedül.
2015. aug. 19. 10:15
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Ez ilyen közkeletű psziho izé de az emberek nem sablon alapján készülnek ,millió ellenpélda van, szóval ne aggódj miatta,érezd jól magad.
2015. aug. 19. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:
26%
# 3: így működik a tudattalan. Nem akarás kérdése, nem szándékos választásoké.
2015. aug. 19. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
# 5/5 Időpont ma 13:39 - Marhaság.
2015. aug. 19. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
26%

Pedig van benne igazság, hogy tudat alatt ez is szerepet játszik. Nem azt kell keresni az adott párban, hogy pont ugyanolyan, mint az apám/anyám (az ilyen egyébként nem is egészséges), mert nem igazán fog rá példát találni az ember. De ha a családban az apát, anyai nagyapát, vagy anyát, apai nagyit egymás mellé pakolod, és elkezded listázni a személyiségjegyeket, apróságokat, amik amúgy nem feltétlenül feltűnőek, akkor fogsz hasonlóságot találni. Nem mindenben, de éppen elég dologban ahhoz, hogy ráfoghasd, hogy hasonló.

(Nyilván vannak kivételek, amikor az ember direktben minden téren kerüli a dolgot, de átlagos esetben nem jellemző.)

Saját példámból kiindulva... a szüleim elváltak, hat éves korom óta kb. szökőévben egyszer látom az apámat, mert nem sűrűn tartjuk a kapcsolatot.

Viszont páromban így hosszú kapcsolat után látom azt, hogy vannak hasonló tulajdonságai, mint az apámnak. Pedig nekem aztán tényleg nem volt minta, hogy mit kövessek...

2015. aug. 19. 15:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nos, én úgy gondolom, hogy akinek jó a kapcsolata a szüleivel, akkor érthető, ha a választottja is hasonló.

Akivel rosszul bántak, mégis olyat választ, az hülye.

Nekem vannak a szüleimnek olyan tulajdonságai, amiket tisztelni tudok, van, ami semleges, de nagyon sok dologban teljesen más vagyok, mint ők, és nem értek velük egyet, másképp csináltam volna, másképp élek, másképp gondolkodom, ezekben tudatosan figyelek oda, hogy ne olyat válasszak, mert a leendő gyerekemnek lesz rossz, vagy a kapcsolat rovására megy.

2015. aug. 19. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!