Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretet vagy szerelem van először?
Haverom megkérdezte hogy szerelmes vagyok e a barátnőmbe mondtam hogy még nem de szeretem.
Ebből jött a vita hogy szerinte először szerelmes az ember és az alakul át szeretetté.
Én rákontráztam úgy ahogy én látom:
Amit ő lát és ami szerintem az valójában az: Ha először vagy szerelmes ami később enyhül szeretetté akkor valójában ő csak szerette és azaz érzés elgyengült azaz ez a fellángolás.
Ahogy én látom: Megismersz valakit , találkozgattok , kedveled. Minden jó összejöttök jönnek a közös pillanatok események múlik az idő és érzed hogy szereted és ha ez az érzés nem csillapodik hanem kicsit mássá de mégis erősebbé alakul ami ritka akkor az a szerelem.
Hiszen a szerelem egy nagyon különleges és sokkal erősebb érzés mint a szeretet és szerelmes nem lesz az ember minden kapcsolatában.
Szerintem a szeretet az erősebb, és nem a szerelem, ezért ugyanaz, amit te mondasz, csak fordított szavakkal :D
A szerelem egy kicsit agyhalott állapot, amikor elöntik a fejed a hormonok, szenvedéllyel és vággyal fordulsz a másik felé, egy nagyon intenzív, izgalmas, folyamatos ingerekkel járó érzés. A szerelem egy kicsit nyugodtabb ennél, de mélyebb, ott már nem csak a vágy és a szenvedély van, hanem ragaszkodás, törődés, stb. Szeretni a szüleidet, testvéreidet és gyerekeidet is szereted, és ez is jelenti, hogy mélyebb érzés, mint a szerelem. Szerintem.
Szóval én is úgy gondolom, mint te, csak a szavak jelentését fordítanám meg :)
Szerintem a szeretet és a szerelem nem válthatja egymást,
ha valakibe szerelmes vagy, azt barátként nem tudod szeretni.És szeretetből szerelem.....ha mondjuk barátok voltatok nem biztos hogy szerelmes párként is megállnátok a helyeteket....
velem még ilyen nem történt, szóval én ezt csak gondolom.
J én is tini vagyok,lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!