Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Megéri? Nem éri meg?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kismutyesz_ kérdése:

Megéri? Nem éri meg?

Figyelt kérdés
Adott egy 17 éves lány aki hajlamos túlzott féltékenységre, és eléggé sértődékeny. Megtiltotta, hogy írjak a barátnőinek, viszont össze vitatkoztunk azon majdnem félév után, hogy miért féltékenykedik ha nem is szeret. Ekkor megsértődött, írtam a háta mögött a barátnőjének, hogy mit lehetne csinálni, viszont rettegtem attól, hogy mit fog szólni ha ezt elmondom a lánynak. Szóval 1 hétre rá megtudta a barátnőjétől, hogy írtam neki (ráadásul megkértem, hogy törölje a chatet). 2x találkoztunk eddig (80km). Én mindenben mellette álltam, igyekeztem segíteni a lelki gondjaiban is stb...Viszont említette, hogy ne mondjak le róla, hogy talán még ezt helyre lehet hozni, de én már félév után alig bírom cérnával a harcot érte. És már kételyeim vannak afelől, hogy megéri-e ez az egész...Egyébként eleinte barátként tekintettünk egymásra, én rendkívül belé szerettem, ő is hol érezteti, hol nem. Nagyon nehéz eset a lány. Mit tanácsoltok?

2014. máj. 6. 17:09
 1/5 A kérdező kommentje:
Egyébként ha ő bántott meg valamivel akkor én szó nélkül el tűrtem. Igyekeztem a lehető legtöbbet nyújtani neki minden téren. 16/f
2014. máj. 6. 17:11
 2/5 anonim válasza:
hát az én pasim is ezt csinálja de én tudom hogy nem csalna meg és bizok benne. csak azt tudom tanácsolni hogy próbáljatok meg többet találkozni. Mi is egymástól 250 km-re lakunk mégis majdnem minden hétvégén találkozunk. Ha szereted akkor adj neki még egy esályt és beszéljétek meg.
2014. máj. 6. 17:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Én nem haragszom rá, meg semmi ilyesmi. Ő nem tudja kiverni a fejéből ezt az egészet. Próbáltam vele megbeszélni, de semmi...Írtam neki, hogy találkozzunk harmadszorra is, erre azt írta, hogy majd elválik. Pedig nagyon megvolt köztünk a közös hang élőben és facebookon is. Rengeteg beszélgettünk, napi szinten. :/
2014. máj. 6. 17:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Látom az ilyen jellegű kérdésekre nem igazán érkezik hasznos tanács...
2014. máj. 6. 17:39
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem tudja mit akar, bizonytalan, az szerintem nem valami pozitív dolog a kapcsolatotokra nézve.

Gondold végig az egészet. Ha maximálisan érezteted vele, hogy mellette állsz, akkor miért féltékenykedik? Talán fél, hogy elveszít - azaz szeret. Viszont ha nem tudja felfogni, hogy Te tényleg szereted Őt és nem csalnád meg, sőt emiatt még meg is sértődik, akkor hogy menne ez hosszabb távon?

Majdnem ugyanez volt az osztálytársaimmal. Összejöttek, és jártak 2 hónapot - mondjuk az nem távkapcsolat volt. A fiú folyamatosan féltékenykedett, a lány meg ráunt, és szakítottak (igaz, a csaj kétszer csalta meg a srácot, de ez már más téma).

Nem jó, ha folyton bizonyítgatnod kell neki mindent. Megértem, hogy féltékeny, sértődékeny -hiszen én is az vagyok- , de szerintem beszéld meg vele, hogy ez így nem jó egyikőtöknek sem. Pl.: mondd, hogy szereted, de ha így folytatja, rá fogsz unni a kapcsolatotokra, és teherként fogod megélni. Ezért meg kell tanulnia, hogy a folytonos hisztijeivel nem old meg semmit. Ha meg nem bízik meg benned annyira, hogy úgymond egy kicsit hosszabbra engedje a (ne értsd félre) "pórázt" (pl. "megengedi", hogy tanácsot kérj a barátnőitől), akkor szerintem nem érdemes tovább folytatni. Egy kapcsolat -főleg egy távkapcsolat- alapja a bizalom. :)

Vagy csak szimplán linkeld be neki ezt a kérdést, hátha megvilágosodik.

Remélem segítettem. :)

14/L

2014. máj. 8. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!