Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyáék állandóan beleszólnak a magán életembe. Hogyan szoktassam őket le erről?
A probléma ott kezdődött, hogy immáron másfél éve távkapcsolatom van 220km-s távolsággal.. Anya nem igen tudja elfogadni ezt az egészet, és folyamatos cseszegetést csinál augusztus óta... Állandóan kérdezősködik,meg akarja szabni mikor menjek.. Iskolakezdéskor a kikötése az volt hogy félévinek jónak kell lennie.. 4es átlagom lett, de akkor is csak szajkózza hogy de miért mindig én megyek, meg itthon nem is vagyok.. Három hetente 1 hétvégét vagyunk együtt..Duci vagyok,a barátom így szeretett belém és teljes mértékben elfogad.. Legutóbb azt mondta neki, hogy ösztönözzön engem a fogyásra, Ő pedig már utál ide jönni, mert folyton vitázunk.. Emiatt már mi is veszekszünk, és sajnos nagyon a végét járja a dolog.. nem szeretném elveszíteni, mert nagyon szeretem, de anyáék és a barátom közé szorultam.. nincsen semmi ötletem hogyan oldhatnám meg ezeket a problémákat :(( és elkeseredtem :/
Üdv
16/L
Eleve 15 évesen belementél egy olyan kapcsolatba, aminek előreláthatólag nem volt nagy jövője, csak két önértékelési zavarokkal küzdő ember összeismerkedett a neten.
Te még oda mész, ahonnan édesanyád jön, azért nem támogatja ezt a kapcsolatot.
Szerintem anyukád rendkívül buta. És kb. annyi élettapasztalata lehet, mint neked, vagy még annyi se. Röviden ez a magyarázat arra, hogy miért csinálja.
Hogyan szoktasd le? Függetlenedj. Szarj bele a véleményébe, és tegyél önállóan a saját fejlődésedért. Találd ki, hogy mi a célod, és hogyan tudod azt elérni. Minél magabiztosabb leszel ezáltal, annál kevésbé tud majd dirigálni.
Miért fordulnál vissza, ha esik a hó?
Ha ilyen apróságok elválaszthatnak a kedvesedtől, nem meglepő hogy anyud könnyen közétek tud állni.
Megmondhatod édesanyádnak, hogy ha ezt csinálja veled, szorongásos leszel és nem tudsz rendesen felnőni. Bíznia kéne a saját nevelésében annyira, hogy fokozatosan egyre több szabadságot ad neked, és nem egyik napról a másikra engedi majd el a kezedet. 16 évesen az, hogy távkapcsolatot ápolsz, szerintem nem olyan nagy kérés, pláne ha egyébként rendes lány vagy, nem tanulsz rosszul stb.
Próbálj vele úgy beszélni, mint egyenragú vitapartner, ne fogadd el azokat az érveit, amik arra irányulnak, hogy te gyerek vagy és nem komolyan vehető, és ennek alátámasztására próbálj mindig higgadt maradni és észérveket használni.
24F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!