Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért mindig a nők szakítanak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mindig a nők szakítanak? Mi alapján szakítanak meg egy a fiú által jónak látott kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Természetesen most estem át egy szakításon, jelenleg az indokot nem tudom, még nem beszéltünk. Úgy érzem egy elhamarkodott dolog, mert egyik napról másikra történt az egész. Vita volt a kapcsolatunkban persze, de melyikben nincs? Nem konkrét választ akarok, hogy miért dobott a nőm, mert természetesen ti nem tudnátok megmondani. Mi az a különbség ami alapján mérlegel egy kapcsolat megszakításáról egy nő és egy férfi?

2014. jan. 6. 18:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Igen, pontosan erre akartam kilyukadni.

Az ő verziója valószínűleg kb. úgy szólna, hogy tény, hogy egy időben "voltak vitáink", de aztán rendeződött a helyzet, nyugisan éltünk, nem veszekedtünk, rendszeres szexuális életünk volt, szóval semmi nem utalt arra, hogy egyszer csak lelépek.

Megjegyzem az első kérdése az volt, hogy megcsaltam-e...

2014. jan. 6. 22:48
 12/18 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy éreztem, hogy gond van. Ő váltig állította, hogy a munkája miatt van. Amit elhittem, hisz erején felül teljesít. Mindig kérdeztem, a legnagyobb "baj" közepette is, hogy ugye nem velem van problémája? Megkértem hogy a szemembe nézzen. Azt mondta, nem... Oké, hogy egy nő már előbb úgy godnolja, hogy nem jó a dolog, és lépni kéne, de akkor ha megkérdezik, miért tagad? Mert nem akar megbántani? Akkor ha ennyire nem akar megbántani, miért szakít?
2014. jan. 7. 18:23
 13/18 Költőnő? ***** válasza:

mert ez könnyebb, mint a konfrontáció.

sokan úgy gondolják, h van most elég bajom egy ilyen "beszélgetés" nélkül is

2014. jan. 7. 20:02
 14/18 anonim ***** válasza:
utsó akkor az éretlen egy párkapcsolatra,csak az önző vágyai és elképzelései miatt meg a ragaszkodás miatt van benne..egy párkapcsolatban nincs olyan hogy van elég gondom a beszélgetés nélkül is...az ilyen ember ne is keressen társat magának...
2014. jan. 7. 20:45
 15/18 anonim ***** válasza:
Az exem teljesen ilyen volt. A mai napig nem tudom miért lépett le nem volt hajlandó elmondani mi baja de követelte, hogy változtassak valamin amiről fogalmam sincs. Nem is lett. Na mindegy. 23 éves suhanctól nem is tudom mit vártam... annyira éretlenek!!
2014. jan. 8. 10:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Rengeteg oka lehet annak, hogy nem mondta el és ebből a nem akart megbántani csak az egyik. De elég gyakori mert "univerzális" szinte bármire rá lehet fogni akármi van a háttérben amit nem akar elmondani erre mindig hivatkozhat. És ezzel még jól is jár mert azt hihetnék óó de rendes megkimél a fájdalmas dolgoktól. Pedig a fenét. Ezt kizárólag magáért csinálja. Én mindig úgy voltam vele százszor inkább a fájó igazság mint a hazugság. Két hétig nyomtam neki a rizsát erről, legyen szíves szóljon ha van valami mert az őszinteség mindenek felett. Bármi az igazság akarom tudni, mégha belehalok is. Talán már csak azért sem mondta el...

Két dolog szokott lenni tapasztalataim szerint az ilyen "nem akarlak megbántani" hátterében:

1. égetően nagy problémája van veled

2. talált egy jobbat, megcsalt

Szakitás után addig addig nyaggattam míg végül kihúztam belőle, hogy "túl buta vagyok hozzá" (hozzátette: "-Na most jobb, hogy tudod??") "-Igen, jobb. Ezzel kellett volna kezdeni te idióta."- válaszoltam.

Tehát az 1. verzió volt az alapprobléma és abból jött a 2. Mert annyi persze nincs benne, hogy szakítson mielőtt mást keres. Hátha egy percre is egyedül marad. Kapcsolatfüggőség.

Amúgy nagyon nem tesz jót ezen agyalni de tudom milyen nehéz, én sem bírtam ki hogy ne tegyem. Mindenről ez ugrik be és nem tudsz mit csinálni. Könnyebb ha találsz magadban egy magyarázatot rá. Nem lényeges, hogy ugyanaz legyen mint a valós ok csak találj valamit ami neked valós indok mert csak így tudod elengedni. Ezért fontos megindokolni a szakitást ha nem így teszünk megnehezítjük a továbblépést! Ha nagyon nem megy találni semmit se magadban se az exedben akkor vedd fel vele a kapcsolatot. Csak akkor. Az elején felkavaró lehet de csak mig beszéltek. Utána kifejezetten jót tesz mert a pontos ok ismeretében könnyebben megérted, elfogadod a dolgokat és megnyugszol. Persze a fájó dolgok elengedése így is eltart majd egy darabig. De mégsem annyira rossz mint a teljes bizonytalanság és önmarcangolás ami igy okok nélkül lehet benned.

Mi október közepén szakitottunk utána éltem át ezt, kb december elejéig ezen járt az agyam. Meg is kerestem az exem és akkor húztam ki belőle. Utána még egy ideig ezen kattogtam, de megtaláltam a hibát kettőnk teljes különbözőségében. (tehát nem feltétlen a Te hibád, mégha ő úgy is látja mert léteznek torz látásmódok)

De bármi is az ami kiderül rávilágit sok mindenre egyáltalán lehetőséget van fejlődni, javitani magadon. Ön és társismeret szempontjából érdemes a dolgot kezelni. Tulajdonképpen hálás vagyok minden pofonért amit kaptam mert azok formáltak olyanná amilyen ma vagyok. Nélkülük nem lennék ugyanaz az ember. Nekem segített így ezeket végiggondolni és ma már rendben vagyok.

2014. jan. 8. 10:41
 17/18 A kérdező kommentje:
Én is hálás vagyok az olyan pofonokért, amik változtatnak, formálnak, és alakítják ki az Énemet. Viszont az ilyen párkapcsolatokban lévő csalódásokat nem formálásnak élem meg, hanem tömény igazságtalanságnak. Hogy van az, hogy kevesebbet kell tennem valamiért, amit akarok? Miért totál fordított az egész?
2014. jan. 10. 09:58
 18/18 Költőnő? ***** válasza:

figyelj, ez sztem tök természetes. Idő kell és sok bölcsesség, h idővel az ember reálisan tudjon szemlélni egy szakítást, el tudja tényleg ismerni a saját felelősségét, stb.

Ez közvetlenül szalítás után max csak a dalai lámának menne.

Idő, idő, idő.

2014. jan. 10. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!