Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hűség és magas libidó?
Mostanság gyakran elgondolkodom azon, hogy miként is maradhatnék hűséges a páromhoz, ha imádom a szexet és gyakran megkívánok másokat,némi túlzással szinte mindenkivel lefeküdnék, aki tetszik. 20 éves koromig meglehetősen gyerekes külsővel rendelkeztem, senki sem talált vonzónak (legalábbis azok között nem, akik nekem tetszettek), miközben a családomban kivétel nélkül mindenki szép, a szexualitás pedig része volt a mindennapoknak (elég rossz volt úgy létezni közöttük, hogy ők folyamatosan zsebelték be a sikereket és élvezték is a figyelmet, szívesen beszéltek a kalandjaikról). Két éve az arcom elkezdett pozitív irányba változni, a folyamat azóta is tart, közben beiratkoztam az edzőterembe, az életem részévé vált a sport, a testem izmos lett. Lefeküdtem olyanokkal, akik korábban észre sem vettek, viszont még mindig úgy érzem és szerintem elég sokáig úgy is fogom, hogy folyamatosan bizonyítanom kell, szükségem van az állandó megerősítésre, gondolom ezt a korábbi sikertelenség magyarázza. Közben rájöttem, hogy nagyon élvezem a szexet, függetlenül az önigazolástól. Nem tartom magam sekélyesnek, a szépet minden ember szereti. Pár hónapja megismertem valakit, akit nagyon megszerettem, mert csodálatos ember, el sem hiszem, hogy ilyen szerencsés vagyok, viszont: akármennyire is szeretem, még mindig megnézem a többieket, igaz, amióta ő belépett az életembe, nem léptem félre. A feszültség egyre nő, imádom vele a szexet, szerelemmel szeretem, mégis vágyom másokra, bezárva érzem magam.
Én úgy gondolom, ha lefeküdnék másokkal, attól a kapcsolatunkban nem változna semmi, továbbra is hozzá mennék haza, ugyanúgy őt szeretem, ez nem több, mint egy intenzív, jó edzés a teremben. Neki ezt nem is merem megemlíteni, nagyon hűséges, soha nem lenne képes máshoz érni, és gyötör a bűntudat, amiért ilyen gondolataim vannak. Engem hasonló esetben nem zavarna, ha ő is csinálná mással, pont azért, mert bele tudnám magamat képzelni a helyzetébe.
Szerintetek mi lenne a megoldás, ami mindkettőnknek megfelel, van valakinek tapasztalata a témában?
(Sokat olvastam a nyitott kapcsolatokról, és arról, hogy egy pár érzelmileg nagyon megszenvedheti a többpartneres felállást, ha az ember nem fekteti le a szabályokat és nem játszik okosan).
23/F
A nagy aszkéták nem hideg és szenvtelen emberekből lesznek, hanem a legtüzesebbekből. Akiknek van miről lemondaniuk.
Mindazonáltal szerintem megbánod, ha bármiről is lemondasz. 35-40 éves korodban utolér a dolog. Mint nagyon helyesen mondtad, szükséged van az állandó megerősítésre. Ez sajna nem fog elmúlni. Magad alá gyűrheted, de valahol mindig kikandikál majd, és eljön az idő, amikor akármilyen tekervényes úton is, de kiköveteli a részét.
Ha gondolod, írj privit.
"szükséged van az állandó megerősítésre. Ez sajna nem fog elmúlni. "
Én viszont tapasztalatból írom, hogy elmúlhat. Kemény munka, de az ÖNbizalom azt jelenti, hogy nem a külső megerősítésekből kell táplálkozni. Jó, ha van, de nem létszükséglet. Pedig nálam jobban nem sokan vágytak a folyamatos megerősítésre, olyan személyiségzavarban szenvedtem, ami folyamatosan arra késztetett, hogy megerősítéseket keressek, és ha nem kaptam meg, összeomlottam. Viszont így nem lehet élni... Rengeteg energiám ment el a megerősítések hajszolására (és az összeomlásokra). Szakember segítségével, de sikerült túljutnom rajta. A megerősítések hajszolása nem egy egészséges állapot, ezt kár reklámozni és úgy beállítani, mintha normális lenne, mert nem az. És az sem igaz, hogy nem lehet felülemelkedni rajta, mert igenis lehet.
"Rengeteg energiám ment el a megerősítések hajszolására (és az összeomlásokra). Szakember segítségével, de sikerült túljutnom rajta."
Nem mindenki orvosi eset. Kérdező jóval enyhébb fokú önértékelési zavarban szenved, mint te. Ezzel még bőven lehet együtt élni, boldognak lenni, nincs szó semmiféle összeomlásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!