Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Vonzódás vagy szerelem? Ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vonzódás vagy szerelem? Ha szerelem hogyan lehet ráébreszteni hogy több van köztük?

Figyelt kérdés
Adott egy férfi és egy nő,akik az ismeretségük elejétől szimpatikusak egymásnak de nem tudnak arról hogy ez kölcsönös. Ahogy tellik az idő kezd kialakulni egy vonzalom köztük és végül rájönnek hogy viszonozza a másik fél is. Megbeszélik az érzéseiket,DE mindkettőnek van hosszabb kapcsolata (nőnek másfél éves, férfinak 3 éves).Pár nap alatt a vonzalom eléri azt a határt aminél el kell kezdeni gondolkodni hogy mi is történik velük. Folyamatosan együtt akarnak lenni,minden gondolatuk csak egymás . A nő döntött és képes lenne elhagyni a megszokott és kihűlt kapcsolatát az új románcért. A férfi viszont szenved, tudja hogy nem akarja megbántani a párját de azt is tudja hogy nagyon erős a kötelék közte és az új nő között. A férfi közli a nővel hogy a párját választja mert ezt nem szabad folytatniuk,de a férfi ettől még jobban szenved.Szenved mert nem lehet azzal akivel szíve mélyén lenni akarna. A nő teljesen kétségbeesik mert bízott a férfi érzéseiben. Mi a teendő? Elfelejtik egymást és ennyi? Tisztában vannak azzal is hogy nem bírják kiverni a fejükből azt ami kialakult köztük. A nő azt akarja hogy a férfi bevallja hogy szerelmes lett, de helyette azt kapja hogy csak vonzódás van a férfiben iránta, de érzi a nő hogy ez annál több. Mégis hogyan mutassa meg a férfinak hogy ez igenis szerelem? Mások szerint is szerelem ez vagy csupán testi vonzódás? (megjegyzés: a nőnek nem esete a férfi de mégis kimondja hogy beleszeretett)

2013. dec. 2. 16:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem szerelem, hanem erős vonzalom. Szerelmet a jelenlegi barátnője iránt érez. Törődj bele.
2013. dec. 2. 16:57
 2/12 anonim ***** válasza:

két becstelen lény

nem mindegy? a párjukkal szakítsanak, mert jobbat érdemel

2013. dec. 2. 16:57
 3/12 A kérdező kommentje:
És ha ez a vonzalom nem fog múlni ? lehet belőle szerelem?
2013. dec. 2. 17:00
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehetne, ha akarná, de nem akarja; a barátnőjét választotta. Nem tudom, mennyi idős vagy, lehet, h még fiatal... amit mondani akarok, az annyi, hogy a párod mellett való kitartás/életen át tartó hűség és vele járó boldogság csupán döntés kérdése. Az életedben (és másokéban is) időről időre felbukkannak ezek az emberek, akik iránt nagyon erős vágyat érzel, működik a kémia, az adott időben sokkal jobban, mint a kapcsolatodban. Csak és kizárólag a józan eszeden múlik, hogy ezt akarod-e, vagy a biztos, meghitt, múlttal rendelkező kapcsolatot. Mindkét döntés lehet helyes, neked kell tudni... a férfinek valószínűleg volt annyi intelligenciája/élettapasztalata/esze/szeretete a barátnője iránt, hogy ezt felmérje, és őt válassza. Ez neki valószínűleg jó döntés volt: "lépett egy szintet", fejlődött a kapcsolatában, mindezt megcsalás, trauma, és a barátnő tudta nélkül tette, mégis máshogy fog ezután viszonyulni hozzá, még ha nem is tud róla... Ettől még részedről is lehetett jó döntés, ha pl. így segítséget kaptál ahhoz, hogy kilépj egy nem életre szóló, már csak megszokáson alapuló, mélyebb köteléket nélkülöző kapcsolatból. Oké, ez ilyen ezo-san hangzik, de szerintem van alapja: semmi sem történik ok nélkül. Lehet, hogy ez az ember tényleg azért kellett neked, hogy kihúzzon ebből a kapcsolatból, de nem rá van szükséged, neki már megvan a párja, ezt ő is tudja, és őt választotta. Akkor cselekszel a legjobban, ha ezt elfogadod, és önzetlenül elengeded...
2013. dec. 2. 17:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Az utolsónak nagyon szépen köszönöm a válaszát. Elgondolkodtató
2013. dec. 2. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Utolsónak valóban minden szava arany. Ilyenkor sajnálom az anonimitást. Csak egy szösszenetnyit tennék hozzá:

"... a férfinek valószínűleg volt annyi intelligenciája/élettapasztalata/esze/szeretete a barátnője iránt, hogy ezt felmérje, és őt válassza."

Plusz a pasikat nehezebben lehet rábírni egy jól bejáratott kapcsolat felrúgására. Ahhoz ők túl kényelmesek.

2013. dec. 4. 22:58
 7/12 A kérdező kommentje:

Egy helyen dolgozunk és lényegébe véve mindig együtt vagyunk a munkában .Miután nemet mondott nagyon nehéz volt eldönteni hogy mi is legyen. Tegyek úgy mintha mi sem történt volna ?Nem bírtam rá mérges lenni, nem bírtam úgy gondolni rá hogy ennél több sosem lesz köztünk.Viszont ezek után az első találkozás nagyon furcsa volt.Ugyanúgy udvarolt... sőt eltelt egy hét és még jobban és egyre csak jobban. Én semmit nem kezdeményeztem , mindig ő volt aki keresett,aki elkezdett célozgatni hogy mi lenne ha ...

Elfeledtük teljesen hogy ő egyszer elutasított. Volt egy "randink" amikor megcsókolt és szinte mint egy friss pár olyanok voltunk. Nos ezek után mégis mire számítsak ?

2013. dec. 15. 13:48
 8/12 A kérdező kommentje:
Napról napra egyre közelebb kerülünk egymáshoz. Lehet hogy mégis képes lenne egy idő után ki lépni a kapcsolatából?
2013. dec. 15. 14:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen. Ha még sokáig nyüstölitek egymást, meg fogja tenni. Te biztos vagy benne, hogy nem csak a bírvágy vezérel? Mert nagyon úgy néz ki, hogy komolyra fordul a dolog.
2013. dec. 16. 11:14
 10/12 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok az érzéseimben. Nekem is elég komolynak tűnik viszont nem tudom mit várhatok el egy ilyen helyzetben. Nem merem felhozni se a témát hogy esetleg a párját elhagyná e értem mert félek mindent elrontanék . Azzal tisztában vagyok hogy nagy lépés volt tőle ez mert valamilyen szinten csak beláthatta hogy ez annál több hogy elfelejtsük egymást. Remélhetőleg ez elég lesz ahoz hogy lépjen.
2013. dec. 17. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!