Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják azt a szerelem múlik?
9: Szülők is így viszonyulnak gyerekükhöz, attól még nem szerelmesek. A szerelem nem ez.
Hogyha számodra ezt jelenti a szerelem, akkor nem múlik el, amennyiben minden nap tesztek a párkapcsolatért.
Kérdező mégha lesz részed olyan szerelemben amely évekig fog tartani, pl. 4-8 évig akkor is el fog jönni az az idő, hogy elmúlik a szerelem mert a tested, sőt pszichéd képtelen fenntartani az érzést életed végéig. Ráadásul amikor már gyerek is van képben akkor nem az a prioritás, hogy te a pároddal egymásért megőrüljetek mint a kapcsolat elején hanem az utód felnevelése aki talán ugyanúgy azt fogja átélni mint ti ketten. Vagyis szerelem, párkapcsolat és gyermek.
Általában azok az emberek akik arra hivatkoznak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba azok hazudnak másoknak, vagy hazudnak másoknak és főleg önmaguknak. Ugyanis az agy úgy működik, hogy amit elhitetsz magaddal az úgyis lesz. Legyen szó arról, hogy te azt hiszed, hogy vesztes, szerencsétlen, buta, csúnya vagy és a tested majd a körülmények körülötted a viselkedésed miatt egybe fognak vágni, vagy úgy fogod látni mert mindenbe bele fogsz látni, hogy igen úgy van.
Másrészt pedig létezik obszeszív állapot, mániákus "szerelem" amikor azt hiszed, hogy halálosan szerelmes vagy valakibe még szakítás után évekig is és az nyilván beteges.
Ugye a mérték számít és az is számít, hogy mit hitetsz el saját magaddal. Pluszban különbség, hogy tényleg szerelmes vagy, vagy maga az érzésbe vagy belebolondulva és másra vetíted ki!
Ezzel nem azt állítom, hogy nem szeretheted a párod, vagy nem keveredhet a szeretet és szerelem, vagy vonzalom, "fellángolás" hosszú párkapcsolatban azért is írtam az elején, hogy létezhet kb. 4-8 évig, de abnormális, egészségtelen életed végéig szerelmesnek lenni.
Remélem érthető a válasz. Az már a te dolgod hogyan fogod megélni, bár egyértelmű, hogy szélsőséges vagy így rögeszméd lesz, de hát az a te bajod.
"kis kommunikációval meg beletett munkával fent lehet tartani azt a bizonyos tuzet"
Ez a rész is egyébként önbecsapás. Olyan nincs és nem is lesz SOHA semmilyen párkapcsolatban, hogy azért mert a két fél beszélget, feldobja a kapcsolatot ahogyan csak tudja, kompromisszumot köt, hogy tovább fog tartani a tűz, szenvedély, szerelem.
Amikor már te tudatosan vagy azon, hogy el ne tűnjön az érzés akkor már elmúlóban van, vagy teljesen meg is szűnt. Természetesen elhitetted magaddal és lehet a párod ugyanúgy, hogy mivel beleraktatok anyait apait ott van az érzés csak aztán az esetek túlnyomó részében egyikőtök minimum rájön, hogy hazudott magának és vagy/és megcsalás, szakítás a vége.
Az érzések egytől egyig, pozitív, negatív, semleges megfoghatatlanok és pont azért nem lehet megtartani!
Teljesen más, hogy azért beszélgettek, oldjátok meg a gondokat, dobjátok fel a kapcsolatot mert mindketten arra vágytok, boldoggá akarod tenni a másikat és az téged is boldoggá tesz.
Ugyebár a szerelem, szeretet önzetlen, tiszta és nagyon őszinte. Nincsenek megjátszások, erőlködések, nem tudatosan csinálod, hogy "jaj csináljuk mert ha nem akkor elpárolog az érzés".
Lehet mindannyian arrol a fennmarado szerelemrol beszrlunk csak mindenkinek mast jelent
Van akinek a pillangot
Van akinek a melyebbet
Nem vagyok szelsoseges pont ez,hogy nem a ket veglet a legjobb,az a szelsoseg mikor szerintem mar rossz az adott kapcsolat nem birnak egyutt elni mindenki latja nem boldogok de ezzel magyarazzak a szerelem elmulik. En ezt fejtettem.
Magamból kiindulva létezik szerelem és igenis pillangós csak jobban látod, hogy kicsoda a másik. Az a pillangós állapot amire te is hivatkozol a fellángolás. De azután nem következik szabályszerűen szerelem. Szeretet, vagy kedvelés, ragaszkodás sem. A fellángolás/rózsaszín felhő maga az idealizált időszak amikor felruházod a másikat minden széppel és jóval és amikor elmúlóban van, vagy teljesen eltűnt, de nem váltotta fel a szerelem akkor véget ér a kapcsolat általában.
De ha mindkettő érzés egybeveszed lehetsz te szerelmes még 3-4 évig is. Mint írták többen és én is eltűnik, keveredik a vonzalommal, de az akkor sem a rózsaszín ködös érzés. A szeretet olyasmi mint ahogyan szereted a kutyád, testvéred csak annyi, hogy a pároddal szexuális élmények is sorra kerülnek hiszen a kémia ott van. Az már eltarhat életed végéig is még akkor is ha haragszol a másikra, vagy más iránt lángolsz fel, más tetszik meg. Nyilvánvalóan döntened kell, hogy a szeretet vagy a kérdőjeles szalmaláng ér-e többet. Lényegében okkal tesznek különbséget az érzelmek között különböző szavakkal és tényleg nincs örökkön örökké tartó szerelem.
Orulok hogy megosztottad ezt a gondolatmented es te igy latod ettol jo beszelgetni,nekem ez a szerelem es szerintem megmarad(nem a pillango),tobb annal szerintem mint vknzalom es kedveles,rengeteg minden klappolgat ami kutyaval testverrel nem.
Van testveri szeretet,barati,s akkor az en olvatomban szerelmes. Ez az en szememben nem mulik ha az az ember van ott. Egy szep napot neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!