Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek? Hallgassak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Hallgassak a szívemre vagy az eszemre?

Figyelt kérdés

Ismerkedek egy sráccal 24 évesek vagyunk. Én vidéken élek ő Pesten de sokszor jár le ide. Nagyon tetszik és jól érzem magam vele pedig elég ellentétek vagyunk, más a világnézetünk és kicsit másban hiszünk. Én álmodozó,spirituálisabb típus vagyok ő meg realista inkább. De szeretek vele lenni.

Anyukámmal már találkoztak, de őszintén szólva nem akarnám nagyon a szülőket bevonni ha ebből alakulna kapcsolat mert az előzőbe is sokszor beleszóltak kritizáltak.

Ez a srác ki van tetoválva a szüleim meg elég konzervatívak nem tetszene nekik, persze nem rajtuk áll ez csak hogy fogadtassam el ezt velük?

Illetve lehet hosszútávú kapcsolat egy olyannal akivel sok mindenben nem egyezünk (és itt nem személyiségre gondolok hanem nézetekre pl)

Példa:hogy teljesen más ételeket italokat szeretünk vagy más az elképzelésünk egy házról hogy miben éreznénk otthon magunkat és ez csak egy kis egyszerű példa volt. Remélem értitek mire akartam kilyukadni.

Tehát nem tudom mit tegyek, menjek ebbe bele jobban és lássam meg mi lesz belőle? Vagy hagyjam?

aug. 23. 08:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Igazából nem arról szól egy kapcsolat sikere hogy mennyire különböztök vagy hasonlítottok, hanem hogy mennyire tudtok kompromisszumokat kötni. Minden kapcsolatba kell vagy kisebb vagy nagyobbat kötni. De nektek kell mérlegelni hogy túl nagy e egy adott kompromisszum vagy nem.

Példa. Te gyerek párti vagy és minden áron gyereket akarsz majd, de ő abszolút nem és totál ellene van. Egy idő után ez feszültség lesz köztetek. Te mindig is bánni fogod hogy nem, ő meg azt hogy lett. Durva példa de szerintem érteni a lényeget.

aug. 23. 08:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen értem, köszönöm a választ

Igazából főleg a világnézetünk más de azért vannak hasonlóságaink is.

aug. 23. 08:22
 3/6 anonim ***** válasza:
48%
#2 Az igazi probléma a különböző világnézet. Ezen nem lehet változtatni, és állandó konfliktusforrás lesz.
aug. 23. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:
55%

"Igazából nem arról szól egy kapcsolat sikere hogy mennyire különböztök vagy hasonlítottok, hanem hogy mennyire tudtok kompromisszumokat kötni."

Fúhha... Akkor, ha az egyik megcsalja a másik nem, ha az egyik szórja a pénzt a másik spórol, ha az egyik utazik a másik otthon marad, ha az egyik drogozik a másik nem, az teljesen rendben van, mert elviseljük egymást? Tökéletesen az ellentéte igaz.

aug. 23. 10:21
 5/6 anonim ***** válasza:

4-es! Te nem olvastad végig az első választ?

Ott van:

"De nektek kell mérlegelni hogy túl nagy e egy adott kompromisszum vagy nem."

Nyilvánvalóan a nagy horderejű különbözőségek okot adnak arra hogy ne legyenek együtt, de vannak olyan kisebb dolgok amikbe simán lehet kompromisszumot kötni.

aug. 23. 10:51
 6/6 Senior Séf ***** válasza:
Ahol felmerül ez a kérdés, ott bukta van. Észérvekkel tartós kapcsolat nem születik.
aug. 24. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!