Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit gondoltok a megbocsátás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a megbocsátás nélküli kapcsolatról?

Figyelt kérdés
Ami úgy nézne ki, hogy nem létezik konfliktus kezelés. Ha tehát egy nő megsért engem bántó szavakkal, akkor nem kap bocsánatot. Akkor sem, ha kéri. Hanem azonnal szakítok vele, és letiltom mindenhonnan. Örökre. Mert megbántott.
2024. jún. 8. 19:06
A kérdező szavazást indított:
Jó ötlet.
Nem jó.
17 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
92%
A megbocsátás fontos saját érdekedben mert a harag, gyűlölet neked árt. De nem muszáj azzal a személlyel maradni aki nagyon durván megsértett. Egyébként nem mindegy mit mondott, volt-e benne igazság mégha meg is bántott vele.
2024. jún. 8. 19:13
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Nézd a dolog jó oldalát. Akivel szakítasz az jól jár, mert nem kell tovább együtt lennie egy durcás kisgyerekkel.
2024. jún. 8. 19:13
 3/23 A kérdező kommentje:

1-es válaszoló:

Én a megbocsátást a béküléssel egy tömbbe teszem. Az (szerintem) nem megbocsátás, ha azt mondok, megbocsátok, de kizárom az életemből. Igaz, a békülés nálam nem feltétlenül jelenti azt, hogy újra járni fogunk. De tarthatjuk a kapcsolatot, pl. boldog karácsonyt kívánhatunk, stb.

Az általam felvázolt modell viszont arról szól, hogy nincs megbocsátás, vagyis többet nem állok vele szóba.

2024. jún. 8. 19:19
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Pedig az megbocsátás, hogy bár nem jársz vele, nem állsz vele szóba attól még megbékéltél azzal amit tett, mondott neked.
2024. jún. 8. 19:21
 5/23 anonim ***** válasza:
Attól függ, mit mondott. Van olyan, amikor én sem bocsátnék meg az elhangzott szavakért.
2024. jún. 8. 19:24
 6/23 anonim ***** válasza:
És visszafele is játszik ez?
2024. jún. 8. 19:28
 7/23 A kérdező kommentje:

4-es:

Nem értek ezzel egyet. Szerintem ezt azok találták ki, akik nem tudnak megbocsátani, de szeretnének erkölcsösnek látszani az emberek előtt, ezért azt híresztelik, hogy igen, ők megbocsátottak. Közben meg a fejüket is elfordítják, ha az exüket meglátják. Elég képmutatónak tartom ezt a viselkedést, sorry.

2024. jún. 8. 19:29
 8/23 anonim ***** válasza:
77%

Mert az aztán fasza hogyha nem is bántott meg annyira, sőt az igazat mondta te inkább kirakod, nem is bocsájtasz meg neki. Az a baj, hogy te az életedben akarod tartani azokat akikkel nem váltál el haragban. Pedig az ex azért ex, hogy nem tartod vele a kapcsolatot nemcsak azért mert megbántott hanem azért mert nem működött a kapcsolat, a múltba tartozik.

De cool már felköszönteni szülinapra, Karácsonyi ünnepeket kívánni és egész évbe rá se gondolni. XD

Akkor inkább nem szólok hozzá soha minthogy megjátsszam magam a kötelező ünnepek miatt sorry. XD

2024. jún. 8. 19:53
 9/23 A kérdező kommentje:

Most ez a kérdés nem arról szól, hogy ex-el kell-e tartani a kapcsolatot.

Arról szól, hogy jó-e egy olyan kapcsolat, ahol nincs konfliktus kezelés. Vagyis, ha én a szívemre vettem azt, amit a párom mondott, akkor örökre kizárom az életemből.

2024. jún. 8. 19:57
 10/23 anonim ***** válasza:
Kérdés mit mondott, egyáltalán nem mindegy miről van szó.
2024. jún. 8. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!