Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bele lehet szeretni valakibe csupán levelezés alapján?
3.
De a "szerelem első látásra" az igen? Az sokkal irracionálisabb.
Szerintem a "szerelem első látásra" nem létezik. A szeretet/szerelem ugyanis soha nem a külsőségeken alapul, hanem a másik ember belső tulajdonságait szeretjük meg. A levelezésben pont ez domborodik ki: a másik belső világával találkozunk. Az, hogy meglátok valakit, és "beleszeretek", csak annyit jelent, hogy a szexuális szelekció jelzi, hogy az illető alkalmas arra, hogy a génjeinket tovább adjuk.
Nincs mit megszeretni, mert nem is ismerem. Ugyan mibe szeressek bele, talán egy testrészébe.
Egyébként szerintem a szeretet és a szerelem között lényeges különbség van. Előbbi magasabb rendű, mert amögött őszinte kötődés, és észszerűség is van, míg utóbbi csak az érzelmek játéka. Egy rakás emberbe lehet szerelmesnek lenni, de megszeretni valakit, - aki még az érzelmek lehűlése után is előjöhet álmainkban, évekkel később - mélyebb dolog.
Erősen függ az adott emberek lelki alkatától is. Van egy típus, akinél az a jellemző hogy az emberek lelkébe szeret bele. Tehát pl szexuálisan is csak akkor kívánja a másikat, ha lelkileg is tetszik neki. Én ennél a típusnál pl simán valósnak tartom, hogy levelezés alapján is félig meddig bele tudjon szeretni a másikba. Főleg ha emellé még viszonylag jó emberismerő is. Akkor nagyon élénken át tudnak jönni a másik fél szavai és gesztusai, akár a ki nem mondott dolgok is, és igen, akár még levélben is.
Persze ezt a képet két dolog is árnyalja. Nem véletlen fogalmaztam úgy, hogy félig meddig. Az egyik, hogy ezeknél az embereknél is mégiscsak az számít teljes beleszeretésnek, ha a testi és lelki oldal, vonzalom is megvan. Tehát az igazi teljes beleszeretés náluk is leginkább élőben jöhet létre, szerintem. Bár tény, nagyon intenzív érzelmeket tudnak megélni anélkül is, de azzal lesz a teljes. Illetve a másik dolog ami árnyalja ezt, amit az 5-ös válaszoló is írt. Hogy sokszor csak egy eszményképet látnak, egyrészt vágyalapú gondolkodás miatt, másrészt mert a másik fél se feltétlen őszinte mindenben. Tehát csalóka dolgok tudnak néha ezek is lenni. Mindenesetre jó érzés, amíg tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!