Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek érzelmileg teljesen kétségbeesett szituációban? Borzalmasan össze vagyok zavarodva? 23/L
Szóval az történt lényegében, hogy még nyár elején szakítottam a volt barátommal (pontosabban az o kezdeményezésére rájöttem, nem vagyok boldog vele), és egy ideig haragudtam rá, próbáltam indokot keresni, hogy miért annyira szörnyű személyiség o. Meg is szakítottam vele minden kapcsolatot, megmondtam, hogy szó szerint fájdalmas nekem jóban maradni vele, mivel nagy szerelem volt (a részemről legalább is).
Azóta összeszedtem magamat, jelenleg Erasmus szemeszteren vagyok egy marha jo helyen, dolgozok, tanulok, edzek, főzök, tervezem a jövőmet – magyarul teljesen komfortban élek úgy egyébként. Azonban itt megismerkedtem egy másik sráccal, akivel szintén nem jott ossze a dolog. Mivel az exem és ennek a fiúnak az esetében is súlyos függőség és mentális (na meg érzelmi) zavarok álltak a háttérben, az utóbbi már nem is annyira bántott, hamar túltettem magam rajta. Végre azt hittem elértem arra a pontra, amikor képes vagyok elfogadni, ha valami nem működik, és nem gyötrőm magam tovább olyas valamiért, ami egyébként is toxikus lett volna.
Na de történt aztán pár nappal ezelőtt, hogy az exem (akivel nyár elején szakítottunk) rám írt megint, barátságos hangnemben, igazából az o személyével nincs baj ebben a történetben. Bármennyire is szeretném rossznak/gonosznak gondolni, sajnos nem az, csak simán ugy gondolom nem volt belém igazan szerelmes. Szóval váltottunk pár szót, és én pillanatok alatt visszaestem a régi, onbizalomhiányos, magát ‘jelentéktelennek’ érző formámba, amivé kreált engem a kapcsolatom vele. Igazából nem is tudom, mi tetszik még mindig benne, ugyanis közölte, hogy kifejezetten sötét korszakát éli az életének, depressziós, tartozásai vannak, lakbért sem tud fizetni konkrétan. Es amikor rákérdeztem hogy hogyan történt ez, elmondta, hogy utánam nem sokkal lett egy új barátnője, de vele is eljátszotta ugyanazt mint velem (részegen/bedrogozva bunkózott vele, napokig elérhetetlen volt, a nagy ‘szerelem’ ellenére akaratán kívül megbántotta.) Valamiért ez engem teljesen kicsinált, a tudat, hogy utánam már mással volt, akivel ugyanazok a gondok jöttek elő. Nem féltékenységet érzek, hiszen józan ésszel tudom, hogy nekem o nem volt jo. De egészen mostanáig abban a tudatban voltam, hogy ami nekünk volt az mégis csak különleges volt valamilyen szinten, nem mindennapi. Tudom, borzalmasan klisének hangzik, de tényleg o volt szinte eddig az egyetlen olyan kapcsolatom, ahol őszintén önmagamat tudtam adni, mert egy nagyon melyen érző srácról van szó (es ebből fakadóan a problémai is nagyon melyek, depresszió, függőség évek óta stb.) Erre o ugyanazt a kötödést érezte mással (ha nem erősebbet – ezt persze nem tudhatom) utánam pár hónappal. Tudom, nincs jogom megsértődni, én szakítottam vele, de mégis érzelmileg bánt a dolog.
Ez persze teljesen megkérdőjelezte a szememben is azt, ami köztem és az itteni srác között volt, mert azt hittem teljesen túl vagyok rajta, de most elgondoltam azon, hogy miért van az, hogy az exem talált valakit akit szeretett a szakításunk után, nekem pedig csak egy nagyon keserű, szomorú történet jutott az itteni sráccal (nem is beszélünk jelenleg). Nagyon nem érzem fairnek az egész szituációt, olyan mintha nekem még a toxikus kapcsolatok se jutnának, hanem mindenki életében egy átmeneti ‘mellek szál’ vagyok, nem pedig a fő karakter. Ez azért bánt, mert én minden fiút egyénileg igyekszem kezelni, és ha hivatalosan kimondjuk, hogy együtt vagyunk, onnantól ösztönösen megszűnik más létezni, mert igyekszem ápolni azt a ’gyönyörű’ dolgot, ami létrejött kettőnk között. Nagyon keserű, és egyben üres érzéssel tolt el, hogy ezt a másik fél nem látja/nem értékeli.
Tud valaki tanácsot adni ilyen helyzetben? Érzelmileg teljesen össze vagyok zavarodva, jelentéktelennek érzem magam es közben aggódok, hogy ha ilyen hatással volt ram az exem üzenete, egyáltalán túl jutottam-e rajta eleve. Nem akarok gyerekesen viselkedni es letiltani, úgyhogy ha megint ír, szerintem megmondom hogy nekem ez a helyzet érzelmileg megterhelő (bar nem szeretnem elismerni, hogy hatással van meg ram, de ez meg mindig korrektebb mint ignorálni).
Köszönöm, ha végig olvastad, és elnézést a helyesírási hibakert, külföldi gépről írtam.
Le kell építened, mert tönkreteszi az önbecsülésed. Nincs mit sajnálni rajta, iszik, drogozik, az ilyentől menekülni kell. Ne hagyd, hogy manipuláljon, ennél jobbat érdemelsz.
N
Szia!
Szerintem túl sokat gondolkozol ezeken a dolgokon, mondhatni kattogsz rajtuk. Az a baj, hogy ilyen esetben csak a teljes kapcsolat megszakítás működik. Gondolj arra, hogy ha elég fontos lettel volna neki vagy ő saját magának, akkor kezdett volna valamit a depresszióval és a fuggoseggel. Illetve basszus drogozott és tartozásai voltak. Azért ez nem kis probléma és ezt a terhet nem kene a nyakadba venned mindössze 23 évesen. Jól látszik a leírtakból, hogy magával húzott és a te kedvedet is szetcseszte. Teljes no contact, le is tilthatod.
Igazából nem arról van szó, hogy a kapcsolat volt gyönyörű, hanem az érzés, amit ereztel, az volt az, amit nem lehet összehasonlítani mással. De ez BELŐLED fakadt és mivel te mindig ott leszel magadnak, meg fogod tudni mással is élni ezt az érzést, ne aggodj. Nagyon jó, hogy ennyi mindennel elfoglalod magad és haladsz az eleteddel, ez egy nagyon jó irány. Én elkezdenek a pszichológiai oldallal is foglalkozni, utána olvasni a kapcsolatoknak, mi hogy és miért működik, hogyan tudsz egészséges kapcsolatot kialakítani és hozzad illő társat keresni, illetve fejlesztenem önmagam ezen a teren, hogy meg tudd, mit vársz el egy kapcsolatban, mit szeretnél és te mit tudsz nyújtani ezért cserébe.
Nekem egy szinten rossz szájizu szakítás után nagyon sokat segített, hogy egy évig csak magammal foglalkoztam, lelkileg és testileg és azóta egy olyan fantasztikus kapcsolatban vagyok, amilyenre mindig is vágytam de csak most értem meg rá, hogy megeljem.
Jó úton haladsz, de ne ess vissza, szakitsd meg mindkét sraccal a kapcsolatot és csak előre nézz!
Sok sikert ☺️☺️
24N
A 4-es mindent leírt, amit le lehetett írni ezzel kapcsolatban.
Még valami: az ember minél rosszabb kapcsolatban van, annál inkább ragaszkodik hozzá. Nyilván van valami traumád, ami miatt a teljesen egészségtelen kapcsolatokhoz ragaszkodsz. Ez nagyon gyakori.
Hagyd a fenébe mindkét pasit és éld tovább azt az életet, amit elkezdtél. Foglalkozz magaddal és ahányszor elkezdenél gondolkozni azon, hogy mi nem működött, mit rontottál el te és mit rontott el ő, hagyd az a gondolatot ott, mintha egy tárgy lenne, amit az asztalon vagy a polcon lehet hagyni (inkább polcon és csukd is rá a szekrényajtót).
Hogy mit érzel az egyrészt belülről fakad, másrészt előfordulhat az erős kémiai kötödés olyanok iránt is, akiket józan ésszel nem szívesen képzelne el párjaként az ember. A kémiai emlékeztető-reakciók beindulhatnak akkor is, ha rájuk gondolsz. Ez sok se veled, se nélküled kapcsolat mozgatója.
Én is depressziós vagyok és fogyasztottam egy-két dolgot, de nem soha nem forgott emiatt veszélyben a lakhatásom stb. Lehet ezt módjával is.
Próbálom magam összeszedni.
Ami pár hónapra felerősödött: szakítottam egy 10 éves kapcsolattal, mai napig a lányba vagyok szerelmes, aki csak szexelni akar velem. Egy több éves karrierem ért véget. Most saját lábra kéne állnom.
S nekem is jól jönne egy társ, aki a nehéz időben a támaszom, de van annyi élettapasztalatom, hogy nem baszok ki senkivel, nem húzok le senkit magamhoz. Bármilyen szomorúság is tör rám.
Koszonom szepen a valaszokat!
Igazatok van, hagynom kene, csak nagyon nehez visszautasitani a kozeledeset, mert minden hibaja ellenere, a sajat csaladomon es par kozeli baratomon kivul csak o erti meg teljesen a belso vilagomat. De nem fogom hagyni ezuttal. Egyebkent aludtam egyet ra es mar sokkal jobban erzem magam.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!