Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » 34 év körkülönbség az nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

34 év körkülönbség az nagyon sok? (mind a két fél felnőtt)

Figyelt kérdés
2022. szept. 16. 14:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ebből egyenlő kapcsolat nem lehet, akárki akármit mond.

Én nem gondolom, hogy 18-20 évesen normális dolog lenne ötvenesekhez vonzódni. Ha én ilyet tapasztalnék magamon, az első lenne, hogy megkeresnék egy pszichológust.

23L

2022. szept. 16. 17:12
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen nagyon sok. Ez nem is kérdés. Ebből normális kapcsolat nem lesz.
2022. szept. 16. 17:45
 13/17 anonim ***** válasza:
38%
Sokat számít a vagyoni helyzet! A legtöbb ember képes a vagyon megszerzése okán kitartó szerelemre.
2022. szept. 17. 15:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik problémaforrás éppen a pár tagjainak eltérő gondolkodásmódja és eltérő életcéljai lehetnek nagy korkülönbség esetén. Például, ha egy idősebb férfi már felnevelt egy-két gyermeket, emiatt nem vágyik feltétlenül közös gyermekre fiatalabb párjával, aki viszont szeretne anyává válni. Nehézséget okozhat a fiatalabb fél számára az is, hogy az idősebb társnak komoly feladatot jelenthet idős szülei gondozása, ami az együtt töltött minőségi időt lecsökkenti. Akár a férfi, akár a nő idősebb jelentősen párjánál, nehézséget jelenthetnek a kapcsolatban a napi ritmusban, a szexualitásban esetlegesen fellépő különbségek. De akár a pihenést, kikapcsolódást és feltöltődést segítő eszközök, mint a sport, az utazás, a kulturális rendezvények látogatása stb. terén is eltérhet az érdeklődésük. Előfordulhat az is, hogy a fiatalabb fél idősebb partnere mellett nő fel és válik érett felnőtté az évek során, és ennek következtében később új életre vágyhat. A féltékenység is fokozottabban jelentkezhet a jelentős korkülönbséggel élő pároknál. Hiszen az idősebb partneren eluralkodhat a bizonytalanság és a szorongás fiatalabb párja elvesztését illetően.
2022. szept. 19. 18:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Döntsük le a sztereotip embereket a lábukról!

A szociális környezet sztereotípiáival, előítéleteivel gyakran szembe kell néznie egy ekkora korkülönbséggel rendelkező párnak SAJNOS.

Ilyen sztereotípia lehet az, hogy a fiatalabb nő pusztán anyagi érdekből marad jóval idősebb párja mellett. Esetleg, hogy az idősebb férfi elsősorban státusszimbólumként választott jóval fiatalabb nőt magának. Továbbá, hogy az idősebb nő csupán testi ereje és szépsége miatt él együtt egy fiatal férfival. Illetve, hogy a fiatalabb partner az édesapját vagy az édesanyját keresi idősebb társában.

Természetesen arra is van példa, hogy valaki valóban valamilyen hasonló érdek mentén él egy kapcsolatban, de várhatóan az ilyen kapcsolatok nem lesznek kiegyensúlyozottak és hosszú életűek.

Summa summarum: szerelemben, háborúban mindent lehet. Ne más mondja meg, kit szeress!

2022. szept. 19. 19:00
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az ideális korkülönbséget nehéz meghatározni, hiszen rengeteg egyéb tényező is befolyásolja a jól működő párkapcsolatokat. A nagy korkülönbség önmagában általában nincs hatással a párkapcsolatok minőségére. Ha erős és stabil egy kapcsolat, valamint mindkét fél számára egyaránt fontos és mindketten jól érzik magukat benne, akkor kölcsönös odafigyeléssel, őszinte és nyílt kommunikációval kezelhetők és megoldhatók a jelentős korkülönbségből fakadó problémák is.

Idegen emberek lekicsinylő vagy/és rosszindulatú véleményére ne adj, nem ők lesznek boldogok, hanem te, és lehet hogy ők sose fogják átélni az igaz szerelmet :)

2022. szept. 19. 19:02
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
én nekem 8 évvel fiatalabb lánnyal volt dolgom, de már ott is bőven éreztem a "gondolkodásmódbeli különbséget" de nem is konkrétan a viselkedésben, mert abban tökre egyformák voltunk, hanem pl a zenékben, filmekben, meg olyan dolgokat mondott (szlengek pl) amiket én vagy nem ismertem, vagy a "mi időnkben" másképp mondtuk :D Deeee... amúgy ez a 8 év még belefért volna szerintem de ez a 30+ különbség amit kérdezel uhh hát úgy érezném magam mint amikor egy Columbo epizódot nézek :DD Időutazás :D
2022. szept. 28. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!