Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelmes vagyok egy lusta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmes vagyok egy lusta disznóba?

Figyelt kérdés
Be vállaljam hogy hozzánk költözik,kijelentésére hogy nem akar dolgozni,elmegy ha nagyon muszáj de szerintem ez csak ámítás.Szerinte majd én dolgozom, ő csinálja a házi munkát,stb.Jelenleg a családjánál van külföldön,ahol sok pénzt kereshetne ha dolgozik.Helyette egyik család tag házáról a másikra megy és heteket csak tévézget,és kavézgat egész nap.A családtól várja a támogatást,hogy legyen jegye hozzám utazni. Mondtam neki menjen dolgozni, két hónap alatt is többet keresne mint itt fél év alatt, és nem üres zsebbel jönne. De esze ágában nincs.Házassagot,és még gyereket tervez.Azt gondoltam ő lesz a nagy ő,minden másban pont olyan amit mindig is vártam.De így elég kiábrándító. Szerintetek változik ha szeret,vagy ne reménykedjek?Nem fiatal fiúról van szó egyébként negyvenes években jár már.

2022. máj. 24. 05:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kellően elvakít a szerelem és nem vagy elég határozott abban hogy egy parazitát kirúgj, akkor soha nem vakarod le magadról, mikor egy ilyen rád telepszik és nem hajlandó semmiben változtatni. Ennek az embernek valószínűleg soha senki nem tudott még olyan egyértelmű nemet mondani, hogy tanuljon belőle, mert mindig fenn tudta magát tartani és közben mindenkit kihasznál. Most pedig épp megütni készül a főnyereményt, mert nem csak etetni-itatni, mosni rá és szállásolni fogják, de még pina is jár mellé, aztán ha a nevén van a ház, lesz közös vagyon és a gyerekkel is lehet zsarolni, akkor be is betonozta magát oda. Vagy pedig mikor tovább áll, viszi amit általad szerzett.

Értem a kérdést, hogy kapaszkodót keresel, de szerintem te is tudod a választ. Ez az ember már most teher, pedig még csak gondolati síkon van jelen az életedben.

Ha ez a kérdés igaz, épeszű ember ultimátum (stabil munkahely, költségek viselése), házassági szerződés és minden egyéb biztosíték nélkül magához nem engedi.

2022. máj. 24. 07:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Felejtős, főleg ha a te ellentetted.

Számtalan kapcsolatot láttam ennél apróbb dolgok miatt szétesni.

Szokták mondani "sok kicsi sokra megy".

Ez a negatív dolgok terén is ütős tud lenni.

Az a jó kapcsolat, ahol rengeteg mindenben megegyeztek, a maradék különbség pedig kiegészíti egymást.

Ám ez nem azt jelenti, hogy szemet becsukva elnézzük a másik azon dolgát, amely elüt tőlünk.

Az általam leírt mondat azt is takarja, hogy nem kompromisszumok jönnek létre, hanem teljesen maguktól természetesek.

Pl egyik fél nehezen indul meg egy kiruccanásra, a párja pedig ösztönösen tudja, hogyan csalja magával ki a levegőre.

Nincs benne olyan tényező, hogy "nem kedveli" benne azt a tulajdonságot.

Ha viszont már az elején kérdéseket vet fel az általad kijelölt személy, az azt jelenti, hogy tudat alatt tudod, hogy gondot fog okozni.

Jómagam pl egy ilyen embert (amit leírtál) úgy kerülnék, mint a huzat.

Pár hónapig el-el viseled, de gondolj bele, az ember párkereséskor normál esetben élete végére tervezi a kapcsolatot.

Meg fogsz őrülni, hacsak nem egy szolga lélek vagy.

Változik?

Minél idősebb az illető, annál nehezebben fog változni.

Az ember személyisége kb 25.életévére alakot ölt, onnan minimálisan formálódik 30-ig, az felett pedig hatalmas akaraterő kell az illető részéről, hogy változzon,

azt viszont szimpla külső tényező nem tudja befolyásolni.

Sőt az állandó mondogatás, említés az idegeire fog menni és méginkább elhatárolódik a dologtól.

A házimunka, ha az ember rendezetten csinálja, napi fél óra átlagban.

Mit csinál utána, amíg te pl dolgoznál?

Lehet még jót is nevet, hogy talált valakit, aki elviseli és ellátja.

Egyre több az ilyen.

Ha legalább otthonról dolgoznavalamit, az más lenne, de így...

Ha van tartásod és önbecsülésed nem egy ilyet választasz.

Jövöt tervezni és alapozni ilyennel durva lehet.

Pl nekem mindig van félretett keretem, gondolva a jövőre és projektekre.

Ülj le, számold ki a teljes önellátást magadra, mint egy főre /hó.

Szorozd be 12-vel,hogy meglegyen egy évi átlag kiadásod (+a félretett összeget ezzel párhuzamosan zárójelben számold, ha van).

Aztán szorozd be a nyugger korhatárig lévő éveiddel.

(s én úgy számoltam átlagot, hogy nincs semmi adósságom és van félretettem is, de nem mindenki ilyen.)

No, aztán a nyugger évek, ki tudja meddig élünk. +10-30év?

Milyen lesz az egészségetek? Mikor váltok ágyhoz kötötté? Agy mikor fogod érezni tested határait?

(édesanyám már 50 évesen érezte, hogy nem bírja úgy a teste ahogyan szokta, mamám 68évesen elkezdett betegeskedni, pedig ő az a hiperaktív tevékenykedő, ha ő inaktív, akkor gond van.) ezekre is kell gondolni.

Nem a pénzen van a hangsúly, az csak alap eszköz az alap megélhetéshez, a lényeg a tényezőkön és tényeken van!

Azzal is számolni kell.

S a jelen árak a legalja, lesz ez még feljebb a jövőben.

Ne feledd, a "párod"-nak is vannak alap igényei.

Tető a feje fölé, eszik, iszik, lehúzza a wc-t, használja a vizet, áramot... Stb ruházat...

A PÁROD nem pedig a Gyereked!

A párnak ugyanolyan önellátónak kell lennie.

Akar gyereket?! Egy gyerek költségesebb, mindemellett megfelelő szülők is kellenek, jó példaképpel. A lelki fejlődéstől egészen a testiig mindenre ügyelni kell.

A másik elterjedt dolog: a funkció gyermek nemzés.

A kapcsolatjavítás reményétől egészen a másik fél kizsákmányolásáig "tökéletes eszköz", főleg ha nőről van szó. Anyaként előnyöket élvezhet.

Nem vérszerinti rokonságomban egy nő ki is használta rokonunkat, a nőé lett a ház, pasi utcára került, pár éve meg is halt... Kicsinálták lelkileg.

A házat még ő maga építette két kezével, kereste meg rá a betevőt, a gyermekei voltak neki a mindene.

Naív emberként pedig lassan a nő elintéztette vele úgy a dolgokat, hogy anyaként ő jöjjön ki jól.

Na meg a gyerekeknek nem jó példakép egy otthon semmittevő, főleg az egyre fiatalabb generációk hajlamosabbak is a szülő nyakán maradni abban a formában, mint az említett "szerelmed".

Mi mindketten itthon vagyunk, ám mi vállalkozásunkat online-n végezzük, a kivitelezéseket pedig műhelyben.

Ha legalább otthon dolgozna a kiszemelted, már jobb lenne a helyzeted.

Sőt jobban is lehet keresni, de az egyén függő.

Bácsikám szintén otthon dolgozik.

Az ő kapcsolatát is egy ingyenélő személy emésztette fel minden vagyonával együtt.

Eleinte otthoni kis házitündér volt, majd időről időre lejebb adott és elfajult.

Amint hátrahagyta ezt az embert, alig pár hónap alatt már volt annyi félretettje, hogy vásároljon pár millás autót, ugyanis az előzőt a párja miatt el kellett adni.

S tudok sok más ilyen/hasonló példát.

Gondold át, első sorban önmagadért!

Egy kapcsolathoz két ember kell, ám ha idővel egyikük kellemetlenül érzi magát s nem javul a helyzet annak eredménye... Mondanom se kell.

A kapcsolat az adok-kapok elven mükszik. Mindegyikőtök tud támaszkodni a másikra s mindegyikőtök segíti a másikat a kisebb dolgoktól a nagyobbakig.

A harmóniához plusz az pedig a személyiségek közti összhang.

Ami már nincs meg egy jelentős tényező miatt.

2022. máj. 24. 09:18
 3/5 anonim ***** válasza:

40+osan...

Házasság, gyerekek...

Az munkanélküliként nehezen menne.

Ja, keres egy hül¥ét, aki valóra váltja a 20-as, 30-as éveiben elhalasztott álmát.

Ehhez az álomhoz dolgozni kellene.

Nem véletlen nincs meg neki... gondolom nem véletlen nincs senkije.

Vigyázz az ilyenekkel.

Főleg nőként!

A nőket érzelmi szálakon lehet a legjobban megfogni, egy hamis ideál képet előadva rákontrázva...

A legtöbb ingyenélő manipulatív személy, épp ezért vannak el másokon élősködve.

Ejj, te lány, csak óvatosan.

2022. máj. 24. 09:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazazok van mindenben.24 napom van eldönteni mit tegyek.De napról napra azt érzem nekem ez nem kell így.Bele szakad a szívem,de bak lévén az érzelmeket képes vagyok hátra hagyni a jövőm érdekében. Szóval minden erőmmel azon leszek hogy ne legyen egy kolonc a nyakamban.Ha nem akar dolgozni nem jön. Sőt azzal riasztom el ha megmondom már találtam is neki munkát. Lehet nem is ír többé 🤦🏼‍♀️😅
2022. máj. 24. 13:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Végül ide jött,de 3 hét után úgy eltűnt a szerelem mint a szél.És úgy repült is...
2023. máj. 12. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!