Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szerelmi bánat okozhat immunrendszer gyengülést ?

Igen, és kifejezetten veszélyes!
"Német kutatók szerint veszélyesebb, mint a krónikus stressz, mert itt egy percnyi szünet sincs. Az olyan hormonok, mint a cortisol, vagy az adrenalin beteges szintre emelkednek, a szívnek ritmuszavarai támadnak, a vérnyomás emelkedik, az immunrendszer nem védekezik tökéletesen, és betegséget keltő kórokozókat enged be, amelyek megtámadják a legyengült testet. A diagnózis: szerelmi bánat - írja a Die Welt című német lap online változata."
Forrás itt: [link]
Ráadásul ilyenkor az ember enni sem tud (tapasztalat) amitől gyenge lehet az ember.

Minden bánat, tragédia, negatív történés okozhat testi tüneteket ha hajlamosak vagyunk ezen rágódni és megvisel bennünket.És ennek az ellenkezője is igaz. Van egy hozzátartozóm akit az életben felsorolhatatlan számú tragédia ért. Fiatalon megözvegyült, aztán házasságot kötött, a gyereke nem fogadta el a párját, aki aztán később megcsalta és odébb állt. Több súlyos betegsége, rosszindulatú daganata volt.A gyereke sem egészséges. Ennek ellenére - bár néha padlót fog- pozitívan áll az élethez, előre néz mindig és próbálja megoldani a nehézségeit.És ez sikerül is, meggyógyult már többször az itt-ott kialakuló daganatos betegségből,műtétek után gyorsan lábadozik.
Én az ellenkezője vagyok. Ugyan a megoldásokat én is megtalálom, de hajlamos vagyok mindent negatívan látni, még azt is ami csak annak indul, és bármi lehet a végkimenetele.Sokszor fáj a gyomrom, rosszul látok, fékj a fejem, nem bírok aludni.
Számomra egyértelmű, aki negatívan gondolkodik annál ez testi tünetekben is jelentkezik.

Egyértelműen.
Nem kell semmi szervi ok.
Simán a gondok tönkrevágják a koszorúereket. Nem kell hozzá gyulladás, betegség.
Elég a munkahelyi, otthoni, egyéni stressz. Nem tudsz valamit megoldani, nincs ráhatásod. És emészted magad, mert az ember olyan, hogy nem tud nem emészteni.
A depresszió is csinálja.
A gyógyszer?
Hát, 2 milliárdos ház, orrtyúk, vagy orrkakas, jaht, napsütés.

jane austen: értelem és érzelem c. regényét olvasd el, vagy nézd meg a belőle készült filmet.
a kate winslet alakította marianne a szerelmi bánatba betegszik bele....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!